Unge vil droppe DR: Er trætte af tvungen licens

Hvis de unge kan slippe for licensen, er 45 procent klar til at fravælge DR. Kæmpeproblem, siger medieforsker
7. januar 2014 kl. 02:15Opdateret 7. januar 2014 kl. 09:20

Flere danske unge er trætte af den tvungne licensbetaling til DR.

45 procent af de 18-35-årige ville fravælge DR, hvis det betød, at de kunne slippe for at betale den årlige medielicens på 2436 kroner. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for Berlingske. For alle aldersgrupper er tallet 29 procent.

Formanden for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, mener, at man bør skrotte den tvungne licens.

- Tiden er ganske enkelt løbet fra hele tanken om public service. Den stammer fra en tid, hvor ikke alle formodedes at have adgang til information om samfundet eller ikke havde råd til det, men det har alle jo i dag.

- Enhver kan oplyse sig selv efter egne behov ved at søge informationer på nettet, siger Rasmus Brygger til Berlingske.

Gallup-undersøgelsen bekymrer DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. Men hun fremhæver dog selv en undersøgelse, der viser, at 96 procent af alle danskere benytter sig af DR i løbet af en uge, skriver avisen.

- Vi har ikke været gode nok til at lave et tilstrækkelig stærkt public servicetilbud til de unge på TV. Men det spejler en tendens, der går igen over hele Europa, siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

- Og det er selvfølgelig også derfor, at vi har lavet DR3, der tager udgangspunkt i de unges virkelighed med emner, som de kommercielle medier ikke dækker, tilføjer hun.

Undersøgelsen vækker også bekymring hos både Socialdemokraterne og Venstre, men ingen af partierne taler om at gøre licensbetalingen frivillig.

Medieforsker Lars Kabel ved Danmarks Journalisthøjskole kalder det "et kæmpeproblem" for DR, at så mange unge gerne ville vælge public service-mediet fra.

Ifølge ham viser undersøgelsen, at de unge benytter sig af andre medier end blot "klassisk broadcast", skriver Berlingske.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Søndergaard

Det kunne være interessant at få belyst, om det er et nyt fænomen. Hvor mange af de 18-35-årige ville i fx 1970'erne, 80'erne og 90'erne have ønsket at fravælge DR, hvis det betød, at de kunne slippe for at betale den årlige licens?

Niels Jespersen, Lise Lotte Rahbek, uffe hellum, Dennis Hauge, Karsten Aaen, Vibeke Rasmussen, Henrik Danstrup, Flemming Scheel Andersen, Rasmus Kongshøj og Dennis Laursen anbefalede denne kommentar

Smid dog licensen over på almindelig skat. Alle har alligevel adgang og benytter sig af DR (og de andre modtagere), hvad enten de betaler eller snyder.

Jakob Silberbrandt, Holger Madsen, morten Hansen, Adam Lajtoch-Rosschou, Herdis Weins, Kjeld Hansen, Else Marie Arevad, Karen von Sydow, Carsten Søndergaard, Kirsten Andersen, Tue Romanow, Gry W. Nielsen, Peter Jensen, Mikkel Nielsen, Peter Taitto, Rasmus Kongshøj, Dennis Laursen, lars abildgaard og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

jeg synes det er dybt godnat man skal betale licens for at gå på nettet når man aldrig ser tv..det er ren svindel i mine øjne.

Jakob Silberbrandt, Peter Ole Kvint, uffe hellum, Johan Clausen, Jan Pedersen, Sten Victor, Jens Overgaard Bjerre, morten Hansen, Søren Jørgensen, Christian Svenstrup Harder, Herdis Weins, Peter Poulsen, peter fonnesbech, Lis Jeppesen, Gustav Alexander, Kjeld Hansen, Karen von Sydow, Torben Selch, Henrik Darlie, jens peter hansen, christel gruner-olesen, Tue Romanow, Flemming Scheel Andersen, Mikkel Nielsen, Peter Taitto, Helene Nørgaard Knudsen, Rasmus Kongshøj, Dennis Laursen, Carsten Mortensen, John Vedsegaard, lars abildgaard og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

og jeg er faktisk tvunget til at bruge 1000,- på en computer... ca 2400,- for internetadgang og 2400,- fpr licens--for at spare 2 frimærker til det offentlige... det er helt ude i skoven det her land.

