R til minister: Tjener GGGI et formål for klimasagen?

De Radikale vil have svar på Løkkes udsagn om, at GGGI handler om Danmarks og Sydkoreas forhold til hinanden.
20. oktober 2013 kl. 18:55

De Radikales klima- og energiordfører Rasmus Helveg Petersen vil have sin partifælle, udviklingsminister Christian Friis Bachs svar på, hvad formålet med GGGI egentlig er.

- Jeg hæfter mig ved, at Lars Løkke på pressemødet i dag (søndag, red.) siger, at GGGI tjener et formål, der ikke handler om sagen, men om Danmarks og Sydkoreas forhold til hinanden.

- Så kan man sige, om det er en opgave for de danske bistandsmidler, siger Rasmus Helveg Petersen til Ritzau.

Udviklingsministeren skal i et samråd i Folketinget på onsdag i følge Rasmus Helveg Petersen forklare om forholdet mellem bistandsmidlerne, Udenrigsministeriet og GGGI.

Spørgsmål: Vil De Radikale gøre mere ved sagen?

- Jeg vil koncentrere mig mere om GGGI's rolle. I forhold til bilagene er det ikke noget vi går videre med. Gjort er gjort, og kan ikke gøres om. Der er ikke rigtig noget Løkke kan gøre herfra for at få det til at gå væk.

- Det er et spørgsmål mellem ham og vælgerne og et spørgsmål mellem ham og hans samvittighed og GGGI, svarer Rasmus Helveg Petersen.

Helveg Petersen er dog tilfreds med, Løkke har givet sin redegørelse.

- Der er jo kommet nye ting frem, blandt andet det med datterens rejse, som der nu vil blive ryddet op i. Havde han ikke fremlagt sine papirer, tror jeg ærlig talt ikke, at det var kommet frem, siger Rasmus Helveg Petersen.

På Lars Løkkes pressemøde kom det frem, at datterens rejse fra USA over Brasilien og til Danmark havde kostet omkring 27.000 kroner, og at Løkke ikke selv havde betalt.

Spørgsmål: Hvis Ekstra Bladet ikke havde afdækket sagen med brugen af bistandsmidler til dyre rejser, tror du så det ville være kommet frem?

- Det tror jeg ikke eftersom, der formentlig ikke har været noget i vejen for, at han kunne flyve på første klasse.

- Selve den del, der handler om unødvendigt brug af midler, selv om det er indenfor reglerne, det var ikke komme frem uden pressen.

- Hele forløbet har været uskønt, og det har hverken tjent Løkke eller GGGI godt. Jeg er glad for afklaringen, men jeg tror ikke, den var kommet uden et betydeligt pres, svarer Rasmus Helveg Petersen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu