Telegram

Henrik Qvortrup stopper på TV2 efter Se og Hør-skandale

Henrik Qvortrup trækker sig som politisk kommentator. Kan ikke afvise at have betalt penge til Se og Hør-kilde
Telegram
29. april 2014 kl. 16:45

De seneste dages afsløringer af Se og Hørs arbejdsmetoder får nu bladets tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup til at trække sig fra jobbet som politisk kommentator på TV2, oplyser han i en pressemeddelelse.

I en ny bog afsløres det, hvordan ugebladet via en medarbejder hos IBM fik indsigt i, hvor og hvornår de kendte og de kongelige brugte deres kreditkort. Siden har blandt andet BT fået bekræftet oplysningerne, som også politiet er i gang med at undersøge.

De mange læk skulle have stået på i perioden fra 2008 til 2012.

- Det er ganske naturligt, at min person i den forbindelse har været genstand for stor medieinteresse, idet jeg varetog posten som chefredaktør for Se og Hør i de første seks måneder af dette tidsinterval, skriver Henrik Qvortrup.

Den markante tv-kommentator var Se og Hørs offensive chefredaktør frem til december 2008, hvor der blev udbetalt honorarer til og refunderet regninger for adskillige kilder - udgifter, chefredaktøren attesterede.

- Jeg kan ikke afvise, at der sket udbetalinger til den person, der er i centrum for de seneste dages omtale af Se og Hør, skriver Henrik Qvortrup og erkender, at han også har hilst på vedkommende.

- Min viden om denne kilde var, at han i flere tilfælde var i stand til at levere korrekte oplysninger til bladet. Derfor attesterede jeg udgiftsbilagene, når de blev præsenteret af journalisterne, som jeg forstod havde kontakt til kilden, hedder det videre.

Han afviser samtidig, at han havde kendskab til, at kilden havde fået fat i oplysningerne på ulovlig vis.

Henrik Qvortrup konstaterer, at de mange beskyldninger reelt gør det umuligt for ham at varetage sit job som politisk kommentator på TV2 - uanset om de er berettigede eller ej.

- Selv om begivenhederne for mit vedkommende daterer sig seks år tilbage i tiden, er jeg således ikke i tvivl om, at sagen i nogen tid fremover vil fjerne fokus fra min faglighed som politisk journalist, skriver han i pressemeddelelsen.

Endelig lover han at "bidrage konstruktivt" til de undersøgelser af sagen, som både Se og Hørs udgiver, Aller, og politiet har sat i gang.

TV2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, tager Henrik Qvortrups opsigelse til efterretning.

- Henrik Qvortrup har bidraget til at løfte TV2's politiske dækning, og det er jeg ham

meget taknemmelig for, siger Michael Dyrby i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Opdateret 29. april 2014 kl. 22:09

Lasse Damgaard

Nå da da.

Surprise.

Mads Kjærgård

Så kan han jo nok få jo i en af kommunerne med at kontrollere modtagere af sociale ydelser! Det vil Venstre nok også finde i orden! Manden er jo ikke mistænkt for andet end hvad kommunerne har tænkt sig at gøre i fremtiden, men klart når det er alm. borgere så er det jo i orden! Ellers også kan han stille op som politiker! Mulighederne for en mands af hans kaliber er legio!

Uffe Illum, Carsten Mortensen, lars abildgaard, Heinrich R. Jørgensen, Janus Agerbo, Rune Petersen og Claus Jørgensen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Der skulle naturligvis have stået job!

John Fredsted

Al respekt, manden har nosser. Det kan man ikke sige om diverse politikere i tilsvarende situationer.

Niels-Holger Nielsen, Per Klüver, Mette Hansen, Henrik Danstrup og Claus Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

John Fredsted, det synes for mig mere, som om han er blevet kastreret og søger at få det bedste ud af situationen.

Morten Pedersen, Per Jongberg og Nic Pedersen anbefalede denne kommentar

Jeg synes ikke, man skal være særlig imponeret over, at manden har "taget konsekvensen" af sine handlinger og trukket sig fra jobbet på TV2.

Han har snarere truffet det valg, han tror vil være mindst skadeligt på lang sigt. Det kan endda være, at hans givne ulovligheder ikke fører andet med sig end denne selvpåtagede 'straf' - netop fordi han nu får den rolle, hvor han ædelt og sympatisk vedstår sit ansvar, mens han samtidig kan hævde ikke at kendt til ulovlighederne. Så kan medierne ellers rette søgelyset mod en anden skurk...

Uffe Illum, Sabine Behrmann, Janus Agerbo, Per Klüver, Rune Petersen, Mette Hansen og Eva eldrup anbefalede denne kommentar

I masser af indbringende situationer vælger chefer at undlade at vide, når de har en mistanke.

Jens Jørn Pedersen

Blot flere vil tage konsekvensen!

Vibeke Rasmussen

Hvad man end kan sige om Henrik Qvortrup, skal man nu ikke glemme 'budbringeren', eller 'nogen' som Bente Dalsbæk – som i sin tid var gift med Naser Khader, og har haft typen alt for tæt på sit privatliv – omtaler den slags journalister:

"En af disse 'nogen' har nu skrevet en bog. Eller rettere en roman, til hvilket man tørt kan bemærke at genren fiktion ikke lå langt fra vedkommendes pen i forvejen. Forfatteren har dog fra start haft travlt med at forklare, at det meste alligevel er sandt, og har dermed sendt en tsunami gennem Danmark med sig selv synligt nydende at ride på den øverste bølge, direkte ind i studier og i spalter, hvor han aldrig før har været velkommen."
[…]
"Man kan jo spørge hvad forfatteren laver på et forlag, når han skulle have befundet sig på en politistation. Men der er selvfølgelig ikke så mange kameraer og projektørlys i et afhøringslokale på Politigården. Forfatteren taler om at ville gøre sin ’borgerpligt’, men åbenbart først lige, når han har fået stillet sin medieliderlighed og fået pushet nogle bøger over disken."

http://dalsbaek.blogs.berlingske.dk/2014/04/29/kujon/

Henrik Qvortrup og andre spin doktor opportunister som ham lever af de mindste fællesnævnere af menneskelige begreber som misundelse, hævn, manipulation og forargelse.

- Han ville aldrig have fået ansættelse hos f.eks. DR.

Det er muligt Henrik Qvortrup selv hat sagt op. Men vi ved jo godt alle sammen han ikke et valg.

- Henrik Qvortrup er blevet fyret. Længere er den ikke.

Kim Houmøller, Niels Engelsted og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Henrik Qvortrup er måske eller måske ikke "skyldig"- det ved vi først når politiets efterforskning er afsluttet, og der måske har været ført en straffesag.

Mere væsentligt er det, om andre medier/journalister også har brugt bestikkelse (eller evt afpresning) til i strid med lovgivningen at få fortrolige oplysninger - altså er den konkrete sag et "enkeltstående tilfælde" , eller er der flere , som bare ikke er opdaget ?

Lasse Damgaard

Kjeld Hansen
- Det kaldes Seppuku - det er bedre at gøre det selv end overladt til fjendens nåde.

Tillad mig lidt skadefryd, mens de ulækre typer slagter hinanden.

Børge Rahbech Jensen, Henning Pedersen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Når man tilbyder 10.000 kr sort for oplysninger, er det bare alt for fristende. Når de sociale myndigheder får samme idé mod socialt bedrageri, skal i bare "se vinden vende"

Ved nærmere eftertanke og i tilslutning til tidligere bemærkning, så kan f eks private detektivbureauer m fl godt have en interesse i at bestikke sig til/ "købe" dankortoplysninger.

Dankortoplysningeren kan være en effektiv hjælp ved undersøgelse af utroskab, ansattes bedrageri overfor arbejdsgiver, forsikringssvig o m a.

Det er ikke bare medierne, der er potentielle "misbrugere" af ulovligt fremskaffede dankortoplysninger.

Der er rigtig mange som læser se og hør, så ulovlighederne er gjort i en god mening, mon ikke mange læsere har nydt godt af det kulørte privatliv.

Vibeke Rasmussen

ATS har interviewet den politiske kommentator Henrik Qvortrup under overskriften: "Se og Hør-sag kan være problem for Qvortrup". :)

"Politisk kommentator Henrik Qvortrup, hvordan vil du vurdere den situation, som Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er kommet ud i?

»Altså, allerførst er det jo vigtigt at understrege, at vi endnu ikke ved, hvad der er op og ned på den her overvågningssag. Men hvis – og jeg siger udtrykkelig hvis – jeg som chefredaktør på Se og Hør var vidende om, at bladet havde en kilde, der leverede fortrolige oplysninger om kendte danskere direkte fra dankortsystemet, så ville jeg selvfølgelig have et problem«.

Er der en reel risiko for, at Henrik Qvortrup kan miste sit nuværende job som politisk kommentator på TV 2?

»Det kan man bestemt ikke afvise. Men vi skal længere ned i materien af den her sag, før vi kan sige det med sikkerhed. Vi må se, hvad der kommer frem i de kommende dage og uger. Hvis det viser sig, at jeg har vidst, hvad der foregik, ser det selvfølgelig rigtig skidt ud for min fremtidige karriere. Men det er jo kun mig selv, der kender svaret på det spørgsmål«.

Og du har ingen idé om, hvad svaret kan være? Henrik Qvortrup? Er du der?

(Her mistede vi desværre forbindelsen til Henrik Qvortrup, da han pludselig stoppede som politisk kommentator på TV 2)."

@Vibeke Rasmussen

Man kan ikke ride på en tsunami idet det er en ganske særlig form for transversal bølgebevægelse, der ikke flytter vandet fremad, men blot bevæger hele vandsøjlen fra havbunden til overfladen op og ned. Under ideelle omstændigheder udbreder en tsunami sig med lydens hastighed i vand. Det svarer ganske til at en lyd udbreder sig i luft uden at presse luften fremad. Først når tsunamibølgen når lavt vand kapper den over og fører vandet med sig i begrænset omfang.

Vibeke Rasmussen

Frank, den må du nok ta' med Bente Dalsbæk. ;-)

Men jeg vil da godt gi' dig, at lige netop dét udtryk måske var en smule overdrevet. Resten var nu ganske rammende.

Niels Engelsted

Frank, du er guddommelig! Godt at Vibeke blev bragt ud af sin surfing-vildfarelse med den videnskabeligt korrekte forklaring af en tsunami.

Teknisk set behøver man kun ride tsunamibølgen over land, altså efter den har nået kysten og er kammet over, for at ride ind i studier og spalter. På det tidspunkt har vandet både fremdrift og ligger langt under lydens hastighed, hvilket gør hele metaforen videnskabeligt tilladelig omend stadig svært gennemførlig i praksis. En af mine venner var på et sådant tsunamiridt i i Thailand i 2004, og han nåede mindre end 5o meter, før han blev deponeret i et træ, hvilket nok var godt det samme.

Vibeke Rasmussen

"Surfing-vildfarelsen" var nu Bente Dalsbæks og ikke min.

Meget kan man sige om mig, men … :)