Telegram

Thorning dropper ugentligt pressemøde

Folketinget har besluttet at indføre spørgetime med statsministeren, og det går ud over de faste pressemøder.
Telegram
4. september 2013 kl. 10:35

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke længere holde ugentlige pressemøder om tirsdagen, når Folketinget til oktober går i gang med det nye år.

I det nye folketingsår tager Folketinget en ny debatform i brug, hvor statsministeren skal i en såkaldt spørgetime i Folketingssalen to tirsdage om måneden.

- Set i lyset heraf ændres strukturen for statsministerens nuværende pressemøder, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Flere kommentatorer har peget på, at det ugentlige tirsdags pressemøde i Statsministeriets spejlsal flere gange har udviklet sig til et skydetelt, hvor Helle Thorning-Schmidt har måtte svare på byger af kritiske spørgsmål om eksempelvis løftebrud.

Det var blandt andet på et tirsdags pressemøde, at Helle Thorning-Schmidt flere gange måtte bruge den efterhånden meget omtalte sætning "der kommer en god løsning i morgen" om betalingsringen.

Også Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har måtte lægge øre til kritik for sine optrædener på tirsdagspressemøderne, hvor han blev kritiseret for at virker sur, vrissen og uimødekommende.

I stedet for de ugentlige pressemøder vil Helle Thorning-Schmidt i stedet møde pressen umiddelbart efter spørgetimen.

Det fremgår ikke af Statsministeriets pressemeddelelse, om der bliver tale om et ordinært pressemøde, som det kendes fra de tv-transmitterede tirsdagspressemøder, eller om der bliver tale om en mere uformelt møde uden for Folketingssalen.

Der bliver dog fortsat et fast månedligt pressemøde med statsministeren i alle måneder undtagen juli, hvor det meste af Christiansborg er rejst på sommerferie, oplyser Statsministeriet.

- Statsministeren lægger vægt på fortsat at være tilgængelig for pressen i forbindelse med deltagelse i Folketingets arbejde, besøg, særskilte pressemøder i Spejlsalen og i forbindelse med politiske udspil, skriver Statsministeriet i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Opdateret 4. september 2013 kl. 11:00

Carsten Mortensen

Det er da også hamrende irriterende med kritiske røster som får én til at fremstå som utroværdig :-)
....og hvad pokker.....Statsministerinden har jo også afblæst krisen :-)

"- Statsministeren lægger vægt på fortsat at være tilgængelig for pressen i forbindelse med deltagelse i Folketingets arbejde, besøg, særskilte pressemøder i Spejlsalen og i forbindelse med politiske udspil,"

Eller sagt på en anden måde: Når hun kan styre skidtet og deltagerne er mikrofonholdere, så stiller hun gerne op...

@Carsten Mortensen

Helt uenig - det er langt bedre at statsministeren og andre ministre er skydeskive for folketingsmedlemmerne end for journalisterne.

Et eksempel paa det uheldige ved pressens nuvaerende stil var da Henrik Qvortrop spurgte Lars Loekke Rasmussen om han havde holdt moeder i Venstre-regi om Kinnock/Thornings skattesag. Meget tyder paa at der er sket noget ikke helt lovligt i sagen, at der er nogen der har lusket paa ufin maade etc.

Statsministeren skal selvfoelgelig ikke sagsbehandle en skatteyder sammen med partikammeraterne, men paa den anden side kan man ikke forvente at sagen slet ikke diskuteres naar den foerst er laekket. Hvis man forlanger det er det naeste jo at man slet ikke maa taenke paa den - og saa kommer selv NSA til kort med den eksisterende teknologi.

Godt. Det ugentlige "pressemøde" har hele tiden virket som noget der blev indført for at efterligne amerikanerne og give statsministeren et mere præsidentielt skær. Hellere lidt færre pressemøder og lidt mere substans.

Marianne Mandoe

Det er da også skide irriterende at de pokkers journalister ikke kan opfylde deres del af den ikke-udtalte aftale og bare være mikrofonholdere.
Tænk at de har den frækhed at stille spørgsmål. Spørgsmål som der oven i købet kan være mulighed for at man skal tænke over og som man sommetider slet ikke har haft tid til at forberede sig på.

Stakkels HTS.

Marianne Mandoe: At stille spørgsmål er ikke nogen journalistisk kvalitet i sig selv. Det handler om at stille de spørgsmål statsministeren ikke kan besvare uanset hvornår på ugen det er.

Ændring af statsministerens pressemøder
04.09.13
Folketinget har besluttet at indføre ”Spørgetime med statsministeren”
to tirsdage om måneden, hvor statsministeren mødes med partilederne til debat. Spørgetimen er et vigtigt institut i Folketingets arbejde, der nu forstærkes.

Set i lyset heraf ændres strukturen for statsministerens nuværende pressemøder.

Der afholdes således ikke længere ordinært pressemøde tirsdage kl. 11.30.
I stedet vil statsministeren møde pressen umiddelbart efter Spørgetimen.

Som noget nyt vil statsministeren fremover holde et månedligt pressemøde – undtagen i juli. Således vil der også blive afholdt pressemøde i juni og august.

Pressemødet vil blive varslet på Statsministeriets hjemmeside senest dagen før.

Statsministeren lægger vægt på fortsat at være tilgængelig for pressen i forbindelse med deltagelse i Folketingets arbejde, besøg, særskilte pressemøder i Spejlsalen og i forbindelse med politiske udspil.
http://www.stm.dk/_p_13918.html

Vibeke Rasmussen

Til Journalisten siger Casper Dall, leder af Informations politiske redaktion, at

»… for pressen er det uheldigt, at statsministeren vælger at droppe pressemøderne, fordi det begrænser mediernes adgang til hende.

Vi har vidst, at der var en høj sandsynlighed for, at vi kunne fange hende om tirsdagen og spørge ind til ugens sager. Nu må vi se, hvordan det kommer til at køre med seancerne efter de to månedlige debatter.«

»Men umiddelbart er det problematisk, at adgangen til landets øverste minister bliver begrænset.«

Erik Holstein, politisk journalist og kommentator på altinget.dk forudser, at journalisterne i stedet fremover vil prøve at få politikerne til at stille spørgsmål på deres vegne i folketingssalen, men at

»… det er ikke en fuldgod erstatning, fordi der kan være sager, hvor der er en konsensus i det politiske liv, og så kan det være svært at få en debat op at flyve. Det er ikke en tilstrækkelig erstatning.«

"....
I stedet vil statsministeren møde pressen umiddelbart efter Spørgetimen.
( to tirsdage per måned )
Som noget nyt vil statsministeren fremover holde et månedligt pressemøde – undtagen i juli. Således vil der også blive afholdt pressemøde i juni og august.

Statsministeren lægger vægt på fortsat at være tilgængelig for pressen
i forbindelse med deltagelse i Folketingets arbejde, besøg,
særskilte pressemøder i Spejlsalen og i forbindelse med politiske udspil."

http://www.stm.dk/_p_13918.html