Telegram

Få kommer i job efter dagpengestop

Færre end hver tiende kommer i gang på arbejdsmarkedet, efter at de ikke længere kan få dagpenge.
Telegram
5. august 2013 kl. 00:10

Mange af de tusindvis af danskere, der faldt ud af dagpengesystemet i årets første halvdel, er langt fra et liv som lønmodtagere. Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen ifølge Jyllands-Posten.

Blandt de godt 18.000 personer, der mistede dagpengene fra januar til maj, var det færre end hver tiende - 8,9 procent - der fandt et ordinært arbejde umiddelbart efter.

Og noget tyder på, at de heller ikke får lettere ved at bide sig fast på arbejdsmarkedet, når der er gået noget tid. Faktisk tværtimod. Ud af de 5072, der løb tør for dagpenge i januar, var kun 5,9 procent lønmodtagere efter fire måneder.

Direktør for landets a-kasser i AK-Samvirke, Verner Sand Kirk, mener, at udviklingen er skuffende, og tænketanken Kraka er overrasket.

- Umiddelbart er det ikke et godt tegn. Man kunne have håbet på, at en større andel af gruppen gradvist ville få en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Andreas Højbjerre, cheføkonom i Kraka, til Jyllands-Posten.

Enhedslisten kalder tallene "chokerende" og opfordrer endnu engang regeringen til at lempe dagpengereglerne. Partiet overvejer ifølge avisen at gøre flere offentlige job til et af hovedkravene ved de kommende finanslovforhandlinger.

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få fat på beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

/ritzau/

Opdateret 5. august 2013 kl. 00:53

Underligt! Jeg er rimeligt sikker på, at vi igen og igen har hørt fra diverse politikere og tænketanke, at folk netop ville få sig et job, når dagpengene udløb. Det viser sig så nu, at det ikke er tilfældet. Kom nu Thorning, Corydon, Vestager, Cepos, Kraka og hvad pokker I nu hedder! I har taget fejl (igen!). Indrøm det og kom så med nogle brugbare løsninger for de mennesker.

Torben K L Jensen, Flemming Scheel Andersen, Carsten Hansen, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Henrik Klausen, lars abildgaard, Sascha Olinsson, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Henriette Bøhne, Ebbe Pedersen, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Søren Roepstorff, Per Jongberg, Anders Reinholdt, Else Damsgaard, Lene Christensen, Hanne D. Nielsen, n n, Liliane Morriello, Kim Kortermand, Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, Heidi Larsen, Steffen Gliese og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Staten har én interesse: at sørge for, at alle borgere har nogle penge at leve af. Om disse tjenes på arbejdsmarkedet eller udbetales som kompensation for ikke at have fået et job, er sagen uvedkommende, for den demokratiske stat har ingen anden interesse end at ligestille sine borgere som borgere og myndiggøre dem som borgere.

Torben K L Jensen, Per Torbensen, Flemming Scheel Andersen, Morten Buch, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Henning Pedersen, Mikkel Nielsen, Jan Kønig, Lene Christensen, Kim Kortermand og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Jeg forstår ikke hvordan resultatet kan forundre. Jeg er ikke forundret og jeg er ikke økonom.

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér, Torben K L Jensen, Flemming Scheel Andersen, Kim Houmøller, Carsten Søndergaard, Henrik Klausen, kim jensen, lars abildgaard, Sascha Olinsson, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Ebbe Pedersen, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Søren Roepstorff, Mikkel Nielsen, Niels Engelsted, Anders Reinholdt, Jan Kønig, Lene Christensen, n n, Liliane Morriello, Steffen Gliese, Christian Pedersen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

Det her lands politikere skaber virkelig selv underdanmark, desværre for dem det går ud over får de skudt i skoene det er deres egen skyld. De kan jo fx bare lade være med at blive arbejdsløse eller bliver syge... eller have hus eller ægtefælle og derfor ikke kan få fx kontanthjælp.

Det kan vel for hulan ikke undre nogen, at dem der falder ud af dagpengesystemet falder endnu længere væk fra arbejdsmarkedet.... de ved jo hvordan det går dem der er langtidsledige! At de så tror der er en forskel på dem der ryger fra fx dagpenge på kontanthjælp (eller ingen indtægt), det er mig dælme for naivt og blåøjet.
Men hvad, det er jo mere reglen end undtagelsen når de "kloge" politikere stiller sig frem og siger de beklager og at de tog fejl..... og hvad kan vi så lige bruge det til?!

lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Morten Buch, Kim Houmøller, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Henrik Klausen, Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Mikkel Nielsen, Tue Romanow, Per Jongberg, Else Damsgaard, Lene Christensen, Liliane Morriello, Steffen Gliese, Kim Kortermand, Lykke Johansen, Janus Agerbo og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Så arbejdsgiverne får altså ikke brug for mere arbejdskraft, når nogen arbejdsløse bliver fattigere? Det var lige godt Satans... Hvem skulle have troet det? - Alle landets klogeste økonomer og politikere, har da ellers ment det forholdt sig sådan.

Torben K L Jensen, Hans Larsen, Morten Buch, Kim Houmøller, Carsten Søndergaard, Lilli Wendt, Henrik Klausen, kim jensen, Tove Stenersen, lars abildgaard, Sascha Olinsson, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Jens Kofoed, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Britta Hansen, Tobias Kiel Lauesen, Søren Roepstorff, Mikkel Nielsen, Tue Romanow, Anders Reinholdt, Per Jongberg, Else Damsgaard, Lene Christensen, Hanne D. Nielsen, n n, Heidi Larsen, Liliane Morriello, Steffen Gliese, Herdis Weins, Kim Kortermand og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
John Rohde Jensen

Det næste interessante spørgsmål er så, hvordan de mennesker, der falder ud af systemet ernærer sig. Bliver de forsørget af familien (partner el. forældre), forlader de landet eller må de ty til kriminalitet?

Torben K L Jensen, Moh Abu Khassin , Carsten Søndergaard, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, Tove Stenersen, lars abildgaard, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Elisabeth Andersen, Tobias Kiel Lauesen, Mikkel Nielsen, Anders Reinholdt, n n, Heidi Larsen, Liliane Morriello og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Politikerne taler om tage ansvar - men de gør netop det modsatte, og det er faktisk ellers det, vi har givet dem mandat til ved valg. Ingen har valgt dem til at omkalfatre det danske samfund.

Carsten Munk, Per Torbensen, Kim Houmøller, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Tobias Kiel Lauesen, Mikkel Nielsen, Anders Reinholdt, Lene Christensen, n n, Heidi Larsen og Liliane Morriello anbefalede denne kommentar

Dejligt

Upstairs and Downstairs er tilbage for fuld skrue.

Er der noget mere vederkvægende en at hælde sin forgyldte vrede ud over tyendet.

Flemming Scheel Andersen, Kim Houmøller, Karsten Aaen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Tobias Kiel Lauesen, Mikkel Nielsen, Anders Reinholdt, Lene Christensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Staten og kommunerne må oprette midlertidige stillinger, så vi dels kan få gang i noget akademisk arbejde igen, dels få løst nogle af de mange opgaver, der får lov til at ligge - så folk kan genoptjene deres dagpengeret.
Det private erhvervsliv reagerer jo åbenbart kun, når de udsættes for konkurrence, så lad dem konkurrere om arbejdskraften, så skal I se løjer.

lars abildgaard, Morten Buch, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Rasmus Kongshøj, Tobias Kiel Lauesen, Anders Reinholdt, n n og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Demokratiet handler om at neutralisere indkomstforskelle, hvorimod kapitalisme handler om at give fordele efter pengepungen.

