Telegram

Oktober bliver stor klima-måned i København

Der skal smides penge i verdens klimaproblemer. Og København skal være vært for finansieringsmøder i oktober.
Telegram
5. september 2013 kl. 04:35

Oktober bliver en måned i klimaets tegn i København. Byen er vært for 3GF - Global Green Growth Forum - 21.-22. oktober, hvor regeringer, globale virksomheder og andre skal diskutere klima og grøn vækst.

Og i dagene efter skal København været vært ved to møder om klimafinansiering. Det oplyser Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Her har højtstående repræsentanter fra i- og ulande, FN, institutionelle investorer og banker sat hinanden stævne for at diskutere klimatiltag i udviklingslandene.

Klimaminister Martin Lidegaard (R) er vært for Copenhagen Climate Finance Meeting, der holdes 23. oktober i FN Byen i København.

- Der er brug for at få flere penge ud at arbejde. Pengene er derude. Vi skal vise, hvordan de kan aktiveres. Det afgørende bliver, hvordan vi gennem den offentlige regulering kan sikre et langt større flow af private investeringer, siger ministeren.

På møderne, der strækker sig over to dage, skal man drøfte, hvordan det offentlige gennem regulering og rammevilkår kan bidrage til at øge de private investeringer i klimatiltag i udviklingslandene.

Dagen efter er den amerikanske regering vært for endnu et møde om klimafinansiering for donorlande i Eigtveds Pakhus.

Klimafinansiering bliver et tema på klimakonferencen COP19, der holdes i den polske hovedstad, Warszawa, i november. Og de københavnske møder skal være med til at sikre, at der kan ske fremskridt på COP19.

- I Danmark har vi tidligere taget på os at fremme dialogen mellem i- og ulande. Det gør vi nu igen på et meget afgørende område. Jeg tror, at det bliver umuligt at få en ny klimaaftale, hvis vi ikke får løst spørgsmålet om finansiering, siger Martin Lidegaard.

Klima- og finansministre fra 22 lande og EU-Kommissionen er inviteret til Copenhagen Climate Finance Meeting sammen med repræsentanter fra 18 af verdens ledende institutionelle investorer, udviklingsbanker med mere.

/ritzau/