Telegram

50 mennesker er dræbt ved russisk flyulykke

Boeing 737-fly forulykket i Kasan i Rusland. Noget gik galt ved landingen. Alle i flyet blev dræbt.
Telegram
17. november 2013 kl. 17:30

Et passagerfly er forulykket under landingen i byen Kasan i den russiske republik Tatarstan.

Alle 50 ombordværende er dræbt, skriver russiske medier.

- Der var ikke børn blandt passagererne, siger en talskvinde for katastrofeministeriet.

Der var 44 passagerer og seks besætningsmedlemmer om bord, siger de lokale luftfartsmyndigheder.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver imidlertid, at antallet af dræbte muligvis er 52. I så fald skulle passagertallet være 46.

Lokale nyhedsmedier siger, at navnet Irek Minnikhanov, søn af republikken Tatarstans præsident, Rustam Minnikhanov, står på passagerlisten.

Flyet - en Boeing 737 - var lettet fra Domodedovo-lufthavnen i Moskva. Men da det så skulle lande i Kasan ved Volga-floden 725 kilometer øst for den russiske hovedstad, gik det galt.

Talskvinden for ministeriet siger, at flyet, der fløj for det regionale flyselskab Tatarstan Airlines, var i færd med at afbryde en landing for at prøve igen, da det gik galt.

Lokale medier skriver, at flyet havde forsøgt at lande tre gange forud for ulykken.

Nyhedsbureauet Itar-Tass skriver, at flyet tabte højde og kollapsede på landingsbanen, hvorefter brændstoftankene eksploderede.

Det skete klokken 16.25 dansk tid.

Kilder i redningstjenesten siger til Interfax, at piloterne tilsyneladende begik en fejl under den fatale indflyvning.

Men omvendt vil kilderne heller ikke udelukke en teknisk fejl.

Itar-Tass skriver, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, har givet ordre til, at der skal nedsættes en kommission, som skal efterforske årsagen til ulykken.

- Putin udtrykker også sine dybe kondolencer til familier og venner til de, der blev dræbt i denne forfærdelige flyulykke, siger Dmitrij Peskov, talsmand for præsidenten.

Flysikkerhed er et stort problem i Rusland, hvor der efter Sovjetunionens sammenbrud for godt 20 år siden er sket en forværring af sikkerheden.

Myndighederne har givet uerfarne piloter og dårlig vedligeholdelse af flyene hos de mange små selskaber, der er dukket op rundt om i Rusland, skylden.

/ritzau/Reuters

Opdateret 17. november 2013 kl. 19:50