Inger Støjberg bliver Venstres nye politiske ordfører

Venstres har valgt Inger Støjberg til den fremtrædende post som politisk ordfører i partiet
27. februar 2014 kl. 09:24Opdateret 27. februar 2014 kl. 10:18

Venstre udpeger Inger Støjberg som politisk ordfører, skriver Venstres partisekretær Claus Richter på Twitter.

Valget er ikke helt overraskende, allerede onsdag var der rygter om, at integrationsordfører Inger Støjberg stod til at blive Venstres nye politiske ordfører.

Den 40-årige Inger Støjberg overtager posten efter Ellen Trane Nørby, som er gravid, og inden hun skal på barsel, vil Venstre køre en ny politisk ordfører i stilling.

Hun er kendt som en "hardliner" på integrationsområdet og har flere gange vakt opsigt med hårde meldinger.

Som politisk ordfører kommer Inger Støjberg til at spille en absolut fremtrædende rolle i partiet frem mod det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i september 2015.

Det bliver Inger Støjbergs opgave at være i frontlinjen, når Venstre skal udfordre regeringen i debatter i folketingssalen og med udmeldinger i medierne. En rolle hun kender godt.

Da Venstre havde regeringsmagten, var Inger Støjberg politisk ordfører frem til 2009, hvor hun blev beskæftigelses- og ligestillingsminister.

Dengang fik hun på Christiansborg tilnavnet "Komiske Inger", fordi hun dækkede over Anders Fogh Rasmussens forhandlinger om at skifte sin post som statsminister ud med posten som Natos generalsekretær, selvom det stod stadig mere klart, hvad der foregik.

Hendes kontante stil og evne til at bide sig fast i en debat passer godt til rollen som politisk ordfører, og derfor lever Inger Støjberg formentlig fint med, at modstandere også gav hende øgenavnet "Støjsenderen".

Hun overtager posten på et tidspunkt, hvor der er et voksende opgør mellem regeringen og Venstre om EU-borgeres ret til at sende den danske børnecheck hjem til børn i hjemlandet. Det slagsmål ventes at fortsætte frem til europaparlamentsvalget i slutningen af maj.

Erfaringerne fra tiden som beskæftigelsesminister kan også blive en hjælp i foråret, hvor beskæftigelsespolitikken ventes at komme til at spille en central rolle i forbindelse med den kommende reform af jobindsatsen.

Ud over Inger Støjberg har Sophie Løhde været nævnt som en mulig afløser for Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Knudsen

Lad os håbe på at Inger Støjberg snart bliver gravid.
Hun stå med sin form på berget og støjer mere end godt er.
Hvordan et voksent menneske i det dansk folketing kan udsende så destruktive meldinger i debatten er uforståeligt, man fornemmer lille pigen (kæledæggen), der aldersmæssigt er blevet voksen, men ikke som debattør.
Der er så mange fine debattører i folketinget selv fra Enhedslisten, men Støjberg lærer intet hun forsætter sit lille pige fornærmede sprog.