Telegram

Thorning fastholder dansk nej til dialog om aflytning

Statsministeren forklarer, hvorfor Danmark ikke deltager i fransk-tysk initiativ til aflytningsregler med USA.
Telegram
25. oktober 2013 kl. 11:00

Helle Thorning-Schmidt (S) forsvarer fredag morgen, at Danmark ikke vil deltage i et tysk-fransk initiativ, der skal finde en fælles forståelse med USA om regler for efterretningstjenesters aktiviteter, herunder aflytning.

- Der er ikke nogen, der er i tvivl om, hvad jeg og Danmark mener på det her område, gentager statsministeren fredag morgen.

Initiativet, der kom i stand sent torsdag aften på EU-topmødet i Bruxelles, er blevet til på Frankrigs præsident, Francois Hollandes, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkels, foranledning efter blandt andet en påstået aflytning af Merkels mobiltelefon.

I fredagens udgave af Politiken siger EU-ordfører for Enhedslisten Nikolaj Villumsen, at statsministerens reaktioner på USA's aflytning har været "påfaldende nølende" i forhold til de europæiske kollegers.

Udtalelsen kom, inden det fransk-tyske initiativ blev kendt.

- Når det handler om det hjemlige, er jeg nødt til at sige, at vi ikke har grund til at tro, at der skulle være ulovlig overvågning i forhold til Danmark eller danske interesser, siger Helle Thorning fredag på vej ind til topmødet.

- Derfor agter vi ikke umiddelbart at gå med sammen med franskmændene og tyskerne, som har nogle konkrete ting, de gerne vil diskutere med amerikanerne,

Den britiske avis The Guardian kunne torsdag afsløre, at op imod 35 unavngivne toppolitikere har været overvåget af det amerikanske efterretningstjeneste NSA, men det vil statsministeren ikke forholde sig til.

- Nu lagde jeg mærke til, at oplysningerne er fra et brev, der var fra 2006. Og på den måde tror jeg i hvert fald ikke, at jeg er blandt de 35, siger Thorning med et forsigtigt smil.

Hun siger dog samtidig, at Danmark har "et godt og stærkt samarbejde med amerikanerne", men at landene bør reagere, når der er en begrundet mistanke om, at der er foregået ulovligheder. Det er dog ikke tilfældet i Danmark, mener hun.

- Men selvfølgelig skal man indlede en dialog med amerikanerne for at spørge dem, om de kigger på for meget, og om de gør tingene korrekt.

- Og det er netop det, vi er gået i gang med i EU i den samtale, EU har med USA. Det har vi bakket op om helt fra starten, siger statsministeren om den dialog, der allerede er i gang om USA's angivelige aflytning af EU-institutioner.

/ritzau/

USA må have et eller andet på Helle Thorning Schmidt, siden hun er så forsigtig og nølende overfor USA's aflytninger.

Brian Pietersen, Jette M. Abildgaard, Poul Eriksen, Karsten Aaen, Jens Overgaard Bjerre, Espen Bøgh, Orla Finn Pedersen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Thomas Borghus

PET og FE er underafdelinger af NSA og CIA. Spørg eksempelvis Morten Storm. Som det ser ud lige nu, for Danmark, er spørgsmålet om hvorvidt de amerikanske myndigheder har bistået i industriel spionage, mere presserende. Politisk har vi ligget på knæ for dem så længe at der ikke er noget væsentligt at blande sig i. De får det som de vil ha' det i alle spørgsmål der vedrører dem. Terror, Grønland, krig o.s.v.

Brian Pietersen, Karsten Aaen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

"- Der er ikke nogen, der er i tvivl om, hvad jeg og Danmark mener på det her område, gentager statsministeren fredag morgen."

Nå gør vi det??

Brian Pietersen, n n, Mandatar Torben Wilken, Holger Madsen, Michael Madsen, Klara Liske, Espen Bøgh, Orla Finn Pedersen, Wilhelm May, Britta Hansen, peter fonnesbech og Anders Feder anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Mår man som Thorning, går målrettet efter en toppost ude i verden, skal man ikke lægge sig ud med USA.
Danmark og danske har jo aldrig haft hendes interesse, så skidt med deres rettigheder!

n n, Rasmus Kongshøj, Mandatar Torben Wilken, Holger Madsen, Poul Eriksen, Karsten Aaen, Michael Madsen, Espen Bøgh, Orla Finn Pedersen, Reda Ammari, Wilhelm May, Janus Agerbo, peter fonnesbech, Torben Selch, Jens Overgaard Bjerre og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

" - Nu lagde jeg mærke til, at oplysningerne er fra et brev, der var fra 2006. Og på den måde tror jeg i hvert fald ikke, at jeg er blandt de 35, siger Thorning med et forsigtigt smil."

Det er for svagt. Hvad kan man bruge hende til?

Mandatar Torben Wilken, Holger Madsen, Karsten Aaen, Espen Bøgh, Reda Ammari, Britta Hansen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar

Der er i dag kun et parti i folketinget, der tør stille kritiske spørgsmål til USA's spionage, - ret uhyggeligt.!

Brian Pietersen, Jacob Jensen, Rasmus Kongshøj, Mandatar Torben Wilken, Poul Eriksen, Jens Overgaard Bjerre, Klara Liske, n n, Espen Bøgh, Reda Ammari, Wilhelm May og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

I den af Torben Selch (tak!) linkede artikel hedder det:

'Justitsministeren afviser beskyldningerne.
»Som jeg også tidligere har sagt meget klart, så har jeg ikke noget nærmere kendskab til den overvågning, som ifølge medieomtalen er foretaget af amerikanske myndigheder.'

Næ-nej, han har ikke 'noget nærmere kendskab til den overvågning...'. Og kan det være, fordi han ikke ønsker at have noget nærmere kendskab til den?

Godt nok viser et oversigtskort over NSA spionageaktioner, som bl.a. tyske medier stadig benytter sig af, at Danmark, der på kortet vises mørkegrønt (= ikke særligt udspioneret), hvorimod Tyskland vises orange (= meget høj spionagevirksomhed) vitterligt ikke ligger inden for NSA's fokus.

Men en så separatistisk holdning, som HTS og regeringen udviser i forhold til denne stærk kritisable adfærd og det nu mulige fælleseuropæiske svar og beskyttelsesmekanismer, der skal udarbejdes er virkelig både besynderlig og direkte påfaldende. Hvilken agenda handler de efter?

http://www.google.de/imgres?imgurl=http://static.guim.co.uk/sys-images/G...

Brian Pietersen, Torben Selch, Karsten Aaen, Michael Madsen og Reda Ammari anbefalede denne kommentar
Orla Finn Pedersen

»Vi har ikke grund til at tro, der skulle have været ulovlig overvågning i forhold til Danmark eller danske interesser, og derfor agter vi ikke umiddelbart at gå med sammen med franskmændene og tyskerne, som har nogle konkrete ting, de gerne vil diskutere med amerikanerne«, siger Thorning-Schmidt.
"Den kvinde driver mig til vanvid --", nej ! - så galt er det ikke, - men det villle være skønt, hvis HTS og vore andre politikere begyndte at fortælle sandheder, i stedet for at love guld og grønne skove (her hvor løv-faldet allerede er godt i gang) !
Statsministeren sidder i møde i Bruxelles ! Når hun kommer hjem, får vi så at vide hvornår hun tiltræder sin nye toppost i EU ? - og hvem hun har tænkt skal afløse hende som statsminister ? Som jeg sér det, ligner HTS planen en "Anders Fogh", - hvor den eneste forskel er partifarven. De to vil kunne fortsætte i "godt" samarbejde under Bilderbergs beskyttende vinger ! Partifarver er en illusion !
Vi bliver overvåget og kontrolleret i hoved og *øv, og de "øverste" i det globale system, gør alt for at stramme skruen mere og mere.
Derfor skal vi ha´ sandhederne frem i lyset, så VI kan stoppe vores nedtur, nu !

Ni kommentarer indtil videre til en artikel, der er så sigende om regeringens holdning og ligegyldighed om befolkningens (data)sikkerhed.

Hvor er alle de kommentatorer, der kæppes om at være først ved tastaturet? Er emnet her for stort, for ubegribeligt? Er folk stået af? Er ligegyldigheden og følelsen af magtesløsheden så overvældende, at de fleste ikke længere kan eller vil forholde sig til sådant et emne?

Men måske er det også rigtigt, og det nytter intet at skrive i et forum og nikke forstående til hinanden eller ryste på hoved sammen.

Mørklægning, udhuling af demokratiet, skjulte agendaer, løgne, misbrug af almene midler... hvad skal der egentlig til, før folk ser alvoren i udviklingen og reagerer?

Jacob Jensen, n n, Jette M. Abildgaard, Mads Kjærgård og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Jørn Petersen

Vores land trænger til en gennemgribende ændring i den måde som vi ønsker at landet bliver styret.

Vores ledere bør være dem som er bedst egnede og ikke har specielt lyst til det, fordi andre interesser står forrest og der bør være flere af dem så de kan skifte lidt til den kedelige tjans det er at tage topbeslutninger i danmark.

Levebrøds politikerens dage bør være talte.

John Mortensen

Holger Madsen
25. oktober, 2013 - 11:53 #
USA må have et eller andet på Helle Thorning Schmidt, siden hun er så forsigtig og nølende overfor USA's aflytninger.

Yep, og jeg har et bud på hvad det er :
Veto-ret for Bilderberg-Helles internationale karriere-drømme .

Brian Pietersen, Michael Madsen, n n, Poul Eriksen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
John Mortensen

Angående Bilderberg-Helles kommentarer i sagen :
Og så var der nogle der mente Svend Auken var for utroværdig til at blive Statsmedister ?
(Med 'nogle' mener jeg først og fremmest CFR/Bilderberg-Tøgers 'dagblad' )

Jens Overgaard Bjerre

Ja et eller andet er der på færde med Thorning Schmidt. Man kan ikke som leder af et selvstændigt land være ligeglad med om ens borgere bliver overvåget af et andet land. Alting hører op. Selv den sorte høg Fog Rasmussen ville være kommet med et andet svar end Thorning Schmidt. Der er simpelthen et eller andet galt med kvinden. Hun hører ikke til som leder af et land.Eller også har Imperiet virkelig en klemme på hende. Det drejer sig om vores suverænitet og man må tage sig til hovedet og græde en tåre, når man ser hvordan munden er lukket på de fleste af Folketingets medlemmer. De plejer ellers nok at kæfte op om demokrati og vigtigheden af det danske flag og vores privatliv og ejendomretten.

Et andet spørgsmål er, hvor meget vores licensbetalte og 'neutrale og uafhængige' DR & TV2 gør ved sagen. Med den nyhedschef som DR har skaffet sig, så ser det mere end sort ud. Det er utroligt at man absolut skal tvinges til den licens når der ikke bores ordentlig i de væsentlige sager.

De er jo alle tavse som nonner i et kloster, så noget tyder på der er brudt en pandemi ud.

http://rt.com/news/lavrov-snowden-spied-russia-734/

Det kan være derfor, eller en af grundende. Noget tyder på den youtube video i går, ikke var ren fup og fidus. - At Danmark spionerer fra Færøerne både i Rusland og EU.

"Grønland", "uran", "Rusland, "Arktis", der er mange interessante emner, der kunne aflyttes, så det må anses for givet, at NSA er med på hendes mobiltelefon, det er også betryggende, så må man ikke pludselig går terroristernes ærinde eller siger noget, man i grunden ikke ville have sagt, at et progressivt korrektiv lytter med.

Mandatar Torben Wilken

Overvågning er forbudt i henhold til EU-retten. Det vigtigste er da ikke statsministeren, nej det vigtigste er den danske befolkning, som bliver systematisk overvåget hver eneste dag og det skal stoppes omgående. Ingen forhandling er her mulig. Her skal være nultolerance. De internet-servere som videregiver oplysninger til NSA, skal boykottes verden over og vi skal have et Europæisk internet, hvor vi selv bestemmer og hvor vi er sikret mod overvågning både fra USA og Rusland som helt sikker gør det samme som USA og alle andre nationer der kunne finde på at gøre det.
Den tidl så talende mand fra PET som mener at dette er ok så længe det ikke opdages, er jo kugle skør i hovedet. Tyveri er altså også ok, bare det ikke opdages. Hvilken moral-kodes.

Georg Christensen

Thorning frontfiguren i dansk socialdemokratisk politik, en "abekat" som anders fjogh, kun til at grine af.

Da påstanden om ECHELON dukkede op i 1982 benægtede USA, PET, højrefløjen i EU påstanden.
Hvis man omtalte projektet, så omgivelserne på en med et mildt overbærende smil inden de hidkaldte den Blå Bus.
Diagnosen Paranoid lå helt fremme på tungen.

Men sandheden er at hele IP-teknologien og Tim Berners-Lee's WEB arkitektur fra 1989 fra starten har været brugt til opsamling og analyse af data.
Først i lukkede netværk og efterfølgende har de overtaget spionens rolle. Ligesom dronerne i dag overtager den almindelig soldats opgaver.

Problemet er at stort set alle er faldet på halen over teknologien og har ignoreret sikkerheden.

Trådløst alle steder eller "hæng nøglen på hoveddøren", så er det lettere at komme ind.

Angående HTS's manglende reaktion så er den ligeså forudsigelig som hendes manglende evne til at lede landet.

Legal NWO overvågning i Danmark.

Enig med jer alle sammen, uanstændigt at vores statsminister og så mange partier er så totalt passive og ligeglade med klodens, dansk erhvervslivs og privates rettigheder ude i bredbånds kablerne.

Så vi må krydse fingre for, at den forståeligt nok ligeså chokeret amerikanske befolkning, snart får erobret deres land tilbage og sat de internationale NWO gavtyve, grundigt på plads.

Så endnu et vigtigt stats ledelses dueligheds plus til Enhedslisten, herude fra provinsen.

Brian Pietersen

Jørn Petersen

ja, der burde indføres en lov hurtigst muligt om at man er i tinget max 4 år.

så må partierne indbyrdes lære hinanden hva det vil sige at være leder...