Telegram

Asylansøgere forsvinder efter ankomst til København

Omkring 100 asylansøgere er alene i år forsvundet. Efter de er kommet ind i landet, ved ingen, hvor de er.
Telegram
18. november 2013 kl. 09:10

Når asylansøgere kommer til Danmark via Københavns Lufthavn, bliver deres navn noteret, og de bliver sat i en taxa til Center Sandholm i Nordsjælland.

Men alene i år har 100 asylansøgere valgt ikke at tage til centret. De er forsvundet - og myndighederne ved ikke, hvor de er. Det skriver BT.

Politiet i lufthavnen har hverken taget fingeraftryk eller billeder af asylansøgerne - og ingen ved, om de navne, de har fået oplyst, er rigtige.

Ifølge BT havde omkring 170 personer midt i oktober søgt asyl gennem lufthavnen efter at være kommet til fra lande uden for Schengen-samarbejdet. Men avisen skriver, at kun 70 af dem er mødt op i Center Sandholm.

At der ikke bliver taget fingeraftryk og billeder af asylansøgerne, skyldes, at politiet ikke har haft et lokale i lufthavnen, hvor de kunne gøre de ting.

Hos Københavns Politi erkender politidirektør Thorkild Fogde, at der er begået fejl.

- Vi skal selvfølgelig have lavet nogle procedurer i lufthavnen, som er så ressource-lette som overhovedet muligt, men samtidig også garanterer den registrering, som politiet har pligt til at foretage, og som vi jo med den her meget beklagelige fejl ikke har foretaget, siger han ifølge DR København.

Men Peter Skaarup, retsordfører fra Dansk Folkeparti, siger, at det virker, som om politiet har opgivet at få styr på asylproblematikken i lufthavnen:

- Man har nok erkendt, at regeringen er ligeglad med, om der er styr på det. Og når man i forvejen mangler folk, nedprioriterer man området, for der er alligevel ingen oppe i systemet, der går op i det, siger han til avisen.

Karsten Lauritzen, retsordfører i Venstre, mener også, at det er uacceptabelt, at der ikke er mere styr på asylansøgerne.

Heller ikke justitsminister Morten Bødskov, (S) er tilfreds med forholdene i lufthavnen.

- Det er stærkt utilfredsstillende, hvad der er foregået i Københavns Lufthavn, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at ledelsen i Københavns Politi har nedsat en undersøgelse for at klarlægge, hvad der er sket, siger ministeren til BT.

Han påpeger, at der skal ske en ordentlig kontrol af asylansøgerne, når de kommer til landet.

/ritzau/

Opdateret 18. november 2013 kl. 17:50

Det er givet ikke i orden at "miste" 100 personer på den måde.

Men kriminelle samt terrorister kan nok finde ud af at indrejse uden at bede om asyl ?

Så hvor stor er den "ekstra risiko", som de "mistede" 100 personer egentlig udgør?

Folk fra f eks den italienske mafia ( eller hvad den nu kaldes i dag) kan frit løbe rundt i hele EU og lave ganske alvorlig kriminalitet ( - uden at det opdages) - så selv om vi skal være påpasselige med disse asylansøgere, så er der andre, som er farligere og som er meget sværere at "håndtere".

Rockerborge i villakvarterer bør politimæssigt nok prioriteres højere end disse "mistede" asylansøgere - alle ved, at disse bander lever af at snylte på samfundet og andres arbejdsindsatser, og det er måske her, politikerne bør "smøge ærmerne op" i stedet for at lave det en kiks efter det andet med deres nytteløse "bandepakker".

Retssikkerhed og tryghed for almindelige mennesker består i højere grad i at få gjort Danmark til et "bandefrit" områder end i at holde styr på nogle asylansøgere, som måske er "smuttet" til andre lande efter ankomsten til Danmark..

Der er mange uledsagede mindreårige der vil forsøge at smutte udenom, måske videre til en anden destination hvor der evt er slægtninge eller venner.
Som en skrev et andet sted, er de terrorister og super-kriminelle har de nok også papirer mm.
DF er uforståeligt nok utilfredse med færre asylansøgere, - men det er da sjovt!