Telegram

Hver anden dansker vender Afghanistan-krig ryggen

Ifølge ny Megafonmåling mener halvdelen af danskerne, at krigen i Afghanistan ikke var omkostningerne værd.
Telegram
24. juli 2013 kl. 23:25

Selv om skiftende danske regeringer i næsten tolv år har sendt mandskab til Afghanistan, er det ikke lykkes at overbevise danskerne om, at krigen har været en succes.

Det skriver Politiken torsdag.

Således mener halvdelen af de adspurgte i en ny Megafonmåling, at den danske krigsindsats i Afghanistan ikke har været de menneskelige og økonomiske omkostninger værd, mens kun 29 procent mener, at det har været værd at gå i krig.

Ifølge Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, skyldes danskernes skepsis, at landet valgte at sige ja til at gå ind i en af de hårdeste områder i Afghanistan.

- Vi har taget et stort internationalt engagement på os, og det er klart, at det for nogle kan gøre det svært, om det har været prisen værd, siger han til Politiken.

Målingen ærgrer Flemming Vinther, som er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening.

Han mener, at soldaterne har løst deres opgave i Afghanistan.

- Målingen kunne tyde på, at mine medlemmer skal til at forsvare deres indsats til familiemiddage, og det kan godt blive lidt trættende, siger han til Politiken.

Generelt har opbakningen til krigen i Afghanistan været svingende de seneste år.

Så sent som i sidste uge viste en måling for DR, at 45 procent af danskerne mente, det var en rigtig beslutning at sende soldater til Afghanistan, mens 36 procent mente, det var en fejl.

Henrik Ø. Breitenbauch, der er seniorforsker på Center for Militære Studier på Københavns Universitet, mener, at folk kan udtrykke forskellige holdninger, alt efter hvordan de bliver spurgt.

Derfor skal man generelt være forsigtig med at drage for håndfaste konklusioner på baggrund af meningsmålinger, mener seniorforskeren.

- Meningsmålingerne er en afspejling af, hvad politikere og medier har fortalt dem om krigen. Men det er betydningsfuldt, når den seneste måling viser, at så mange mener, prisen for at gå i krig har været for høj, siger han til Politiken.

/ritzau/

"...
Henrik Ø. Breitenbauch, der er seniorforsker på Center for Militære Studier på Københavns Universitet, mener, at folk kan udtrykke forskellige holdninger, alt efter hvordan de bliver spurgt.
..."

Ja, som du spørger får du svar ...
Herfor er det viktigt at henvise til kilden ( spørgsmål og svar )

Danskerne støtter fortsat krigen i Afghanistan:
http://www.information.dk/467214

Lars R. Hansen

Et udsagn om - at den danske krigsindsats i Afghanistan ikke har været de menneskelige og økonomiske omkostninger værd - kan udlægges på flere måder.

En kritik af udsendte og sammes indsats i Afghanistan forekommer som en noget søgt udlægning.

Enhver som mener, at det har været dét værd, burde læse Carsten Jensen.