Jakob Silberbrandt, Jan Pedersen, morten Hansen, Herdis Weins, Lis Jeppesen, Gustav Alexander, Torben Selch, Henrik Darlie, Rune Petersen, christel gruner-olesen, Tue Romanow, Flemming Scheel Andersen, Peter Jensen, Claus G. Jørgensen, Mikkel Nielsen, Rasmus Kongshøj, Dennis Laursen, John Vedsegaard, lars abildgaard og Søren Koefoed anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Indtil , var det 1988, ville en overordentlig stor del af befolkningen slet ikke kunne se fjernsyn hvis de ikke kunne se DR. Men vi var vist en del unge der ikke altid betalte licens øh sådan hele tiden. Det er uhyre vigtigt at vi beholder en kanal der er uafhængig af reklamepenge, men det er nok umuligt at undgå at politikere blander sig. Nogle af de programmer der sendes nu er dog i sit langt bedre end meget af det vi fik for 30 år siden, da DR havde monopolet. Der sendes meget mere og derfor også mere mindre godt, men samlet set er DR vel ikke så ringe. Deres programlægning er derimod nogle gange særegen, når deres egne kanaler sender fx gode film på samme tidspunkt og tyndbenet junk ligeledes på samme tidspunkter.

morten Hansen, Adam Lajtoch-Rosschou, Karsten Aaen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn har gjort rigtigt meget for at tiltrække unge mennesker. Intet har det hjulpet bortset fra, at voksne mennesker melder fra til fjollerierne og slukker for medieklovnen Adrian Hughes

Niels Jespersen, Vibeke Rasmussen og christel gruner-olesen anbefalede denne kommentar
Rune Christensen

Det er trist, især eftersom amerikanske medieforskere peger på de nordiske public service medier, som de mest demokratiske frie og uafhængige, og et eksempel til efterligning.

Niels Jespersen, Lise Lotte Rahbek, morten Hansen, Adam Lajtoch-Rosschou, Torben Kjeldsen, Karsten Aaen, lars abildgaard, Mikkel Nielsen, Rasmus Kongshøj og Kurt Hansen anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Jeg har utrolig svaert ved at se dette som andet en framing. Det naturlige i dag er at TV og radio betales per minut ligesom en telefon. Skatten kunne saa finansiere folketingets debatter o. lign. men det er absurd at tvinge befolkningen til at betale for melodi grand prix og lignende.

Søren Jørgensen, Torben Selch og Henrik Darlie anbefalede denne kommentar
Dennis Laursen

I modsætning til mine jævnaldrende (unge), så skyldes mit ønske om fravalg af licens mere den himmelråbende mangel på journalistisk og underholdningsmæssig kvalitet, som DR også er præget af. Jeg ser ikke X-Factor, div. madprogrammer, og alt det andet underlødige pøbel-underholdning, som DR disker op med. Jeg ser faktisk ikke meget andet end nyhederne på DR. Og de 1-2 gange om ugen, jeg ser 22:30 Deadline, kan jeg godt undvære, for til gengæld at spare 2500 kr. om året i licens. For samme pris kan jeg jo få 6-7 mdr. abonnement på Information. Så er der også læsestof til den daglige togtur. Dobbelt-fordel!

Katrine Visby, Jakob Silberbrandt, Filo Butcher, Jan Pedersen, Dennis Hauge, Adam Lajtoch-Rosschou, lars abildgaard, Dennis Berg, Gustav Alexander, christel gruner-olesen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Hvornår bliver det muligt at abonnerer på Kongehuset og Forsvaret, så jeg kan fravælge udgifter til dette. DR er dansk kultur og sjæl, den uge mand har forlagt sin sunde fornuft. I øvrigt har jeg ingen børn i skolen, kan jeg blive fritaget for at betale til dette. Kan jeg få lov at abonnerer på udvalgte folketingspolitikkere.

Lone Christensen, Morten Lind, Vivi Rindom, Niels Jespersen, Lars F. Jensen, Lise Lotte Rahbek, morten Hansen, Carsten Søndergaard, Kenni Olsen, Anders Kristensen, Peter Jensen, Keld Sandkvist, Mikkel Nielsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Man burde lave systemet om.
Jeg kan forsvare at man skal betale for dr k, måske dr 2, p1 og p2

Men der hvor hovedparten af licenskronerne ryger ind er til ūberkommercielle kanaler som DR1 med alle livsstilsprogrammerne, hundedyre xfactor, totalt ligegyldige Aftenshowet med mere. En enorm jagt på seertal uden noget man kan kalde samfundsmæssig relevans. Det samme gælder eks. P3.

Så enten skærer man DR ind til kernen af public service og dropper den tåbelige seertalsjagt eller også laver man en 2 delt licens. En der dækker de public service kanaler jeg nævnte tidligere og som vel højst dækker 10-15 % af budgettet og så en frivillig ekstra del for dem, der synes det er et fællesanliggende at finansiere kommerciel underholdning.

Morten Lind, Jakob Silberbrandt, Filo Butcher, Dennis Hauge og Dennis Laursen anbefalede denne kommentar
Helene Nørgaard Knudsen

De gode programmer jeg ser på DR er typisk (8 ud af 10) BBC producerede dokumentarer og andre historiske programmer. Hvorfor skal jeg betale til DR som ikke leverer andet end underholdning? Jeg vil hellere støtte dem der laver de gode programmer. Men her diskuterer vi smag og der er som bekendt ikke forkerte meninger… Kun uenigheder :-)

Morten Lind, Mikkel Nielsen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Helene Nørgaard Knudsen

Det skal lige siges at jeg ser dem hos en kammerat der har samme interesser. Jeg er så heldig at den lejlighed jeg bor i blev renoveret op til krisen så de nåede aldrig at lægge nye tv-kanaler ind.

Tænk engang. En artikel om, at en specifik gruppe vil droppe licensen efterfulgt af en kommentar af knaldperlen Rasmus Brygger fra LA/ungdom.

Den artikel sidder lige i skabet!

Og nu venter der måske en æske chokolade fra chefen til ritzaujournalisten, som tak for godt arbejde. Intet nyt under solen. For man altid kan finde nogle, der ikke er fornøjede over, at betale licens. Specielt ikke de unge, da de ikke har mange grunker, hvis SUen trykker.

Jeg er altså bekymret over det journalistiske niveau herhjemme når Ritzau sidder så bastant på hele markedet og dermed ukritisk kan fodre alle medier med ligegyldigheder.

Niels Mosbak, Morten Lind, Niels Jespersen, Filo Butcher, Lars F. Jensen, Lise Lotte Rahbek, Holger Madsen, Sten Victor, Dennis Hauge, morten Hansen, lars abildgaard, Carsten Søndergaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Torben Knudsen

