EU-parlamentsformand kræver nye indvandrerlove

Formanden for Europaparlamentet: Vi har brug for en omgående reform af EU's indvandringslovgivning
14. oktober 2013 kl. 09:00Opdateret 14. oktober 2013 kl. 09:04

Parlamentsformanden i Europaparlamentet kræver på baggrund af de seneste flygtningetragedier i Middelhavet et radikalt kursskifte i EU's indvandrerpolitik.

- Vi har brug for en omgående reform af vor indvandringslovgivning, siger den tyske parlamentsformand, socialdemokraten Martin Schulz, til Spiegel Online.

- Europa må én gang for alle anerkende, at det er et indvandringskontinent. Derfor har vi brug for et lovmæssigt indvandringssystem.

- Alle store indvandringsregioner i verden som USA, Australien eller Canada har en moderne lovgivning med klare regler for indvandring, siger Schulz.

Han mener, at en ændret tilgangsmåde fra EU's side vil være den eneste måde, hvorpå flygtninge vil kunne afholdes fra at prisgive sig til "umoralske menneskesmuglere - mennesker, der tjener penge på andres håbløse situation".

Schulz ønsker, at der bliver indført en fordelingsnøgle, hvor der bliver fastlagt en kvote for, hvor mange flygtninge de enkelte EU-lande skal modtage.

- Hvis man har 10.000 flygtninge på en ø som Lampedusa, hvor der bor 6000 mennesker, så er det en katastrofe for øen. Men hvis man fordeler 10.000 mennesker blandt de 28 medlemslande, så er det overkommeligt, siger Schulz og fastslår videre:

- Hverken Italien eller Malta kan klare disse problemer alene. Det må være en europæisk opgave.

Parlamentsformanden mener, at Tyskland har en særlig forpligtelse, og han gentager opfordringer til Berlin om at tage imod flere flygtninge.

- Vi er det rigeste land, og vi står politisk stærkt i EU. Forbundsregeringen må påtage sig sit lederansvar, siger den socialdemokratiske politiker.

Malta og Italien opfordrede i weekenden EU til at udvikle en klar strategi over for problemerne med desperate flygtninge og migranter fra Afrika, der søger mod EU i synkefærdige både, hvilket har gjort Middelhave til en "kirkegård".

Mindst 36 omkom, efter at en båd forliste fredag - en uge efter, at et andet forlis meget tæt på Lampedusa kostede 359 mennesker livet.

Maltas regering har klaget over at få meget lidt respons på sine appeller til EU-partnerne om at vise solidaritet.

/ritzau/dpa

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Når unge, raske mænd tager/rejser til et EU-land fra f.eks. Afrika - uden tilladelse
p.g.a. fattigdom og arbejdsløshed
er der tale om illegal indvandring!
USA, Autralien og Canada bliver nævnt (i telegrammet), som lande, der har klare regler,
som vist er RETUR med det samme...

Finn Thøgersen, Viktor Knudsen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar

Vi må jo genetablere samarbejdet med myndighederne i de lande, hvor fra flygtningene forsøger at komme ind i EU - enten via land eller hav - således at vi kan stoppe trafikken allerede der, og skille de ægte flygtninge fra dem, der udelukkende flygter pga. dårlige leveforhold i hjemlandet.

De - formentlig meget få - flygtninge, der har et reelt beskyttesesforhold i henhold til FNs Flygtningekonvention, kan EU-landene så fordele imellem sig ud fra de enkelte flygtninges ønsker, muligheder og en generel fordelingsnøgle. Eksempelvis bør fransktalende flygtninge så vidt det er muligt sendes til fransk-talende lande/områder, men man bør dog også sikre, at enkelte lande ikke får alt for mange af samme type ind, da det vil skabe grobund for parallelsamfund, der i højere eller mindre grad kan skade den videre integrationsproces.

Viktor Knudsen, Henrik Nielsen og ellen nielsen anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Morten Dreyer
14. oktober, 2013 - 10:07:

"Hvilken glæde har Europa af at få analfaber til området?"

Den synes jeg er meget grov. Faktisk en hel del over tærsklen for hvad god tone og opførsel dikterer.

