Minister: Boliglån skal være gennemsigtige

Alle skal have adgang til et boliglån uanset postnummer. Og så skal det være lettere at gennemskue boliglånet.
3. april 2014 kl. 12:00

De danske boligejere fylder meget hos erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S). Under et besøg på Bornholm for nylig fik han syn for, hvor hårdt boligejere udenfor byerne har det.

- De uheldige, der købte et hus på toppen, har tabt 350.000 kroner pr. million, hvis de sælger i dag - hvis de da kan få solgt, siger ministeren på Realkreditforeningens årsmøde torsdag.

Og selv om tallene viser fremgang i priserne på både ejerlejligheder og huse, er der områder i Danmark, hvor boligkrisen ikke er ovre endnu. Og det problem kan forstærkes af, at det kan være vanskeligt at låne til bolig i Udkantsdanmark.

- Ofte bliver jeg mødt med, at en del af problemet er, at kreditinstitutterne ikke vil låne ud i visse dele af landet. Jeg har i dag forstået, at der ikke diskrimineres efter postnummer, siger ministeren til Realkreditforeningens medlemmer.

- For det går ikke, at potentielle boligkøbere afvises pr. automatik, hvis de ønsker at købe billigt uden for byerne, understreger han.

Henrik Sass Larsen siger, at der gøres meget fra regeringens side for at sikre, at dansk realkredit fortsat vil være et stabilt og robust system, der sikrer billige og stabile lån til både boligejere og erhvervslivet.

- Det skal vi sikre, at vi fortsat har. Blandt andet betyder den nye realkreditlov, at rentetilpasningslån stadig er tilgængelige for boligejere, siger ministeren.

Henrik Sass Larsen slår fast, at boligejerne skal fortsat have adgang til afdragsfrie realkreditlån. Men er godt klar over, at der kan være udfordringer.

- Det er ikke kun renterne, der spiller en stor rolle for boligejerne. Bidragssatserne gør også. Og jeg får rigtig mange - rigtig mange - henvendelser fra boligejere over de stigende bidragssatser, siger ministeren.

Problemet er, at boligejerne ikke kan gennemskue boliglånet. Derfor har regeringen sammen med en forligskreds taget initiativ til at skabe større gennemsigtighed på markedet for boliglån.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu