Telegram

Thorning om kontroversiel bog: Det er skønlitteratur

Statsministeren afviser, at hun vil bruge lang tid på at diskutere bogen "Den hemmelige socialdemokrat".
Telegram
18. februar 2014 kl. 12:20

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) betegner bogen "Den hemmelige socialdemokrat" som et "skønlitterært værk", som der ikke er grund til at gå dybere ind i på tirsdagens gruppemøde hos Socialdemokraterne.

- Det er ikke noget, vi skal bruge særlig lang tid på. Der er tale om skønlitteratur, og normalt bruger vi ikke særlig lang tid på skønlitterære værker på vores gruppemøder, lyder det fra statsministeren, der dermed for første gang forholder sig til den famøse bog.

Bogen beskriver partiets udvikling siden 2005, da Helle Thorning-Schmidt slog den nuværende overborgmester i København, Frank Jensen, som partiformand i en urafstemning.

Bogen, der ifølge forlaget er skrevet af et anonymt medlem af folketingsgruppen, refererer blandt andet fra lukkede møder i partiet.

Direkte adspurgt mener Helle Thorning-Schmidt dog ikke, at det er i orden at skrive bogen.

- Det synes jeg da ikke, det er. Men det handler om fiktion og skønlitteratur, og jeg synes egentlig, at vi socialdemokrater skal koncentrere os om det politiske, hvor der er nok at tage fat på, siger hun.

Ordene faldt forud for Socialdemokraternes første gruppemøde efter udgivelsen af bogen, der samtidig var startskuddet til offentlige gætterier i, hvem der stod bag bogen.

Og mens statsministeren altså trækker på skuldrene, er der anderledes kradse holdninger til bogen fra flere af hendes ministre.

- Jeg synes, det er møgirriterende, at der er nogen, der gerne vil sige en masse, men at de ikke vil stå ved det, de siger, lyder det fra sundhedsminister Nick Hækkerup.

By- og boligminister Carsten Hansen kalder det forud for gruppemødet "meget ubehageligt" at have en anonym forfatter blandt sine egne, mens gruppeformand Henrik Dam Kristensen kalder bogen "usympatisk".

- Der er skrevet en bog, som jeg synes på alle måder er usympatisk, og hvor meget af det er usandt. Den måde, man karakteriserer socialdemokrater på, er simpelthen ikke rimelig, siger han.

/ritzau/

Opdateret 18. februar 2014 kl. 13:00

Vibeke Rasmussen

Det var hun og guderne-må-vide hvor mange spindoktorer og rådgivere godt nok længe om at komme frem til. Men bedre sent end aldrig.

Nu mangler hun/de så bare, også at lade resten af gruppen forstå, at det er dén holdning "vi socialdemokrater" har (pt). Der er flere, som det vist endnu ikke er gået op for og som tilsyneladende tror, at sætningen, der følger efter "Når man befinder sig i et hul …", ikke er "så stop med at grave", men derimod "så grav hurtigere!" ;-)

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/02/18/103954.htm

Hykleri af foerste skuffe.

Pressens produkter er i vid udstraekning baseret paa anonyme kilder: "Det forlyder ... ", Fra saedvanligvis velunderrettet kilde vides, at..", "Navenet er redaktionen bekendt" ... osv.

Hykleri S'erer.

Taget i betragtning, at det er "skønlitteratur" og ikke værd at bruge tid på, så er det nu alligevel fascinerende, hvor meget tid de har brugt på den.