Det drejer sig ikke om at modtage alle flygtninge i verden. Det kan vi ganske simpelt ikke. Hvor gerne vi end ville.
Det drejer sig heller ikke om at tjene penge på indvandring, men om at vise næstekærlighed overfor mennesker hvis skæbner er fatale.

Det drejer sig ikke om penge, når vi taler om flygtninge, men om hvor meget vi har råd til at afhjælpe verdens elendighed, inden vi ikke selv har råd til noget.
Der ligger ikke racisme bag mine ord, når jeg siger at det er logik at vi ingen kan hjælpe i det øjeblik vi selv er blevet fattige og ressourceløse. Kan en fattig hjælpe en fattig? Nej, men man kan dele så meget ud som man overhovedet kan overkomme. Det er fornuft.

"Venlighed er det sværeste at skænke bort. Den kommer næsten altid retur:"

Dan Johannesson, Gert Romme, Kalle Nielsen og Peter Andersen anbefalede denne kommentar
Viktor Knudsen

Schulz roder rundt i begreberne. Han blander flygtninge og indvandrer sammen.

Jeg kan ikke se om det han mener, er at Europa må påtage sig sit ansvar, og tage imod flygtninge, eller om han også mener at mennesker der ønsker at indvandre til Europa (fra Afrika) skal have lov til dette.

Hvis det også er det sidste, hvem skal så have lov?
Dem med uddannelse? - Så tømmer vi Afrika for ingeniører, læger osv.
Dem uden uddannelse? - Er der ikke nok unge arbejdsløse og uden uddannelse i Europa i forvejen?
Dem der ønsker adgang til et socialt sikkerhedsnet? - Så tømmer vi Afrika for mennesker, for kun de velhavende, vil blive tilbage. Velkommen til 600 millioner nye europæiske borgere, og velkommen til 8 millioner nye danskere.

Michael Kongstad Nielsen

God idé at lave en kvoteordning, en fordelingsnøgle, hvorefter immigranterne fordeles i Europa efter indbyggerantal. Det er både tale om flygtninge, asylansøgere, indvandrere, turister, der bliver her, studerende, der bliver her osv. Men det store pres på EU´s grænser kommer nok fra to grupper: 1) krigsflygtninge og 2) fattigdomsflygtninge. Ad 1) bør Europa tage sin del af, ikke mindst fra Afghanistan og Irak, hvor krigene til dels er påført af os selv. Ad 2) vi kan ikke modtage dem alle sammen, ligesom USA heller ikke har fri indvandring fra Mexico m.v. Derfor er ad 2) mere interessant at anskue på en anden måde. Europa bør bidrage til ar f. eks. Afrika løfter sig op til en standard, så det ikke længere er tiltrækkende at forlade kontinentet og søge lykken i EU. Det kræver, at europæisk landgrab nedreguleres, at lokale jordrettigheder respekteres og beskyttes, at der tilbydes hjælp til god regeringsførelse, og ikke mindst at der gives åbne markeder og fri handel, så afrikanerne kan skabe et godt liv i deres eget land.

jasper bertrand

@Michael
Det bedste vi kan gøre for Afrika er at lukke helt af for at deres arbejdskraft og deres kapital kan flygte til den
rige verden. Så skal de nok selv klare det.

Det er absurd, at EU har et indvandringskontor i Mali.

Hvem er det embedsmændene forestiller sig skal berige EU ?

Hovedparten er analfabeter, som kun taler de lokale dialekter.
Deres erhvervserfaring dækker over udenadslære af koranen og lidt ørkenlandbrug.

Hvordan er det lige, at de kan bidrage til EU teknologiske udvikling?

Gennem 5 år har EU brugt 80 millioner på projektet og fået 5 personer til EU.
I perioden har de haft 8 EU embedsmænd stationeret i Mali.

Michael Kongstad Nielsen

Morten Dreyer - jeg kender ikke til det EU-kontor i Mali, og ja, det lyder absurd. Men Mali er et eksempel på europæisk dominans og kontrol, senest ved Frankrigs krig i Mali, hvor man på FN´s vegne bekrigede nogle indbildte islamister i nord, mens de rigtige indbyggere, tuaregerne, blev ladt i stikken. Det meget folkefattige, ørkenagtige nord er ikke sammenligneligt med det frugtbare, folketætte syd, hvor der bestemt ikke drives ørkenlandbrug.

