Telegram

Egypten opløser Det Muslimske Broderskab

Avis: Egyptens regering har besluttet at opløse Det Muslimske Broderskab som en registreret privat organisation.
Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

RITZAU SCANPIX

Telegram
6. september 2013 kl. 10:05

Egyptens regering har besluttet at opløse Det Muslimske Broderskab som en registreret privat organisation, skriver den statslige avis al-Akhbar.

Beslutningen ventes ifølge avisen først at blive officiel i næste uge.

- Ministerens beslutning er blevet meddelt, men den vil blive offentliggjort i næste uge, skriver al-Akhbar med henvisning til udtalelser fra Hany Mahana, som er talsmand for ministeriet for social solidaritet i Kairo.

Beslutningen er truffet, efter at et rådgivende juridisk panel har anbefalet domstolene at fratage Det Muslimske Broderskab retten til at operere som en legitim privat organisation.

Dermed er broderskabet truet på endnu en front på et tidspunkt, hvor sikkerhedsstyrkerne fortsætter en undertrykkelse af dets aktiviteter og protester.

Bevægelsen, som står bag den afsatte præsident Mohamed Mursi, blev dannet i 1928 og har formelt ladet sig registrere som en ngo som reaktion på et sagsanlæg omkring bevægelsens legale status. Broderskabet blev formelt opløst af Egyptens hær i 1954.

For få dage siden blev Mursi og 14 andre medlemmer af Det Muslimske Broderskab - herunder ledende personer som Essam El-Erian og Mohamed El-Beltagi - tiltalt for at anstifte til vold og opildne til drab og optøjer.

/ritzau/Reuters

Opdateret 6. september 2013 kl. 10:53

- Var det den første bilbombe mod indenrigsministeriet i går? Dem skal vi nok komme til at se flere af..

Ganske som i Algeriet.

Hvis flertallet ikke stemmer på dem, vi kan lide, giver vi mindretallet vores fulde opbakning til at sætte flertallet fra magten.

Og - sådan bare for en ordens skyld - erklærer det ulovligt.

Goebbels sagde:

Når jeg hører ordet "kultur" spænder jeg hanen på min pistol.

Enhver 3-die verdens borger burde efterhånden sige:

Når jeg hører ordet "demokrati" spænder jeg hanen på min pistol.

Egypten var til at forudse fordi Israel har brug for en sikkerhedszone af diktaturer, der kan holde de vrede befolkninger i ro - men hvorfor Algeriet ?

Franskmændende KAN bare noget - spørg vietnameserne.

Peter Ole Kvint

Gorm Petersen: Algeriet er styret af Frankrig. Det er ikke et selvstændigt land.

Gorm Petersen

Det er Herman Göring der tilskrives citatet,(replikken stammer fra skuespillet Schlageter (1933) af Hanns Johst (1890-1978) og lyder, korrekt gengivet: "Når jeg hører ordet kultur, afsikrer jeg min browning."