Kvinden i buret kan blive årets mest sete film

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens "Kvinden i buret" er med 600.000 solgte billetter en biografsucces.
4. november 2013 kl. 12:40

Over 600.000 solgte biografbilletter på en måned taler næsten for sig selv.

Zentropas filmatisering af "Kvinden i buret" med Nikolaj Lie Kaas og Sonja Richter i hovedrollerne har fået tusindvis af danskere til at sætte sig i biografsæderne.

Siden premieren 3. oktober har thrilleren været en kæmpesucces. Filmen kan nu mænge sig med succesrige film, der står på listen over de mest sete danske biograffilm i det nye årtusinde.

- Det er et enestående flot resultat for en dansk spillefilm, og filmen viser fortsat stor holdbarhed i biograferne, siger Jan Lehmann, der er direktør for Nordisk Film Biograf Distribution, i en pressemeddelelse.

Thomas Vinterbergs prisbelønnede film "Jagten" med Mads Mikkelsen i hovedrollen er indtil nu årets mest sete danske biograffilm med 673.000 solgte billetter.

"Kvinden i buret" solgte en halv million billetter på blot tre uger, hvilket er en uge hurtigere en "Jagten". Så noget kunne tyde på, at "Kvinden i buret" løber med sejren.

Over 32.000 danskere var alene i den forgangne weekend inde at se "Kvinden i buret".

Den er baseret på Jussi Adler-Olsens første bind i serien om Afdeling Q, vicekriminalkommissær Carl Mørck og dennes assistent Assad, og Zentropa er allerede gang med at indspille den anden film i rækken, "Fasandræberne".

Adler-Olsens krimiserie er gået som varmt brød både herhjemme og i udlandet. Syv af hans bøger har solgt over 1.750.000 eksemplarer i Danmark.

Filmatiseringen har også fået gode anmeldelser med på vejen. Jyllands-Posten og Berlingske gav den fire stjerner med på vejen, mens BT gav den hele fem stjerner.

Det bliver ifølge Jan Lehmann mere og mere sandsynligt, at "Kvinden i buret" kan nå 700.000 solgte billetter eller mere, hvilket kun tre andre danske spillefilm har formået siden årtusindskiftet.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu