Milliardaftale på plads: Staten ejer mindre af Dong

11 milliarder fra investorer mindsker statens ejerandel af Dong fra 81 til 60 procent. En børsnotering venter
29. november 2013 kl. 11:25Opdateret 29. november 2013 kl. 12:03

Dong får nu sin tiltrængte kapitaludvidelse på 11 milliarder kroner, og statens ejerandel af energikæmpen mindskes fra 81 til 60 procent.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er tilfreds med, at aftalerne med investorerne er skrevet under.

- Jeg er glad for, at vi nu har fået aftalerne med Goldman Sachs, ATP og PFA på plads. Vi kan nu se frem til, at Dong Energy får styrket sit kapitalgrundlag markant.

- Dermed kan selskabets fortsætte sine ambitiøse investeringer inden for især havvindmølleparker og dermed vedblive med at være en ledende aktør inden for den grønne omstilling i Nordvesteuropa, siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Efter tilførslen af de 11 milliarder kroner i Dong ser ejerandelen således ud: Staten ejer cirka 60 procent, Goldman Sachs cirka 19 procent, ATP fem procent og PFA to procent.

Finansministeren betegner det som positivt, at både danske og internationalt anerkendte investorer har tiltro til Dongs strategi for at udvikle sig.

- Jeg er sikker på, at de nye aktionærer vil bidrage positivt til værdiskabelsen i Dong til gavn for alle aktionærer, også staten, siger Bjarne Corydon.

Aktionærerne i Dong er enige om at bestræbe sig på en børsnotering af Dong, når timingen og markedsbetingelserne er rigtige.

I forbindelse med en eventuel børsnotering vedbliver den danske stat med at være hovedaktionær i overensstemmelse med den politiske aftale, der er indgået af et flertal i Folketinget.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Ole Hansen
Ole Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dog siger man ikke noget om at vi fremover skal betale formuer til de nye ejere, penge som vi absolut intet får for.

Jeg behøver vel ikke nævne TDC, som jo er det mest grelle eksempel på privatisering der er, dårligere service til højere priser er hvad der kommer ud af den slags.

John Vedsegaard, Carsten Munk, lars abildgaard, Peter Jensen, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, Brian Pietersen, Michael Madsen, erik mørk thomsen, Peter Ole Kvint, Torben Arendal, Rune Petersen, randi christiansen, Janus Agerbo og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar

Mon det nu også er en klog disposition ?

Der er visse samfundsvigtige områder ( bl a energiforsyning, telekommunikation og vandforsyning ) som det offentlige må have uomtvistelig kontrol over.

Lad gå, at ATP og PFA får en mindre ejerandel, men så heller ikke flere?

Anders Reinholdt, Carsten Søndergaard, Flemming Scheel Andersen, Ole Hansen, Kurt Lindy Hansen, Torben K L Jensen, Brian Pietersen, erik mørk thomsen, Lise Lotte Rahbek, Karen von Sydow, Leo Nygaard, Janus Agerbo og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

Goldman Sachs? Det er vores demokrati, der er til salg, når vi sælger ud af statens aktiver til multinationale. Hvad skal demokratisk valgte ledere så bestemme over? Jaja, jeg er klar over, at staten beholder majoriteten, men dette er vel bare et skridt på vejen mod at slippe tøjlerne.

Goldman Sachs is reported to have systematically helped the Greek government mask the true facts concerning its national debt between the years 1998 and 2009.[99] In September 2009, Goldman Sachs, among others, created a special credit default swap (CDS) index to cover the high risk of Greece's national debt.[100] The interest-rates of Greek national bonds have soared to a very high level, leading the Greek economy very close to bankruptcy in March and May 2010 and again in June 2011

https://en.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs#Controversies

Lækkert selskab...

Carsten Munk, Anders Reinholdt, Morten Buch, Ole Hansen, Torben K L Jensen, Brian Pietersen, Torben Arendal, Rune Petersen, Philip B. Johnsen, randi christiansen, Janus Agerbo, Rasmus Knus, Filo Butcher og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar

Hvor længe skal vi acceptere at vores politikere sælger ud af vores fælleseje? Og så til Goldman Sachs!

Carsten Munk, Morten Buch, Ole Hansen, Brian Pietersen, lars abildgaard, randi christiansen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
randi christiansen

At et dansk folketingsflertal kan entrere med en virksomhed, Goldman Sachs, hvis vederhæftighed er stærkt tvivlsom, har lige så stærk negativ afsmittende effekt på disse beslutningstageres dømmekraft. Danmark bør ikke have noget at gøre med den slags foretagender. Familien Sort har slået til igen.