EU kunne bidrage til Malis og andre landes selvberoende ved at handle med dem fremfor at føre krig mod dem. Hvis EU tillod frihandel med Mali, og købte deres peberfrugter og andre landbrugsvarer, så var der mindre grund for dem til at søge mod Lampedusa

Michael Kongstad Nielsen

Jo, men linket viser jo netop, at EU´s dårlige samvittighed og donorlandenes ditto udmønter sig i projekter efter krigen, som kunne have været undgået, hvis man havde behandlet Mali som en værdig og respektabel modpart, der kunne handles med på et frit marked, og som kunne udvikle god regeringsførelse og demokrati. Problemet er groft sagt, at EU hellere vil donere milliarder og lave krig i Afrika, end tillade frihandel.

Morten 20:28 og 20:39
Indvandringskontor i Mali ??
Undskyld mig Morten, men du skal nok undlade at linke til dine kilder, hvis du også fremover vil forsøge at afspore virkeligheden:
"Throughout the current crisis, the European Union (EU) has maintained a political dialogue with the authorities of the Republic of Mali.
“This allows the EU Delegation to pursue development projects and has enabled the adoption of a roadmap leading towards elections and the restoration of the administration in the north,” explained the EU Delegation to Mali’s Chargé d’affaires a.i., Bertrand Soret, during a recent interview in Bamako.
"This political dialogue has paved the way for a new € 225 million state building contract between the EC and the Republic of Mali. Development projects will play a crucial role, but will be pending on the success of the upcoming electoral process," Mr Soret continued.
"

Måske du mangler lidt perspektiv-forståelse - det er jo ikke altid nok at kunne læse for at kunne forstå.

Hej Kalle
Jeg tror du ser det forkerte sted.
Det du nævner er EUs genopbygning efter atter et muslimsk angreb.

Indvandringskontoret blev oprettet allerede i 2008 og har været i funktion siden, med resultatet at ialt 7 maliborgere gennem årene er blevet godkendt til arbejdet i Spaniens drivhuse. Pris 75 mio.

Prøv dette link

http://ec.europa.eu/news/justice/081002_1_da.htm

Det er lidt absurd, men jeg har ret.

Niels Duus Nielsen

Dreyer, hvad absurd er der i det? Kontoret advarer om farerne ved illegal indvandring og oplyser om de muligheder der er for legal indvandring.

DF plejer at gå ind for lov og orden, men det gør I måske ikke mere?

Ved gennemlæsning at ovenstående kommentarer bekræftes man i den antagelse, at der også hjemme i bananrepublikken forekommer flere grader af analfabetisme.

I hvert fald er det slående, så lidt de mere åndligt fattige egentlig ved om indvandringens gavnlige indflydelse på den moderne samfundsudvikling. De ser det tilsyneladende kun som et problem og konkurrens til deres egne forventninger til velfærdssamfundet.

I mit opholdsland, der i forhold til bananrepublikken har en forholdsvis stærk økonomi, er omkring 25% af befolkningen kommet ind i landet som flygtninge eller indvandrere indenfor blot de seneste 35 år. Og ser man på Forbundsrepublikkens 82 mio. indbyggere, er en stor del indvandrere. Heraf er ca. 5½-6 mio. tyrkere, hvoraf de fleste ved indrejsen var funktionelt analfabeter. Og der kan selvfølgelig nævnes mange flere lande.

Disse nye borgere, der også er konsumenter, har fundet deres plads i samfundet, hvor de har gavnet samfundsøkonomien. Og næste generation har typisk taget uddannelser på et højere niveau end landets oprindelige borgere, og gavner endnu mere.

Men ser man til gengæld på lande, med en meget lukket kultur, f.eks. Japan, er det slående, at landet ikke har haft positivt BNP siden 1991.

Selv den aktuelle situation i Africa er ikke observeret af disse "analfabeter". men fakta er i hvert fald, at store dele af Africa er inde i en ret kraftig økonomisk udvikling. - Så kraftig at 4 africanske lande ligge på de 4 første pladser i verden hvad angår økonomisk vækst.