Telegram

Blå vælgere siger nej til Dong-aftale

Kun 15 procent af de vælgere, der bakker op om blå blok, støtter salget af Dong-aktier til Goldman Sachs.
Telegram
30. januar 2014 kl. 05:45

Det er ikke kun røde vælgere, der har svært ved at sluge aftalen om at sælge 19 procent af det statslige energiselskab Dong til den amerikanske investeringsgigant Goldman Sachs.

Mens Venstre, Konservative og Liberal Alliance torsdag vil bakke op om aftalen i Folketingets Finansudvalg, er partiernes vælgere imod, skriver Berlingske.

Tre fjerdedele af de vælgere, der ville sætte kryds ved blå blok, hvis der var valg i morgen, er uenige eller overvejende uenige i, at salget er en god idé. Kun 15 procent bakker op om salget, viser en måling fra Gallup ifølge avisen.

Også fra partiernes bagland er der kritiske røster. Kim Valentin, der er nyvalgt V-borgmester i Gribskov Kommune og økonom, mener, at Goldman Sachs-pengene "lugter".

- Det er helt i orden at sælge Dong, men jeg synes, det er en forfærdelig idé at sælge til en af dem, der har størst ansvar for, at finanskrisen blev så voldsom. Man kan ikke have så kort en hukommelse, siger han til Berlingske.

Flere konservative byrådsmedlemmer har samtidig skrevet læserbreve, hvori de kritiserer aftalen.

Det gælder blandt andet byrådsmedlem i Furesø Kommune Egil F. Hulgaard, der i Jyllands-Posten har udtalt, at det er "gift for det danske samfund at sælge Dong på nuværende tidspunkt".

På Christiansborg er støtten til købsaftalen dog intakt. Venstres finansordfører, Peter Christensen, siger, at aftalen er den bedste løsning:

- Jeg har fået mange reaktioner fra borgere, som har opfattelsen af, at det er Goldman Sachs, der har dikteret Dongs forretningsplan. Men det er stik modsat.

- Man har sikret sig, at den forretningsplan, som Folketinget har lagt, ikke ændres, siger han til Berlingske.

Heller ikke skatteordfører for Konservative, Mike Legarth, mener, at der er grund til bekymring.

/ritzau/

Henrik Christensen

Så der demonstreres en imponerende dumstædighed eller forfærdelig mangel på respekt for demokratiets væsen blandt de fleste af tingets medlemmer. Uanset årsagen er der tale om en konstitutionel krise. Konsekvenserne kan vi næppe helt overskue endnu...

morten Hansen, Per Torbensen, Nic Pedersen, Janus Agerbo, Lise Lotte Rahbek, Henrik Darlie, Steffen Gliese, Holger Madsen, Romed Bucher, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Carsten Mortensen, Alan Strandbygaard og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

"Man kan ikke have så kort en hukommelse, siger han til Berlingske"

Jo, det kan man godt, og det er desværre flere eksempler på i Verdens- og Danmarkshistorien.

Georg Christensen

Selv om jeg er socialist, (rød), er jeg nu også blevet en lille smugle (blå). DONG er noget et samlet samfund i udviklings prosessen, virkelig har brug for, ligegyltigt, hvilket parti vi tilhører, den gratis uforurendende "ENERGI" står for døren til fri adgang for alle, teknologien mangler heller ikke, så her har ingen af os brug for nye "oliegiganter" eller cheiker i oligaternes klæder.

Alle i fællesskab har vi brug for, i det mindste i vores lille danske samfund, at hjælpe hinanden, være sammen og føle med hinanden. At vores nuværende regerende "regime" kun betragter os alle som , en flok "malkekør", har de allerede bevist, og vil nok for dem vise sig som en stor"fejltagelse".

Her ærger jeg mig især over at den åbenbart er gennemsyret af "korruption", småtbegavede socialistiske "hængerøve". Nå ja det samme havde jeg nok også sagt om de blå for bare et par år siden.

Til alle Blå som røde dette DONG problem tilhører vores alles fremtid ligesom DSB forliget, som forventede EL biler, og anden "industri industri" udvikling, så klarer vi det på en eller anden måde i fællesskab, hvis vi ønsker at være sammen om "dansk" værdiskabelse må vi alle være med, store som små, være med ellers opløser vi os selv. I "fællesskab" er vi store. Om det er landbrug eller industri, håndværk, byggeri eller fiskeri, "lønmodtagere eller arbejdsgivere, så bruger vi fremover"lønkroner" støtteordninger",og ikke lbare "arbejds understyttelse", for at overvinde midlertige fejl beslutninger, og bestemt ikke flere "hovsaløsninger" uovervejede skattelettelser for nogle til fordel for andre.

I fællesskab er vi alle i det danske samfund store, med "respekt for hinanden", må vi i fremtiden få skabt nye "politikere" og administratore som vil og kan virke for vores lille samfund (firma). og ikke som nuværende S,SF,R,V politikerne på bedste konservativ vis sagt ikke en flok socialistiske "hængerøve" hvor kendskabet til alt mangler, og så forvirres af Gooldman Sachs, Saxo bank som arbejder efter Sten bagger modellen , her sidder indtil nu kun Sten Bagger i spjeldet , men var en gang i børsen og blevudnævnt (som helt), nå, ja, nu sidder han så i spjeldet, men også, hos Berlingeren var de stolte af ham.

