Eksperter føler sig misbrugt af Danmarks Radio

Tre eksperter føler, at deres udtalelser blev misbrugt i et indslag om hashmisbrug på døgninstitutionen Nexus.
16. september 2013 kl. 17:40Opdateret 16. september 2013 kl. 18:35

Tre af landets føren­de unge- og socialeksperter føler, at DR-magasinet 21 Søndag og TV Avisen redigerede deres udtalelser, så de kom til at fremstå anderledes, da de udtalte sig om unges hashmisbrug på døgninstitutionen Nexus.

Det skriver avisen Kommunen.

Såvel professor Hanne Warming som professor Eva Smith, der er tidligere formand for Det Kriminalpræventive Råd, samt overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindom føler, at deres udtalelser er blevet "forvansket" af DR.

I indslaget siger Eva Smith, at når man "samler alle disse unge på ét sted, kan det næsten ikke gå andet end galt." Men ifølge professoren var der tale om en generel betragtning, og alle hendes roser til Nexus blev desuden klippet fra af TV-Avisen.

- Det, der generer mig, er, at de siger, de har talt med en række eksperter, der er kritiske - og så er jeg en af dem. Alle de ting, jeg havde sagt, var faktisk positive og opbakkende for institutionen, siger Eva Smith til Kommunen og fortsætter:

- Jeg synes, det er virkelig uheldigt.

Socialborgmester Mikkel Warming (EL), som er politisk ansvarlig på området, var rasende på DR, da 21 Søndag bragte indslaget i foråret. Og selv om han er glad for meldingen fra de tre eksperter, er han stadig sur på DR.

- Jeg er stadig vred på Danmarks Radio over, at man ikke kan forstå, hvad det er, man udsætter de unge for, og hvad det er for nogen beskyldninger, man sætter over for de ansatte, siger Mikkel Warming til Ritzau og fortsætter:

- Man er så forhippet på en sensation, at man er ligeglad med virkeligheden, og det er jeg stadig vred over.

Chefen for TV Avisen, Naja Nielsen, stiller sig uforstående over for, at de tre eksperter føler sig fejlfortolket i de to indslag.

- Vi har hverken misbrugt eller forvansket deres udtalelser.

- Henrik Rindom har skrevet en mail til os, hvor han skriver, at han ikke føler sig misbrugt. Hanne Warming deltager i en debat dagen efter, hvor hun gentager sine pointer, og Eva Smith medvirker slet ikke i indslaget om Nexus, siger hun til Ritzau.

Hun retter samtidig en hård kritik mod avisen Kommunen, som bringer historien om kritikken af DR.

- Jeg synes ikke, at artiklen, som Kommunen har skrevet, er i orden. Det er simpelthen ringe journalistik, hvis man overhovedet kan kalde det journalistik, raser Naja Nielsen.

Københavns Kommune vil nu ifølge Kommunen bede Pressenævnet om at genoptage en sag mod DR, der tidligere er blevet afvist.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu