Udviklingsminister sår tvivl om GGGIs bevilling

Der har været en mangelfuld økonomisk styring af klimaorganisationen tidligere, og nu skal der ryddes op.
17. oktober 2013 kl. 20:45Opdateret 17. oktober 2013 kl. 21:00

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) siger, at han vil have sikkerhed for, at alt er i orden i klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, hvor Lars Løkke Rasmussen (V) er formand, hvis organisationens bevilling skal forlænges.

Det skriver ministeren i en pressemeddelelse.

- Behandling af en ny bevilling til GGGI sker først, når vi er sikre på, at procedurer og praksis i organisationen er i orden, skriver han i en skriftlig kommentar.

Han mener, at der har været mangelfuld økonomisk styring af organisationen, mens organisationen var en sydkoreansk privat organisation.

Derfor har Danmark sat hårdt ind med krav om, at der skulle ryddes op, og at organisationen skal leve op til internationale standarter.

- Organisationen skulle leve op til internationale standarder og gennemføre en række forbedringer i økonomisystemer og administrative systemer, siger han.

Den hidtidige bevilling blev givet for i foråret 2011 af VK-regeringen for en treårig periode. Den står over for fornyelse i 2014.

- GGGI har skabt resultater, og jeg ser fortsat GGGI som en central og lovende organisation, når det gælder om at fremme grøn omstilling i verdens udviklingslande, og jeg forventer at fortsætte samarbejdet, siger ministeren.

Ministeren understreger, at revisionsrapporten omhandler de sydkoreanske midler til organisationen, og at han ikke har haft kendskab til misbrug af danske midler.

Derfor har han i ly af mediernes omtale taget initiativ til, at den omtalte revisionsrapport for den tidligere periode bliver offentliggjort.

Desuden har han bedt om en grundig redegørelse, der også vil blive tilsendt Rigsrevisionen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Denne her sag bliver mere og mere dubiøs.

At ministeren ikke har kendskab til misbrug af danske midler (hm, hm), betyder altså ikke, at det ikke er fundet sted (hm. hm).

Hvordan kan danske politikere yder 90 millioner skattekroner til en organisation, der tydeligvis er noget af en rodebutik?

Man har indtryk af, at blot nogen henånder 'grøn', er danske politikere parate til hvad som helst. Skatteborgerne betaler. Eller de forskellige grupper i befolkningen, der må finde sig i nedskæringer og dårligere social 'service'..