Olsen Dyhr bliver også SF's politiske ordfører

SF's nye formand sætter sig ifølge DR tungt på magten i partiet. Jonas Dahl står til at blive gruppeformand.
17. februar 2014 kl. 16:30Opdateret 17. februar 2014 kl. 17:44

Ordførerposterne i kriseramte SF bliver fordelt på et møde i folketingsgruppen tirsdag, og ifølge DR sætter partiets nye formand, Pia Olsen Dyhr, sig også på posten som politisk ordfører.

Partiet vender dermed - ifølge DR - tilbage til traditionen fra før regeringsdeltagelsen, hvor formanden ligeledes var politisk ordfører og frontfigur for de fleste politiske udmeldinger. Posten vil derfor også cementere Pia Olsen Dyhrs magtbastion i partiet.

Det har ligeledes været ventet, at Jonas Dahl ville få en fremtrædende post i partiet. Ifølge DR står den tidligere skatteminister da også til at blive ny gruppeformand.

Han var af mange et godt bud på en ny formand efter Annette Vilhelmsen, men han valgte ikke at stille op mod Pia Olsen Dyhr.

Han har siden afsløret, at han har ført samtaler gennem hele forløbet med netop Olsen Dyhr om, i hvilken retning SF bør gå i fremtiden. Og det bliver altså fra den magtfulde post som gruppeformand, at han skal være med til at forme partiet.

Mens partilinjen i fremtiden skal lægges af Pia Olsen Dyhr og Jonas Dahl, der begge har været varme fortalere for SF's regeringsdeltagelse, er det mere tvivl om, hvilken indflydelse den mere traditionelle venstrefløj i partiet vil få.

Det vides endnu ikke, hvilke fagområder og ordførerskaber de enkelte personer sætter sig på, men ifølge DR er Holger K. Nielsen og Karina Lorentzen i spil som næstformand i gruppen.

Begge tilhører den mere traditionelle venstrefløj i partiet, men mens Holger K. Nielsen har bakket entydigt op om regeringsdeltagelsen og salget af dele af Dong, var Karina Lorentzen en af de kritikere, der var medvirkende til, at Vilhelmsen trak partiet ud af regeringen.

Der har været spekuleret i, at personer fra netop den fløj skulle have mere end blot almindelige ordførerskaber for at vise, at partiet favner både den traditionelle venstrefløj og den mere regeringsvenlige fløj efter de seneste måneder kaos.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hun er NSA's bedste ven! og en trofast støtte for overvågningssamfundet.
Husk hendes nylige skåltaler for logningsbekendtgørelsen og indædte kamp for ACTA!
Jeg må åbenbart ikke sige det her på Information, 2 lignende kommentarer er blevet slettet, men jeg bliver så bare ved at poste dem hver gang hendes navn dukker op :-)

Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, Torben Selch, Marianne Christensen, Henrik Darlie, lars abildgaard og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Kampen om at have flest penge, når miljøet sukker sit sidste suk er sat ind.

Det er ikke kun hvaler og giraffer og grise, der nyder godt af Corydons markedskapitalisme. Sceneshowet i Københavns zoo var et fremragende eksempel på hvilken moral tilhængerne af markedssamfundet mangler.

Men også alle andre naive dyhr'er bærer ved til naturens undergang.

Det kan være at dyrene er klogere end dyhrene.
Jeg tror det:-)