TV, det licensbetalte medie, har udviklet sig til folkefjende nr. 1.
(Alle øvrige kanaler må sende, hvad der passer dem)
Fra at være et medie, der kunne bringe billeder på nyheder og kultur og oplysning er det blevet udvidet til julemanden, der døgnet rundt uddeler slik til alle til enorm skade for livet, eget liv,sundheden,den mentale tilstand, ja en tidsrøver, der krymper forstanden, så vi ender som kopier, af de originaler, vi var ved fødslen.
Der er nogen der har defineret poplic-service og stats-TV gør det bragende godt, forstået derhen, at poplic-service skal binde seerne til TV, nu stort set i al vågen tid, morgen middag ,aften og nat. De dækker det super, som julemanden der propper alle med slik hele tiden.
Et tv forrug på 6-8 timer per dag taler sit triste sprog og det bliver bare værre og værre.
(Jamen JEG ser da aldrig TV -jo godt nat og sov godt.)
Der er mindst to samfundsskadelige aktiviteter, stats-tv og de såkaldte nyheder incl. trykte medier, der sender folk og unge på arbejdet og i skolen med dagens dræbte og al andet elendighed hver dag.
Og billeder og nyheder bliver mere og mere realistiske.
Den sidder lige i øret og hjernen som supplement til morgenmaden.

Kom til mig om aftenen
Efter en lang og rig dag
Når jorden dufter og skyerne hviler som bjerge på afstand
Lykkelig vil jeg da skilles fra alt, som har været mit
Lad mig til afsked blot høre fuglenes sang
som et fløjt fra min ungdoms solbeskinnede enge

Katrine Visby, Brian Klysner og Jens Overgaard Bjerre anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

I gamle dage, da det langt fra var alle, der havde fjernsyn eller radio, gav licensen mening, så det kun var dem, der fik glæde af Statsradiofonien, der betalte for den.

Et ofte fremført argument for licensen er at det skulle holde politikerne fra at blande sig, men idet licensen er lige så politisk bestemt, som en bevilling på finansloven ville være, og da DR i praksis har været udsat for politisk indflydelse og straffeekspeditioner på trods af licenssystemet, kan man ikke tillægge dette argument nogen vægt.

Den nuværende licens fungerer i praksis som en kopskat, et fast beløb alle skal betale, uanset indkomst. Muligheden for at undgå licens er i praksis ikke-eksisterende, da det ikke kan lade sig gøre at leve et bare nogen lunde normalt liv, uden at have fjernsyn, computer eller mobiltelefon. Licensen er den måske socialt skæveste skat, vi har. For de velstillede er den en mindre irritation, for den stadigt voksende gruppe af fattige er den en nærmest uoverkommelig byrde.

DR er en vigtig kulturinstitution på linie med bibliotekerne og folkeskolen. Det er samtidug af afgørende betydning at holde i det mindste noget af mediebilledet uden for reklamens korrumperende virkninger, hvis vi ønsker os en bare nogenlunde alsidig og demokratisk presse. Det er derfor helt på sin plads at financiere DR med offentlige penge.

Licensen bør derfor afskaffes. I stedet skal DR have en bevilling på finansloven, der financieres af en mindre skattestigning på ca. 0,85 %. Det vil dels sikre en socialt ansvarlig financiering, dels spare borgerne for at bøvle med licensen, og vil kunne spare en masse penge i unødig administration af et forældet licenssystem.

Mads Flensburg, Peter Jensen, Jakob Silberbrandt, Filo Butcher, uffe hellum, Steffen Gliese, Holger Madsen, Jens Overgaard Bjerre, Dennis Hauge, morten Hansen, Thomas Widmann, Torben Kjeldsen, Herdis Weins, lars abildgaard, Dennis Berg, Carsten Søndergaard, Claus G. Jørgensen, Anders Kristensen, Dennis Laursen, Toke Andersen og Peter Jensen anbefalede denne kommentar

DR har 6 kanaler. I dette døgn er der 190 programpunkter. Sendes i snit ca 20 timer i døgnet på de 6 kanaler, giver det ca 10 programmer pr time, svarende til 40 programmer i de 4 timer jeg ser TV (hvis aftenen byder på TV).
Da jeg bruger mindst ligeså megen tid på andre kanaler på de 4 timer, og regner med at se anslået 4 programmer i samme døgn, bliver det 2 programmer til DR og 2 programmer til de andre.(som næsten kun er TV2 kanaler)
Jeg ser altså 2 DR programmer ud af 190, og i den tid, jeg er på, 2 ud af 40 DR programmer. Jeg har talt efter i dag og der er faktisk ca 40 DR programmer i den tid jeg kigger.
Jeg betaler altså for 40, men ser kun 2, og betaler for 188 når kassen er slukket.
Et lidt fjollet regnestykke, men alligevel meget beskrivende.

