Telegram

Carlsberg fortsætter med at tjene på tørst

Carlsberg får stadig kunder i butikken, selv om konkurrencen er hård. Forventninger til 2013 fastholdes.
Telegram
21. august 2013 kl. 07:30

Selv om der har været krise globalt, skal tørsten alligevel slukkes. Og det gælder både for små og store.

Ofte er det en øl eller vand fra bryggerikoncernen Carlsberg, der hældes indenbords. Derfor er man hos det danske bryggeri godt tilfreds.

- Gruppen opnåede i første halvår vækst i indtjeningen på trods af udfordrende markeder i Vest- og Østeuropa, og vores forretning i Asien leverede igen imponerende volumen- og indtjeningsvækst, siger koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen.

- Med resultaterne for andet kvartal samt starten af 3. kvartal er vi godt på vej til at indfri vores forventninger til 2013, siger bryggeriets førstemand i en kommentar til koncernens halvårsregnskab.

Carlsberg satser på, at man kommer ud af hele 2013 med et resultat af primær drift før særlige poster på omkring 10 milliarder kroner. I første halvår fik de lidt over fire milliarder kroner ind på denne post, viser regnskabet.

Men i samme åndedrag sænker bryggeriet forventningerne til markedsvæksten i Rusland.

- Det har taget længere tid end ventet for forbrugerne at vænne sig til den ændrede detailhandelsstruktur som følge af lukningen af ikke-permanente udsalgssteder. Derudover er væksten i den russiske økonomi lavere, skriver Carlsberg i regnskabet.

For 2013 venter bryggeriet en udvikling svarende til 2012 på markederne i Asien og Vesteuropa, fremgår det.

I tal kom bryggeriet ud med et overskud før skat på over tre milliarder kroner i de første seks måneder af 2013. I forhold til samme periode sidste år er der tale om en nedgang på næsten 1,4 milliarder kroner.

- Det rapporterede nettoresultat var lavere end sidste år på grund af sidste års provenu på 1,7 milliarder kroner (før skat) fra salget af bryggerigrunden i Valby, skriver Carlsberg som forklaring i regnskabet.

Omsætningen steg fra 32,1 milliarder kroner i første halvår 2012 til 32,9 milliarder kroner for de første seks måneder af i år.

/ritzau/

Opdateret 21. august 2013 kl. 08:50