Carsten Munk, Ole Hansen, Karsten Aaen, Brian Pietersen og Peter Ole Kvint anbefalede denne kommentar

Volumensyge goldmænner sælger ud af arvesølv og selvbestemmelse. Hvad bliver det næste.

John Vedsegaard, Ole Hansen, Benjamin Bach, Brian Pietersen og Peter Ole Kvint anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Finansminister Bjarne Corydon er glad for, at have fået aftalerne på plads, men er det et samarbejde der styrker Bjarne Corydons integritet?

Er det regeringens holdning, at penge lugter ikke! Wall Street gav sig selv 20 mia. dollar "i bonus" i kriseåret 2008.

Læs: Goldman Sachs swap lån trick, der skjulte græsk gæld!

Link: http://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman...

Ole Hansen, Benjamin Bach, Karsten Aaen, Brian Pietersen, Torben Arendal og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Er der noget, Corydon IKKE har til salg?

John Vedsegaard, olivier goulin, lars abildgaard, Ole Hansen, Tue Romanow, Jesper Wendt, Janus Agerbo, Brian Pietersen, randi christiansen, Peter Ole Kvint og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar

Kriminelt at forære samfundsvigtige værdier bort. Det kan kun betyde elforbrugerne skal "malkes" endnu mere. Er det pengemangel der er grunden, virker de nyligt ved tagende skattelettelser absurde. Som flere har påpeget, er valget af Goldman Sachs som medejer, særdeles kritisabelt.

Ole Hansen, randi christiansen og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar
Hans Jørn Storgaard Andersen

Sidste år købte jeg aktier i vindmøllefirmaet Vestas, da der blev indgået et kæmpe energiforlig i Folketinget.

Jeg købte for 2.000 kr. - og kursen var ca. 60 - og det var ikke lykken at se kursen falde til 25 omkring sommeren, men jeg holdt fast i dem. Siden skete der godt nok nogle kraftige ryk, så kursen nu er omkring 150, så mine 2.000 kr. er blevet til 5.000 kr.
Uden at jeg har rørt en finger, blot bevaret roen - og troen.

Altså en fortjeneste på 3.000 kr. på 1½ år - minus skat, hvis jeg sælger dem på 30% og kurtage for køb/salg.

Jeg vil bare anbefale alle at følge med i aktiemarkedet - ikke for at score billige penge, for det kan sagtens gå den anden vej. Men for første gang i mit liv har jeg forstået, hvordan tingene hænger sammen - og hvorfor vi bør elske en institution som ATP, der på vore alles vegne investerer i aktier.

Derfor min glæde over at se, at Staten sælger ud af sin aktiemajoritet i DONG, som jo oprindelig var en hel masse små el-selskaber landet over.

Dette er også set i lyset af Enhedslistens forsøg på at køre sig i stilling med badning for ældre på den ene side - og et NJET til en grøn omstilling på den anden.

Brian Pietersen

Hans

kan vi ikke dele....landet, så jeg får et land hvor man ejer i fællesskab, altså staten så det kommer alle til gode....... og så i andre laver jeres med aktieselskaber.. ...?? uden det skal gå ud over mig ???

John Vedsegaard, Carsten Munk, lars abildgaard, Ole Hansen, Tue Romanow, Benjamin Bach og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Tonny Helleskov

USA lader seddelpressen løbe uhæmmet - uden dækning.
Først finanskrisen og nu kan der købes billigt op for papirpenge.
Ja, sådan skaffer man sig værdier taget fra befolkningerne rundt omkring.

Jesper Wendt, randi christiansen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det værste er, at staten mister kontrol med Dong, den dag børsnotering bliver en realitet, regeringen er nok ude i en studehandel, der handler om noget andet, for så dum har man ikke lov at være alene.

God weekend.

Kim Houmøller, Jesper Wendt og randi christiansen anbefalede denne kommentar

I børsen kan man læse at nu skal dong privatiseres.
Der er nogle der ikke har skam i livet, det er bl.a. derfor mennesket har opfundet fængsler.

"Vi kan nu se frem til, at Dong Energy får styrket sit kapitalgrundlag markant."

Husk nu, for h... at han mener det modsatte af hvad han siger.

Henrik Petersen

Det er lovlig kriminalitet.

Ligesom da man solgte de kommunale elselskaber - forbrugerne havde for længst betalt for elnettet. I det øjeblik elselskaberne blev solgt, så var elnettet et anlægsaktiv som selvfølgelig skulle afskrives - elforbrugerne kom altså til at betale for elnettet en gang til.

Lige efter NESA blev solgt slog jeg elpriser op og sammenlignede nogle kommunale elselskaber med de private - 7 øre mere pr. KW time hos de private.

