Telegram

Folketinget afviser EL's Dong-forslag

Folketinget afviser at udskyde salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.
Telegram
30. januar 2014 kl. 10:50

Folketinget afviste torsdag med 94 stemmer imod 30, mens to folketingsmedlemmer undlod at stemme, Enhedslistens forslag om at udsætte finansudvalgets behandling af Dong-aktier ved at afbryde andenbehandlingen og sende forslaget retur til finansudvalget.

Der var tekniske problemer ved afstemningen, da Folketinget stemte om beslutningsforslag B30. Venstres Kristian Pihl Lorentzens beklagede, at hans stemmeknap ikke virkede. Derfor spurgte formanden, Mogens Lykketoft, om Kristian Pihl Lorentzen kunne flytte.

- Vi har det tekniske problem, at vi sluttede afstemningen, inden der blev råbt vagt i gevær. Der stemmes nu om afbrydelse af behandlingen (af finansudvalgets behandling af aktstykke 37), siger Mogens Lykketoft.

Af SF'ere stemte blandt andre Özlem Cekic, Trine Pertou Mach og Karsten Hønge. Forinden havde han, Özlem Cekic og Karine Dehnhardt Lorentzen meddelt, at de ville udeblive, men SF'erne blev fritstillet ved folketingsgruppens møde torsdag, oplyste Karsten Hønge.

Han undlod selv af stemme for beslutningsforslaget.

B30 ville udsætte salget af 19 procent Dong-aktier til Goldman Sachs samt pensionsselskaberne ATP og PFA.

Afstemningen afgør ikke salget, som støttes af et stort politisk flertal. Derimod har SF forladt regeringen, mens Annette Vilhelmsen går som partiformand.

/ritzau/