Konklusion : Revider det hele til :
- DR1 - Samfund og Kultur - Med ægte public service, samfundsorientering, reportage, debat.
- DR2 - Underholdning - Uden reklamer. Hovedsagelig dansk produceret, for børn og voksne.
Begge betalt over skatten. Overlad sporten og amerikanske film til TV2 o.a.

Toke Andersen

Licensen er stadig en af de dummeste, mest latterlige og i øvrigt totalt ubegrundede tåbeligheder i vores lille land.

Alle ved det - for det er en indlysende idiotisk konstruktion.

Licensen skulle naturligvis have været opkrævet gennem skatten. Det siger sig selv!

Hvorfor ingen har ændret dette er bare endnu et kritikpunkt mod vores ufatteligt inkompetente politikere.

Nis Jørgensen, Holger Madsen, morten Hansen, Herdis Weins, lars abildgaard, Peter Poulsen, John Houbo Pedersen, christel gruner-olesen, Rasmus Kongshøj og Dennis Laursen anbefalede denne kommentar
Dennis Laursen

Måske man skulle kigge lidt på DR's rabatordninger, om hvilke grupper der er berettiget til nedsat licens:
Gamle mennesker, som har haft et helt liv til at spare op: Nedsat licens.
Par, der bor sammen, og har to indtægter: Nedsat licens.
Unge, der har en SU-indtægt, og kun lige kan få det til at løbe rundt med mad og husleje: Fuld licens!

Hvis man nu vendte den model på hovedet, mon ikke unges syn på licens vil blive bare en anelse mere positivt?

Nis Jørgensen, Peter Ravn Mikkelsen, Steffen Gliese, morten Hansen, Christian Svenstrup Harder, lars abildgaard, Carsten Søndergaard, Henrik Darlie, christel gruner-olesen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Formanden for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, mener, at man bør skrotte den tvungne licens.

- "Tiden er ganske enkelt løbet fra hele tanken om public service. Den stammer fra en tid, hvor ikke alle formodedes at have adgang til information om samfundet eller ikke havde råd til det, men det har alle jo i dag.

Udsagnet stammer fra en person der ikke er opdateret om hvad PS står for i et moderne medielandskab.

Det dækker også over dansk sprog og kultur. Dansk egenart og dansk produceret drama og tv fiktion.
- Hvordan sal danske unge blive bedre til dansk når de ikke kan se dansk som et aktivt sprog på tv eller internet ?
Man kan jo ligeså godt i rationalens hellige navn udfase dansk sprog og kultur - det er dyrt at opretholde så lille et sprogområde.

Han glemmer lidt DR som en platform for dansk/skandinavisk branding, intet reklamebureau kan hamle op med. Med et større sats på internet og interaktivt TV kunne der laves et koncept der kunne række længere ud

Omvendt skal man heller ikke være åben overfor en reform af både PS begrebet og DR som organisation og den måde som konceptet er skruet sammen på nu.
Men at tale om at skippe eller gøre licensen differentieret er den sikre deroute for dansk sprog som kulturbærende

Lars F. Jensen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese, Karsten Aaen, Dennis Berg, Carsten Søndergaard, Rasmus Kongshøj og Dennis Laursen anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Man kan i øvrigt ikke længere undlade at betale licens - gæld bliver bare trukket fra restskat mv.
Den stupide konstruktion er derfor endnu mere kritisabel end tidligere.

