Lidegaard: Vendte brændpunkter med franskmændene

Under mødet med sin franske kollega blev de internationale indsatser drøftet, siger Martin Lidegaard.
14. februar 2014 kl. 18:10Opdateret 14. februar 2014 kl. 19:20

Selvom det var en uformel dagsorden, da udenrigsminister Martin Lidegaard (R) var til møde med sin franske ditto, Laurent Fabius, nåede de to kolleger at vende flere udenrigspolitiske emner.

- Vi havde alle brændpunkterne på bordet, siger Martin Lidegaard efter fredagens møde og fortsætter:

- Vi talte om Syrien, hvor vi arbejder tæt med franskmændene, men også Mali, hvor vi sammen med franskmændene lykkedes med at etablere en skrøbelig fred, som vi håber kan vare ved.

Den danske udenrigsminister kan derudover nævne, at situationen i Den Centralafrikanske Republik også blev vendt, selvom Danmark ikke er aktiv i det uroplagede land, mens franskmændene er det.

Efter mødet finder Martin Lidegaard, at der med udgangspunkt i de internationale brandpunkter har været kendetegnende, at Danmark i nyere tid formentlig aldrig har haft et tættere samarbejde med Frankrig, end det er tilfældet i øjeblikket.

- De danske indsatser, de danske soldater, vores kombination af militære og humanitære indsatser er meget respekteret i Paris, og det er den samme tilgang, som franskmændene har, siger udenrigsministeren.

Martin Lidegaard forklarer, at mødet udelukkende gik på uformelle drøftelser omkring de kriseramte områder, og at det derfor var svært at komme med konkrete beslutninger.

- Men jeg kan sige så meget, at det er helt oplagt, at de humanitære indsatser i Syrien er et punkt, som vi selvfølgelig begge er optaget af, siger Martin Lidegaard og fortsætter:

- Vi er også optaget af, om vi kan effektuere og få styrket vores "on ground-samarbejde" i nogen af de her brandpunkter. Vi har i forvejen et rigtig tæt samarbejde, men der kunne kigges på, om vi kunne arbejde endnu tættere sammen.

I forbindelse med sit franske visit besøgte Martin Lidegaard også den franske præsidents særlige rådgiver på udenrigspolitik.

- Jeg er glad for at kunne sige, at jeg tør godt love, at vi får et endnu stærkere samarbejde med Frankrig på de udenrigspolitiske områder i fremtiden, siger udenrigsministeren.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu