Telegram

Flere kemikalier end antaget kan skade børns hjerner

To forskere advarer om, at flere giftige stoffer end hidtil troet kan være til skade for hjernens udvikling.
Telegram
15. februar 2014 kl. 06:50

To førende eksperter fra henholdsvis Syddansk Universitet og Mount Sinai Hospital i USA advarer nu om sammenhængen mellem giftige stoffer og børns udvikling, skriver Information.

- Dels har vi fundet, at flere stoffer er giftige for hjernens udvikling, dels har vi nu mistanke om, at endnu flere stoffer kan have samme effekt, siger Philippe Grandjean til avisen.

Han er professor i miljømedicin på Syddansk Universitet og hovedforfatter på studiet, hvis konklusioner offentliggøres lørdag i det førende tidsskrift The Lancet.

Antallet af børn med autisme, ADHD og andre udviklingsforstyrrelser er stigende, og en vigtig årsag skal findes blandt giftige stoffer, som vores hjerner udsættes for allerede fra fosterstadiet, viser det nye studie.

- Vi kontrollerer ikke de giftige kemikalier godt nok, når det gælder om at beskytte vores børn - specielt hjernen, som under udviklingen er utroligt sårbar over for giftstoffer, siger Philippe Grandjean.

Blandt de mest skadelige stoffer er de allerede kendte bly og kviksølv, men listen tæller også opløsningsmidler og sprøjtegifte, der findes i vores tøj, møbler og madvarer.

Konsekvensen er ifølge professoren, at næste generation bliver langsommere til at opfatte og reagere, klarer sig dårligere i skolen og ikke kan udnytte deres hjerner optimalt.

Han foreslår, at der etableres en international strategi, der skal sikre, at industrikemikalierne ikke er skadelige for børns udvikling.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) vil bruge de nye forskningsresultater til at lægge pres på i de kommende drøftelser i EU's REACH-udvalg om, hvornår virksomheder skal undersøge skadepåvirkningen af deres produkter.

- Det her skal drøftes på internationalt plan og først og fremmest i EU, siger hun til Information.

/ritzau/

"Han foreslår, at der etableres en international strategi, der skal sikre, at industrikemikalierne ikke er skadelige for børns udvikling."

Jamen, kemikalierne ER skadelige for børns udvikling; det kan ikke sikres at skadevirkningerne ophører. Retorikken illustrerer vel udmærket hvilken spekulation, dumstædighed og naivitet, som råder.

Tak til Prof. Philippe Grandjean for endnu engang at gøre opmærksom på problematikken med miljøgifte.
Når børn har diverse hjerneskader p.g.a. miljøgifte, så handler det jo ikke om, at de "mangler" medicinske produkter i form af f.eks. ADHD-medicin eller antidepressiva.
Næste punkt på dagsordenen er, at teste disse børn for belastning med diverse miljøgifte f.eks. tungmetaller.
Men........ Den danske lægestand mangler viden om diagnosticering af kronisk tungmetalforgiftning.
Og uden diagnose ingen behandling.
Det sidste er en skam, idet kronisk tungmetalforgiftning ofte kan behandles og endda med gamle kendte lægemidler, som anvendes til behandling af akut tungmetalforgiftning.

Kobber burde være nævnt under de miljøgifte, som skader hjernen.
Danmark har formentligt verdens største forurening med kobber fra svineproduktionen. Dette kobber spredes i miljøet og ender i vores fødevarer.
Ingen testes for kronisk kobberforgiftning i Danmark, da man ikke i det danske sundhedsvæsen har tilegnet sig viden om diagnostiske metoder.
Mere læsning for den interesserede her: http://mayday-info.dk/folketinsspoergsmaal-om-kobber.aspx

Miljøministeriet har lige bestilt en stor rapport hos Cowi angående kobber, men det lader til, at svineproducenternes topledelse får lov til at rette rapporten...........Og så siger man, at vi har meget lidt korruption i Danmark!

I denne artikel: ” På bare fem år er antallet af unge som bliver tabt fordoblet”
www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/02/15/0215065100.htm
kan man læse, at der i dag er 36.500 unge, som endt i den kategori, som officielt bærer navnet ikke-arbejdsmarkedsparate.
Det nævnes, at de unge typisk ikke kan uddanne sig eller arbejde på grund af mentale eller fysiske problemer.
Gad vide om dette kunne have en sammenhæng til miljøgifte på hjernen?