Telegram

Israel: Vi har udført missiltest med USA

Trods tidligere meldinger om det modsatte bekræfter Israel, at landet har udført missiltest i Middelhavet.
Telegram
3. september 2013 kl. 12:40

Det israelske forsvarsministerium bekræfter, at landet sammen med USA har udført en missiltest i Middelhavet tirsdag formiddag.

Tidligere har Israel ellers afvist russiske påstande om samme.

Det russiske forsvarsministerium meddelte tirsdag formiddag ifølge flere nyhedsbureauer i landet, at to missiler var affyret i Middelhavet klokken 10.16 Moskva-tid (klokken 08.16 dansk tid).

Det tidspunkt stemmer overens med de israelske oplysninger, som går på, at testen skete klokken 9.15 israelsk tid (8.15 dansk tid).

Ifølge israelerne var der tale om en test med relation til et amerikansk betalt missilskjold.

USA afviser at have deltaget i affyringen af missiler. Amerikanske forsvarskilder siger ifølge NBC News, at israelerne udførte en missiltest, som israelerne havde varskoet USA om.

Efter den russiske udmelding om missilaffyringerne kom en række meldinger fra USA, Syrien og Israel om, at de ikke havde kendskab til, at missiler skulle være affyret i området.

Israelerne har siden berettet, at missilskjoldet Arrow III blev testet under en øvelse, der fandt sted fra en militærbase centralt i Israel. Missilerne skulle være affyret derfra, skriver det israelske forsvarsministerium ifølge avisen Haaretz.

Den oplysning er imidlertid i modstrid med de første meldinger fra Rusland.

Russiske nyhedsbureauer skriver, at missilerne blev affyret fra den centrale del af Middelhavet.

- Disse affyrede objekters bane gik fra den centrale del af Middelhavet ind mod den østlige del af Middelhavskysten, lød det fra Ruslands forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Interfax.

/ritzau/

Opdateret 3. september 2013 kl. 13:25

Måske er tiden inde til også at lytte ledt mere til de russiske nyheds udmeldelser m.a.o. drop den ensidige USA producerede propaganda.

Michael Nielsen, Rune Petersen, Janus Agerbo, Tedros Istifanos, Moh Abu Khassin , Per Torbensen og Aleksander Laursen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

"Måske er tiden inde til også at lytte ledt mere til de russiske nyheds udmeldelser m.a.o. drop den ensidige USA producerede propaganda."

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, så tror jeg at der i de sidste mange mange år, måske har været belæg for at lytte lidt mere til, hvad der kom og kommer ovre Østfra. Har lige set en række dokumentarer om USAs laden og gøren i 50erne og 60erne og det er vist ikke entydigt mere at USSR var alene om at være "the bad Guys" i den kolde krigs cirkus, eller at alt derovre fra var løgn og latin, sådan som hoveddelen af befolkningen opfattede det. Hold kæft hvor har USA provokeret dem!
Og i dag virker det som om, at de analyser og nyheder der kommer fra Rusland er langt mere præcise og pålidelige, end det vi får fra Vesten! Er især imponeret over den russiske vurdering af "Det Arabiske Forår", nogen der har nogle gode links til russiske nyhedstjenester?

Rune Petersen, Janus Agerbo, Tedros Istifanos, Moh Abu Khassin , Per Torbensen, Aleksander Laursen, Claus Oreskov og Steffen Knudsen anbefalede denne kommentar

Det er helt klart, at enhver påtænkt aktion ikke har til formål at fjerne den hævdede kemiske evne; men istedet fokuserer på en pralende magtdemonstration med stand-off våben; så hvorfor er der sådan et rabiat propaganda fokus på kemiske våben?

Kemiske våben er et klart påskud ... men hvad er det et påskud for?

I The Times siger Jack Keane - en amerikansk general og tidligere vice stabschef - at Obama agter at gå langt videre end et simpel protest angreb, som straf for brug af kemiske våben, og at han har fået militære planer udarbejdet der er designet til at endeligt vende borgerkrigen til fordel for oprørerne. Det kaldes regimeskift - hvilket er præcist, hvad Obama, gentagne gange, har hævdet at det absolut ikke handler om.

Bjørn Pedersen

Subtilt israelisk diplomati... :-S

Oreskov, nogen særlig grund til at man bør stole mere på de russiske imperialister frem for de amerikanske? Det er som at heppe på den ene af to voldtægtsmænd, der begge kæmper om at retten til din røv.

Preben Haagensen, Erik Jensen , Levi Jahnsen og Anders Feder anbefalede denne kommentar

@Bjørn Pedersen. Stoler man ikke på nogen eller noget så kan også melde sig ud af verden, men det syntes jeg er en dårlig ide. Nu er der ikke ligefrem nogen tradition for, at lytte til russiske nyhedsmedier her i udkantsområdet Danmark så bare for at komme ensidigheden til livs! Jeg skrev jo ikke at man samtidig skulle droppe alle andre nyhedsmedier – men som alle ved er samtlige nyhedsmedier i USA ejede af kapitalen og det gør mig bange! Angående din friske udmelding om russisk imperialisme så forholder der lige omvendt p.t. er verden i gang med at udplyndre ruslands råstoffer. Ligesom man også forsøger at erobrer territorium f.eks. gennem krigene i Kaukasus og langs grænsen til Kina – hvor der i parentes udsmugles tømmer i tonsvis!

Michael Nielsen

#Claus Hornsby
"...Kemiske våben er et klart påskud ... men hvad er det et påskud for?"

Som du selv beskriver - at fjerne det nuværende regime.

Herefter skabelsen af et Syrien uden en regulær centralmagt, som vi kender finten fra Irak. Resultatet bliver total kaos og dermed yderligere destabilisering i denne del af Mellemøsten. Herefter skal krigen føres ind i Iran.

#Bjørn
Bortset fra EU, rammende beskrivelse. For EU-maskinen har jo allerede retten til vores røv. EU fører vores indenrigspolitik, mens NATO bestemmer vores udenrigspolitik. Men heldigvis har danske politikere fået lov til at spille rollen som politiske beslutningstagere, mens vores medier pænt kan lege med som kritiske mikrofonholdere.

Kalmar Union - anyone?

Flemming Nielsen

Blar blar blar - tak for sangen
Israel har lige demonstreret de er klar til festen, vi skyder eventuelle raketter ned der bliver rettet mod os.

Så lad dem dog skyde, de har alligevel kun 200 a-bomber.

Ja, hvem er det man må tækkes?
Obamas første gøremål på sit Sverigebesøg var et møde med Reinfelt på Rosenbad kl. 13.10, derefter "kl. 15.30 kommer presidenten att vara på plats i Stockholms synagoga för att uppmärksamma Raoul Wallenbergs insatser. Enligt ett pressmeddelande från Vita huset ska Obama göra ett uttalande i samband med besöket i synagogan". (Raoul Wallenberg reddede jøder i Budapest under krigen.)
Set i lyset af dagens problemer, vigtig gøremål!?

Får se, hvor længe dette får stå.