Anmeldere: Kvinden i buret er lækker og grum

Jussi Adler-Olsens boghit tager sig godt ud på det store lærred. Skuespillet er fremragende, lyder dommen.
3. oktober 2013 kl. 07:20

Danske biografgængere kan se frem til en velsmurt krimi, når filmversionen af Jussi Adler-Olsens bestseller "Kvinden i buret" får premiere torsdag.

BT svinger sig helt op på fem stjerner, og anmelder Niels Lind Larsen mener, at Nikolaj Lie Kaas er fremragende i hovedrollen som vicepolitikommissær Carl Mørck og kalder filmen gribende grum.

Hos Politiken lyder det, at historien om den utilpassede Mørck fra den nyoprettede Afdeling Q for henlagte og uopklarede sager egentlig er ganske ordinær og ikke på noget "afgørende punkt skiller sig ud fra et hæderligt afsnit af Rejseholdet".

- Et spændende og godt sammenskruet plot, jovist, men så heller ikke mere, skriver anmelder Kim Skotte, der alligevel ender på de fire stjerner på grund af en kompetent produktion.

Bag filmen står instruktør Mikkel Nørgaard, der er bedst kendt for "Klovn - the movie", mens Nikolaj Arcel har omdannet det over 300 sider lange bogforlæg til et stramt filmmanuskript.

DR's anmelder kalder filmen lækkert håndværk.

- Fra start til slut, fra skuespil over lys og musik og lyd til manuskript og klip og design og billedbearbejdning, er "Kvinden i buret" gennemført, tjekket, professionel, velsmurt, veludført, velarrangeret filmhåndværk, skriver Per Juul Carlsen, der giver fire stjerner.

Det samme gør både Ekstra Bladet og Berlingske. Hos sidstnævnte bliver Sonja Richter fremhævet for sin rolle som politikeren Merete Lynggard, der i årevis sidder indespærret i en trykkabine.

- Hendes forvandling i trykkabinen til et nedbrudt skeletalt halvmenneske er en transformation på højde med Robert De Niro i "Raging Bull" eller Christian Bale i" The Machinist" - det er ganske enkelt uhyggeligt imponerende, skriver Kristian Lindberg.

Også Jyllands-Posten giver fire stjerner til filmen, der er den første af foreløbigt fire film i rækken om Afdeling Q.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu