Telegram

Hundeangst: 100.000 hundebid taler deres klare sprog

Danskere med angst for hunde ser frem til klarere spilleregler for hundes færden i det offentlige rum.
Telegram
4. april 2014 kl. 05:30

For de mange danskere, der er bange for hunde, er det rigtigt godt nyt, at der nu tages initiativ til spilleregler for hundeejeres færden med deres dyr i det offentlige rum.

Det siger Henrik Nilaus fra Hillerød, én af anslået mindst en million danskere, som er meget lidt begejstrede for hunde eller decideret bange for dem.

Den Danske Dyrlægeforening holder fredag et debatmøde med alle relevante parter. Målet er at lave et kodeks for hundeejere, som forhindrer nogle af de mange konflikter, man ser i dag.

De hundeangste eller folk, der med et fint ord lider af cynofobi, føler, at der er meget svært at blive hørt i et samfund med så mange hundeejere.

- Det er et meget tabubelagt emne, fordi det går tæt på hundeejernes følelser. Det er ligesom at kritisere deres børn.

- Nogle har jo fint styr på deres hund, men rigtigt mange har altså ikke. Det bør være muligt at slippe for at føle sig generet af hunde, når man ikke selv har valgt dem til, siger Henrik Nilaus.

Han er derfor meget glad for udspillet fra Dyrlægeforeningen.

- Det er rigtigt godt at sætte fokus på takt og tone for hundeejere. Jeg kan jo se i dagligdagen, at mange hundeejere ikke kender hundeloven.

- De ved ikke engang, at hunden altid skal være i snor alle vegne, hvis man ikke har fuldstændig kommando over den.

Han mener, at 100.000 danskeres besøg på skadestuen siden 1990 på grund af alvorlige hundebid taler sit klare sprog om, at der skal gøres noget.

Han har derfor prøvet at påvirke politikerne i forbindelse med den igangværende revision af hundeloven.

- For det eneste rigtige ville være, at man skal have en slags hundekørekort, før man får hund. Og at man kunne få et klip i kortet. Men er det ikke muligt, så er udspillet fra Dyrlægeforeningen dog et stort skridt i den rigtige retning, siger han.

/ritzau/

Henrik Danstrup

Hundekørekort, hamsterkørekort, cykelkørekort, forældrekørekort - keep them coming ! - jeg synes, at der skal kørekort til, at man kan lave en forening, som er bange for dette eller hint !