Der er et eller andet der stinker i dette land.

Jens Overgaard Bjerre og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Statsradiofonien og stats-tv'et betaler vi ikke kun til for vort individuelle forbrug af disses produkters skyld - men også for at vores samfund som sådan - dvs. i videst mulig betydning alle - har mulighed for samme, dvs. adgang til pålidelig information og oplysning. Vi betaler altså for en given/ønsket samfundsudvikling; et oplyst demokrati. Til et fællesskab - og ikke blot til vor egen navle.

morten Hansen, Lars F. Jensen, Holger Madsen, Lise Lotte Rahbek, Dennis Berg og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

DR er politikkernes og magthavernes største talerør, hvilket er den eneste grund til, at folk får håndjern på til 2400kr det er Berlusconi om igen.
Uanset hvad er det undertrykkende at skal betale så mange penge til hermetisk, småborgerlig familiegejl.

Jakob Silberbrandt, Torben Selch, Rune Petersen og Dennis Laursen anbefalede denne kommentar
Helene Nørgaard Knudsen

Jeg syntes DR svigter public service begrebet med nogle af de sager de har skabt for sig selv. Exit-poll, fyrværkeri. DR burde have lange nyhedsudsendelser der rummer mere end det man allerede fik på twitter. Flere programmer der går bagom tingene i stedet for den suspekte holdning at det er bedre fjernsyn hvis man kan hænge nogen ud.

Dennis Hauge, morten Hansen, lars abildgaard, Peter Poulsen, Carsten Søndergaard, Rasmus Kongshøj og Dennis Laursen anbefalede denne kommentar
Henrik Danstrup

@Dennis
"underlødige pøbel-underholdning" ----uha, hvor det varmer med lidt godt elitært snobberi :o)

PS Prøv DR K, der kan være enkelte minutter, der ikke falder ind under din karakteristik.

Dennis Laursen

@Henrik Danstrup:
Lige til oplysning: Jeg har hverken akademisk baggrund eller uddannelse, jeg bor på Vestegnen, og kommer fra en socialgruppe 5 familie. Jeg er faglært arbejder.
Der er forskel på at være elitær, og så at vil have noget lødig indenbords. Jeg ved godt, at os oplyste arbejdere udgør en forsvindende lille del af befolkningen nu om dage - men det gør os ikke elitære. Jeg kender flere mennesker, med præcis samme baggrund som mig, der heller ikke gider at glo på X-Factor og madprogrammer med (semi)kendte.
Man behøver ikke at være elitær, bare fordi at man interesserer sig for det samfund, man bor i, frem for reality og sladder.
Jeg skelner også mellem folket og pøblen: Folket er oplyst og reflekterende, uanset social baggrund. Pøblen er konform og autoritets-adlydende, uanset social baggrund; Der er sikkert også masser af akademikere på Østerbro og Frederiksberg, der i smug ser X-Factor og Vild med Dans.

Katrine Visby, Niels Mosbak, Jakob Silberbrandt, Lars F. Jensen, Jens Overgaard Bjerre, morten Hansen, Dennis Hauge, Christian Svenstrup Harder, Herdis Weins, Per Torbensen, lars abildgaard, Karsten Aaen, Carsten Søndergaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Mig bekendt er DR den eneste danske kanal der, med enkelte undtagelser, sender tv til normale mennesker.
DR adskiller sig fra de fleste andre kanaler ved det at de sender ca 75/25 hjernedødt lort og nogenlunde lødig underholdning/oplysning.
Hvor det for de fleste andre kanaler hedder 95/5.

Vi skal, selvfølgeligt, beholde DR som et offentlig medie. Det er en enorm berigelse for vores samfund at drøvtyggerne får bare en smule mindre idioti ind end de ellers ville.
Debatten her er hvorledes dette skal finansieres.