Carsten Munk, lars abildgaard, Carsten Søndergaard, Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Jan S. Larsen, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Tobias Kiel Lauesen, Mikkel Nielsen, n n og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Der sker ikke noget, så var det sket.

Niels Duus Nielsen

Vi skal jo nok skelne mellem den korte bane og den lange bane. På den korte bane er der ikke sket en skid, folk er stadig arbejdsløse, på trods af den forventede effekt af at fratage dem deres livsgrundlag.

På den lange bane derimod er grunden blevet lagt til et massivt løntrykkeri. Det kræver blot at tilstrækkeligt mange er tilstrækkeligt elendige til at give fanden i personlig værdighed og påtage sig et hvilket som helst arbejde til en hvilken som helst løn.

Men bare rolig, regeringen har helt sikkert flere reformer på vej, så endnu flere kan blive arbejdsløse.

Moh Abu Khassin , Flemming Scheel Andersen, Morten Buch, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Anders Reinholdt, Ebbe Pedersen, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen og Dennis Berg anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Ja, Margrethe, hvis man lytter til økonomer er man enten svagtbegavet eller...

Torben Nielsen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Anders Reinholdt, Lene Christensen og n n anbefalede denne kommentar

Alt går som planlagt, ingen bør bilde sig noget andet ind.
F.eks. er A-kassernes direktør (se andet Ritzau-telegram) ude og sige, at "dagpengepolitikken har slået fejl", men hvordan kan han påstå det, når målet var at øge arbejdsudbuddet? Han tager fejl, hvis han mener, at målet med det sidste akutjob-tiltaget var, at få dagpengemodtagere i arbejde, for det var det ikke: Formålet var, at få folket til at holde kæft indtil medicinen var slugt.
Sådan er det jo.

Christel Gruner-Olesen, Moh Abu Khassin , Flemming Scheel Andersen, Karsten Aaen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, morten Hansen, Henning Pedersen, Alan Strandbygaard, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen og n n anbefalede denne kommentar

Peter Hansen:
Det velfærdssamfund, som du taler om, døde i slut-halvfjerdserne. Det er bare først nu, at stanken fra liget rammer vores næsebor.

lars abildgaard, Moh Abu Khassin , Flemming Scheel Andersen, Kim Houmøller, Rasmus Kongshøj, morten Hansen, Alan Strandbygaard og n n anbefalede denne kommentar
Michael Bruus

"Bare tag pengene fra dem så skal de nok finde et job tankegangen, er nedladende formynderisk og frastødende og skaber modvilje og trods/håbløshed og apati.

At der også er for få jobs gør ikke tingene bedre, med den helt store udfordring er den menneskefjerne tankegang.
At det overhoved var nødvendigt at afprøve, fortæller en del om hvor fjernt fra menneskelig virkelighed politisk virkelighed er.

Moh Abu Khassin , Carsten Søndergaard, Henrik Klausen, kim jensen, Rasmus Kongshøj, Jan S. Larsen, morten Hansen, Henning Pedersen, Alan Strandbygaard, Anders Reinholdt, Jens Kofoed, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Michael Bruus, du har helt ret - politikerne er blevet uredelige, fordi de ikke taler ubetinget sandt til vælgerne, men forsøger at føre politik, der er adfærdsregulerende. Det er simpelthen ikke demokratisk, at folkets repræsentanter ser sig som hyrder for flokken.

Carsten Munk, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Henrik Klausen, kim jensen, Rasmus Kongshøj, Jan S. Larsen, Janus Agerbo, Sascha Olinsson, Torben Nielsen, Henning Pedersen, Alan Strandbygaard, Lise Lotte Rahbek, Henriette Bøhne, Lene Christensen og n n anbefalede denne kommentar
Gorm Petersen

Danmark har en velfungerende kriminel infrastruktur, der er klar til at tage imod de mange nye medlemmer, der hellere vil løbe en beskeden risiko og til gengæld beholde værdigheden (og en vis levestandard) - end lade sig ydmyge offentligt, finde sig i dyneløfterier - være under konstant mistanke for socialbedrageri o.s.v.