Vi må alle lære at få lidt mere forståelse for hinanden,hvis vi som "samfund" fremover ønsker at bestå. hvis vi ikke alle ønsker at lande i Gooldman Sachs eller i Saxo banken´´s klør.

Lene Bøgh Sørensen

Det ikke kun SF der er i krise. Samtlige partier går i sagen her på tværs af deres egen vælgerbasis. Det afsløres igen at den egentlige skillelinje i dansk politik går memllem befolkningen og politikerne.

Per Torbensen, Nic Pedersen, Jørgen M. Mollerup, Torben Selch, Janus Agerbo og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

http://epn.dk/brancher/energi/ECE6430576/dong-chef-advarer-om-lig-i-lasten/

Her er chefen for DONG, som tidligere har udmeldt at DONG er rettet op og begyndt at tjene penge og betaler af på gæld, blandt andet af hans selvroste dygtighed.

Men nu vender han tingene på hovedet, og kalder investeringer for utrolig usikker?? Samtidig med han er utrolig inhabil i den offentlige debat, mht den helt urimelige honorering på 30 mill.

Nærværende er SELV på JP præsenteret som værende forunderlig.

Desuden må det være direkte UHØRT (herunder fyringsgrundlag) i virksomheds regi, at en ansat administrerende direktør - nedrakker og negativt manipulerer med DONg's potentiale.

Niels P Sønderskov

Der er ikke noget mærkeligt i, at også 'blå vælgere' siger nej til aftalen. Intet tyder på at de skulle være klogere eller mere indsigtsfulde end 'røde vælgere'. Det vi normalt kan regne med, er at de folkevalgte, regeringen og fagministerierne har større samlet indsigt end de fleste. Det er fordelen ved vores repræsentative demokrati, hvor også de langsomme knallerter kommer frem på et tidspunkt.

Det skal man være en meget langsom knallert for at kunne fastholde troen på, Niels P!

Niels P Sønderskov

Hvis du nu er så snedig Nic Pedersen, hvorfor opstiller og vælger du så nogle idioter?

Georg Christensen

Denne DONG salg fejl, rammer lige så meget det radikalt styrede økonoministerium, som det S styrede finansministerium, men også det overordnede statsministerium også S besat.

Selv om V og K nu igen, nok bare sidder og nyder det, nu har de igen sendt S og R på glatis, er jeg alligevel bange for, at de ved næste valg fortryder det.

Disse gamle partier S,V,R, har ud og overspillet deres rolle, at K og SF er undladt, er klart, deliggerjo allerede underdrejet.

Vi skal nok til at lægge lidt mere mærke til DF og Enhedslisten.

DONG salget har Enhedslisten hele tiden været imod, Da DF opdagede,at her var måske noget galt, turde de , forsøge bremse, men fordi beton socialdemokraterne sammen med de radikale ønskede noget andet, medens venstre og konservative, på sidelinien sad og grinede, med tårene trillende ned af kinderne . Nu dummer disse aber sig igen, hvor hyggeligt, her vil jeg gerne udtrykke min respekt for SF, de turde tage konsekvensen, af deres handlinger, og vise ansvarsfølelse , hvilket ofte kan være dyrt, hvilket vi nu ser, SF´s femtekolonne er afsløret ,vildt flygter de, respektløse "egenkerlige politiske" "hængerøve", fuldstændige utroværdige politikere, kun med egen karrier for øjnene, "ideologien", fra et øjeblik til et andet smidt uden bord´s.

Jeg kan kun advare disse nye partier, som disse fane flygtninge lander hos, få dem "afluset" inden i sætter dem på den bagerste stol. At politikere skifter spor kan let forstås, det må bare aldrig ske når et slag er tabt, et tydeligt tegn på, at Ideologien i deres virken manglede.

Niels P

"Hvis du nu er så snedig Nic Pedersen, hvorfor opstiller og vælger du så nogle idioter?"

Det gør jeg netop heller ikke!
Mine seneste valgkort er af samme grund lamineret og lagt under hønsenes pind.
(det giver for resten fremragende æg!)

Jeg er blevet helt klar over, at hvis kvæg skal vælge en leder, så ender de med en dum ko, hvilket jo også er det de har fået. (med et dumt svin som alternativ).
Så det repræsentative "demokrati" ER nok nået så langt som det kan!?
Måske kvæget så en gang får den kætterske tanke at ville tænke og bestemme selv.
Man bør være optimist til det sidste!

Niels P Sønderskov

Og dit snedige alternativ til repræsentativt demokrati er altså at lade hønsene skide på valgkortet Nic Pedersen? Nic Pedersen som diktator?

"Den kætterske tanke" er åbenbart ikke opstået hos dig endnu, Niels P.

Men som du selv siger; "også de langsomme knallerter kommer frem på et tidspunkt." (?)

Niels P Sønderskov

Ærlig talt Nic Pedersen: Kættere var sådan nogen vi brændte for 500 år siden.