Og da vi for længst har fjernet enhver mulighed for at individer kan undgå at betale licens, burde vi for længst have taget konsekvensen og gjort det ENESTE rigtige nemlig at stoppe licensopkrævningen og finansieret dette nationale medie gennem skatten.
Det kan sammenlignes med det universelle sundhedssystem som vi alle betaler til men som vi hver i sær benytter med forskellig frekvens.

Jeg var sidst til lægen i 2003, men betaler alligevel gerne for et stående beredskab.

Lone Christensen, morten Hansen, Dennis Hauge, Herdis Weins, Karsten Aaen, Dennis Berg, Carsten Søndergaard, Henrik Darlie, Dennis Laursen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

DR er nationens største beskæftigelsesprojekt.
I TV her til morgen sad der fem journalister omkring et bord og snakkede om, mener jeg, partierne Venstre og Konservative.
Jeg så ikke udsendelsen. Men kom forbi et tændt tv.
Ser vi på DRs programfladen siden Danmarks deltagelse i angrebet på Irak er den i stigende grad udfyldt af krigsforherligende udsendelser. Udsendelser der udpeger krige med en vinder uantastet tusinder - eller millioner - af mennesker på begge sider er dræbt.
En anden stor andel af programfladen har genudsendelser.
Som mine børn sagde en dag, gjorde det ikke noget, at de voksede op i et hjem uden fjernsyn. Udsendelserne de gik glip af kan de se nu, hvis de har lyst.
Og de ufattelige elendige serier der produceres udgør et kapitel for sig.
Serier som kunne udsendes som hørespil, fordi billedmediet slet ikke kommer i anvendelse.
Er det ikke flere milliarder om året, der er DRs budget og hvordan alle disse penge kan bruges er ufatteligt (selvom der er fem journalister om én historie).

Fjern narresutten på medieområdet og genstart firsernes lokalradio- og fjernsynsforsøg der blev etableret for give "hr. og fry Danmark" adgang til æteren da der kom et tv2.
Lad "hr. og fru Danmark" få adgang til mediefolkenes kompetencer i lokalområdet og ikke den forudsigelige håbløse idé om "hr. og fru Danmark" skal sætte sig ind i al teknikken inden dét som de har på hjertet når ud i æteren.
Skab en mediekoncern hvor befolkningen er redaktøren og skråt DR. De serier DR laver, vil utvivlsomt både være af både teknisk og indholdsmæssig bedre kvalitet, hvis professionelle virksomheder klare opgaverne.
Opmuntrende undersøgelse og hold DR ude af indkomstskatten.
I forvejen ligner mediebilledet "Østeuropæiske tilstande" og licensen til tvangsskat kommer mediebilledet til forveksling til ligne "Nordkoreanske".

Jens Overgaard Bjerre og Søren Jørgensen anbefalede denne kommentar

DR skal da også have ros, de er trods alt civiliseret, når de divatere folks hverdag.
I romertiden havde de også mediet, det foregik bare mindre civiliseret i colosseums, hvor soldater nede på kamppladsen sparkede til afhuggede menneskehoveder til tilskuernes store begejstring.
Så foretrækker jeg alligevel hellere fire eksperter ævle i en time før dronningens ti minutters nytårstale, for så efter nytårstalen, at ævle endnu tre kvarter om dronningens tale. Gad vide hvad det koster?
Danske og amerikanske medier giver trods alt et civiliserede, glansfuldt, pornografisk billede af vesten. Og de levede lykkeligt til deres dages ende.

olivier goulin

Hvis ikke du er forbruger af DR's ydelser, så kan du med god samvittighed undlade at betale licens.

Bare smid deres påmindelser i skraldespanden - og deres kontrollører på porten.

Den tid er forbi, hvor man kunne stole på den alfaderlige retfærdige stat. Du bliver ribbet fra alle sider, med alle tænkelige påskud og kneb. Der er ikke andet at gøre end at slå igen - men alle tænkelige kneb.

/O

Sider