I dette land må man ikke sætte skatten op. Men man må gerne sælge borgernes elselskab og kræve 7 øre mere pr. KW time.

Grunden til salget af selskaberne? Det private er altid bedst. Det giver forbrugerne billigere el - det var i hvert fald påstanden.

Carsten Munk, Tom Paamand, Tue Romanow, Benjamin Bach, Karsten Aaen, randi christiansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Nemlig rigtigt hvad T. Helleskov husker os på : dollaren bliver stadig mere dækningsløs - men hvad gør molbo?Corydon & co? Lader sig bondefange på alle danskeres vegne - med mindre altså det er endnu mere skumle aftaler, som laves i baglokalet af verdens pt finansmægtige aktører - ak, hvad er der blevet af almindelig anstændighed. Og, som en debattør bemærkede for et stykke tid siden, hvis der ikke bliver taget modforholdsregler NU, så er verdensøkonomien helt styret af mafiaen om tyve år. Det begynder stadig mere at se sådan ud.

Goldman Sachs er ihvertfald ikke et selskab, som jeg frivilligt ville entrere med. Men det vil Annette Vilhelmsen, Holger K. o.a. erklærede socialister altså gerne?

Jens Overgaard Bjerre, Benjamin Bach og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Og at Lars Løkke og den samlede højrefløj - som åbenbart nu inkluderer alle undtagen EL - kan bilde hovedparten af vælgerne ind, at de er bedst til at tjene (penge ind til) almenvellet, må skyldes massepsykose.(ref. Henrik P. 19.14)

Matthias Hansson

Hvornår f..... er en sælgen ud af noget som helst til mafia-organisationen Goldman-Sachs blevet en god nyhed? Den mest parasittiske, forbryderiske, korporation på planeten Jorden sammen med J.P. Morgan. Det finansterroristiske gang-bang par excellence.

Og gæt engang, hvem der ejer Ritzau, som viderebringer det glade budskab ...

Politik er forretning, mener Corydon & Partnere. Adskillige gange har både han og andre minister, fremtrædende partirepræsentanter og andre politikere talt om at 'lave forretning', når politiske forhandlinger udspilles. Senest i JP, som kunne citere finansministeren for følgende:

"»Jeg har det lidt vanskeligt med at finde ud af, hvad DF mener. Jeg oplever, at man mener én ting, når man optræder med Lars Løkke Rasmussen, som man jo vil gøre til statsminister, og en ting, når man er på fri fod. Så allerede i udgangspunktet har jeg en opgave med at forstå, om Dansk Folkeparti reelt ønsker at forhandle - eller om man har den taktiske opfattelse, at man ikke rigtigt vil lave forretning med regeringen«."

På samme måde som den herskende opfattelse af Danmark som en forretning op gennem 90erne og 00erne gjorde Nyrup, Lykketoft, Jelved, Fogh og andre til idiosynkratisk købmænd - gør den herskende opfattelse af vort samfund som en koncern, et statsligt selskab, Løkke, Thorning, Vestager, Corydon og andre til karikaturer af forretningsmænd og spekulanter; karriereivrige kapitalaktører.

Hvis man ikke kan se at den er ganske, ganske gal ... ja, så er den blot endnu mere gal. Hele vejen rundt.

lars abildgaard, Tue Romanow, Philip B. Johnsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

"Hvis man ikke kan se at den er ganske, ganske gal ... ja, så er den blot endnu mere gal. Hele vejen rundt."

Husk på, 6/7 er fra alt mellem relativ moderat til rabiate religiøse, det er 6 milliarder blankpolerede zombier. Giv dem penge og magt, så er vejen til paradis, brolagt med guld.

Hvis man kan tro, kan man tro på hvad som helst.

@Matthias Hansson
Og gæt engang, hvem der ejer Ritzau, som viderebringer det glade budskab ...

Er det ikke stadig DR og JP/Politiken + flere, eller er der noget, jeg er gået glip af?

Det er grotesk at staten så let kan sælge vital infrastruktur til transnationale selskaber som Goldman Sachs. Hvorfor kommer det ikke på forsiden af alle medier?

Men den værste skyldige hér er SF. Ingen partier har bedraget vælgerne værre end SF. De påstår at være et arbejderparti. Men da de endelig fik magt, efter 40 år i hængekøjen, var det første de gjorde at lægge sig fladt ned og lade sig misbruge af transnationale selskaber som Goldman Sachs. Det er patetisk.

Alle der har stemt på SF ved seneste valg er dumme som snot. Tror I Norge var blevet så rigt som det er, hvis de havde solgt deres olieselskaber til Goldman Sachs?

Kim Houmøller, Ole Hansen og Benjamin Bach anbefalede denne kommentar

Sider