Menigheden Faderhuset nedlægger sig selv

Den omstridte menighed Faderhuset med Ruth Evensen i spidsen nedlægger sig selv på grund af "hadekampagne"
27. november 2013 kl. 08:45Opdateret 27. november 2013 kl. 09:26

Menigheden Faderhuset, der opkøbte og nedrev ungdomshuset på Jagtvej i København, nedlægger sig selv efter 12 år, skriver trossamfundet i en pressemeddelelse.

Nedlæggelsen sker som følge af en "racistiske hadekampagne, som er sat i værk i forbindelse med, at Ruth Evensen stillede op til kommunalvalget med lokallisten Det Frie Lolland.

- Menigheden Faderhuset lever i fredelig sameksistens med omgivelserne og er vellidt af mange. Hadekampagnen truer nu med at ødelægge denne fredelige relation mellem frie mennesker, skriver Faderhuset i en pressemeddelelse.

- For at opnå fred og for bedre at beskytte menighedens medlemmer mod overgreb er det nu besluttet at nedlægge Faderhuset, hvorefter alle menighedsaktiviteter afsluttes, lyder det.

Det gælder også gudstjenesterne, der hidtil er blevet afholdt i festsalen på Bandholm Hotel.

Faderhuset mener, at de er udsat for en hadekampagne i de lokale medier, på Facebook og af en præst. De kalder lukningen for "en skammens dag for demokratiet".

- Det er således blevet konstateret, at diskrimination og strukturel racisme får lov til at udspille sig for åbent tæppe i Danmark med god opbakning fra samfundets etablerede meningsdannere. Vi synes, det er meget uhyggeligt, skriver Faderhuset.

Ruth Evensen blev landskendt i forbindelse med balladen om Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København. Menigheden Faderhuset overtog huset i 2001. I 2007 blev huset ryddet af politiet, og efterfølgende blev det revet ned.

Året efter kom Ruth Evensen endnu engang i fokus, da hun blev anmeldt til politiet for at have dækket over misbrug af et barn.

Politiet nåede dog frem til, at der ikke var noget at komme efter i forhold til Ruth Evensen, og der blev ikke rejst sigtelse mod hende.

Hun var igen i 2010 en tur i mediemøllen, da hendes datter Sophia udgav en kontroversiel bog, som rettede flere beskyldninger mod moderen.

Ruth Evensen har tidligere også forsøgt at markere sig politisk. Det skete i forbindelse med folketingsvalgene i 2007 og 2011 i regi af Frihedspartiet. Partiets hovedformål var modstand mod abort.

Det har foreløbig ikke været muligt at få en kommentar fra Ruth Evensen selv til beslutningen om at nedlægge menigheden.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu går det jo også tilsyneladende økonomisk godt, og selvfølgelig ønsker Ruth Evensen med familie at kunne være en almindelig del af det lokalsamfund, der faktisk synes at tage bemærkelsesværdigt godt imod dem.

Med de holdninger Ruth Evensen har fremført op til kommunevalget i Lollands Kommune, forstår jeg godt, at hun ikke ligefrem er populær.
Men måske er sandheden blot, at Faderhuset r ved at gå konkurs efter at have anvendt enorme summer på store forside-annoncer hver dag, og efter at have husstandsomdelt en stor valg-avis.

Til gengæld er vi mange, der ikke glemmer, at Ruth Evensen var nyttig idiot for det yderste højre i Københavns Kommune, da man stjal ungdomshuset, - også kaldet Ungeren, fra de unge.