En sund menneskelig reaktion vil være: "Når jeg alligevel bliver betragtet som kriminel, kan jeg lige så godt blive det".

Den lave opklaringsprocent har den virkning, at man ikke kan udnytte den statistik, der ville have været mest relevant at undersøge, når man fratager store befolkningsgrupper deres forsørgslsesgrundlag:

Kriminalstatistikken.

Og det er fordi de grene, der bedst egner sig til novicer - hæleri og stofhandel - netop sjældent anmeldes.

Carsten Mortensen, Flemming Scheel Andersen, Rasmus Kongshøj, Henning Pedersen, Lene Christensen og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar
Mikkel Nielsen

Utroligt at vores ih så kloge og bedrevidende politikere tog fejl i ders ufarlbejlige analyse. Det havde jeg ikke set komme for sådanne politikere og alle de andre herlige kapitalister har da altid et sandfærdige billede af hvordan tingene virkeligt forholder sig, overraskende at de kunne tage så meget fejl.

Men derfor kan system jo stadig virke ik! Jeg glæder mig allerede til Fredriksen forsvare afkortelsen igen, det skal nok blive interessant hvis ikke underholdende.

Carsten Mortensen, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj og Henning Pedersen anbefalede denne kommentar
Mikkel Nielsen

Til dagpenge modtagere ikke så meget klynk, i kan altid finde et arbejde, hvis i virkeligt vil have et, for der er tonsvis at arbejde at få hos landmænd etc.

Så søg nu de Jobs, tag en tur på landet og tilbyd at arbejde hos de kære landmænd for 90,-/timen 45 timer om ugen uden rettigheder så skal i nok få et arbejde i kan leve af, altså for en stund.

(sarkasme kan forkomme)

Rasmus Kongshøj, Henning Pedersen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

- Umiddelbart er det ikke et godt tegn. Man kunne have håbet på, at en større andel af gruppen gradvist ville få en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Andreas Højbjerre, cheføkonom i Kraka ...

Og sådan en mand er højt gageret økonom i en 'tænketank' - vor herre bevares.

Christel Gruner-Olesen, Flemming Scheel Andersen, Morten Buch, Carsten Søndergaard, Niels Engelsted, Henrik Klausen, kim jensen, Rasmus Kongshøj, Brian Pietersen, Steffen Gliese, lars abildgaard, Henning Pedersen, Alan Strandbygaard, Anders Reinholdt, Ebbe Pedersen, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Tue Romanow, Britta Hansen, Lene Christensen og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar

Peter

Du vil ansætte endnu flere akademikerer i det offentlige ??

Vi har så rigeligt med akademikerer i det offentlige.

Det offentlige udgifter skal ned IKKE op.

Akademikerer må som alle andre normale mennesker benyte sig af akasser og eller kontanthjælp, hvis de er ledig

Mikkel
45 timer i ugen til 90 i timen vil give omkring 11210 netto.

Det kan man godt overleve for, hvis viljen er det, det er det samme som dagpengesatsen.

Lise Lotte Rahbek

Det er fuldkommen kommet bag på politikere og meningsdannere og tanktænkere,
at problemet angribes også sprogligt fra den forkerte vinkel.
at arbejdsløse ikke kan tage et job.
De skal ansættes.
Det vil sige, det er altså ikke de arbejdsløse, der har magten til TAGE noget som helst.
De kan ydmyge sig, gøre sig lækre, indynde sig, lyve, skrive 200000000 ansøgninger og møde op på arbejdspladser med de bedste intentioner.
Men de kan ikke tage et job.

Holddaop for en stor overraskelse, va?

Christel Gruner-Olesen, Mogens Kristensen, Vivi Rindom, Flemming Scheel Andersen, Morten Buch, Carsten Søndergaard, Niels Engelsted, Rasmus Kongshøj, Heidi Larsen, Brian Pietersen, Steffen Gliese, lars abildgaard, Mikkel Nielsen, Jan S. Larsen, Lene Christensen, n n, Dennis Berg, Janus Agerbo, Henning Pedersen, Alan Strandbygaard, Anders Reinholdt, Michael Bruus, Søren Roepstorff og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Små 12 timer siden, at nyheden landede her på nettet og tavsheden fra politikerne er larmende. Det kan jo ikke være fordi de alle er på ferie, for R har i dag et forslag om ekstra støtte til lavtlønnede enlige, og V har allerede været ude og kommentere på det forslag. Er det mon fordi de "ansvarlige" er kravlet i flyverskjul eller er der bare ingen journalister, som finder emnet interessant nok?

lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Elisabeth Andersen, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, Heidi Larsen, Mikkel Nielsen, n n, Janus Agerbo, Søren Roepstorff, Henning Pedersen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
jasper bertrand

@Dennis Berg
Du har ret mht dødstidspunktet for velfærdssamfundet. Og det døde da det blev almindeligt accepteret (gængs moral) at hæve ydelser der var beregnet til de svage, bare fordi man havde ret til dem. Fx at hæve understøttelse fordi man ville rejse eller "realisere sig selv" , selv om man godt kunne få et arbejde.

jasper bertrand

Og moralen er måske nok skiftet lidt tilbge, men det er for sent, nu venter nedskæringer og kontrol.

Alan Strandbygaard

Det er sgu da osse pokkers at der ikke skabes job ud af den blå luft!

Eksperterne og økonomerne har ellers sagt at jo mere man tager fra de laveste indkomster, jo flere job vil der på magisk vis opstå. WHAM! Som en trold ud af en æske.

- Løgn og latin hele vejen igennem. EU-harmoniseringer i forklædning. Intet andet.

Flemming Scheel Andersen, Elisabeth Andersen, Henrik Klausen, kim jensen, Rasmus Kongshøj, Mikkel Nielsen, Lene Christensen og n n anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Der angives bruttotal, men ikke hvem der mister dagpengeretten og hvorfor. Ifølge AK Samvirkes egen opgørelse er det primært ufaglærte, men er det manglende kvalifikationer eller personlige årsager der er skyld i, at en mindre afgrænset gruppe ikke kan finde beskæftigelse.

Har Enhedslisten i øvrigt nogen kommentarer til de mange udlændinge og indvandrere der er i arbejde, mens danskere ikke kan finde beskæftigelse?

Flemming Scheel Andersen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Per Nielsen

"Det offentlige udgifter skal ned IKKE op."

Nej - det tror jeg de fleste her på sitet er enige med dig i.

Der hvor enigheden hører op, er fordelingen af de fælles værdier.

Med lønniveauer der svinger fra omkring 18.000 pr. md. og til omkring 130.000 pr. md., så har magthaverne accepteret et gigantisk tyveri.

Desværre er denne form for forbrydelse ikke beskrevet i Straffeloven.

Sheriffen af Nottingham var en ren amatør ved siden af den nuværende og tidligere ledelse af DK.

Carsten Mortensen, Søren Roepstorff, Kim Houmøller, lars abildgaard, Vivi Rindom, Moh Abu Khassin , Flemming Scheel Andersen, Morten Buch, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Søndergaard, Rasmus Kongshøj, Brian Pietersen, Steffen Gliese, Alan Strandbygaard og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Erik

Synes du skal læse artikel i Børsen om dansker i international bank verden.

Markedet sætter lønnen, om du kan lide det eller ej.

Sålænge man betaler sin skat, så skal "små" mennesker stoppe piben ind.

Mon ikke Messi skaber mere værdi til Barca end Bolddrengen, derfor får Messi en markant højere løn

Sider