Telegram

Siemens afgiver bud på fransk energigigant

Siemens vil styrke det franske Alstom med mere togproduktion til gengæld for at få elkraft-turbiner.
Telegram
29. april 2014 kl. 17:15

Det tyske Siemens er ved at fremsætte et tilbud om at købe en stor del af den franske energigruppe Alstom, oplyser Frankrigs økonomiminister, Arnaud Montebourg, til parlamentet.

- Et tilbud fra det tyske Siemens er ved at blive fremlagt, siger han til medlemmer af Nationalforsamlingen i Paris.

Ifølge tyske medierapporter har Siemens' bestyrelse godkendt buddet.

Alstom, der bygger elkraftværker og højhastighedstog, har været ved at blive delvist solgt til det amerikanske General Electric.

Den franske minister kritiserede lederen af Alstom for ikke at have informeret regeringen om, at der er blevet ført overtagelsesforhandlinger med den amerikanske gruppe.

Montebourg sagde tidligere på dagen til fagforeninger, at regeringen vil "gøre alt, hvad der er nødvendigt for at forsvare statens interesser", og han har tidligere meldt ud, at regeringen opfatter Siemens-buddet som den mindst ringe løsning

Tysklands forbundsregering har allerede udtrykt støtte til en omfattende aftale mellem Siemens og Alstom.

Der er lagt op, at den tyske teknologi- og energigigant vil give Alstoms halvdelen af sine aktiviteter inden for togproduktion til gengæld for Alstoms division med elkraft-turbiner.

- En aftale åbner store muligheder for begge lande, siger en talsmand for den tyske forbundsregering.

Siemens forsøgte forgæves at erhverve sig dele af Alstom for et årti siden.

Den franske regering er interesseret i at få bud fra andre end det amerikanske konglomerat General Electric, som ifølge flere kilder er nået meget langt i forhandlingerne om købe Alstoms produktionsenheder for turbiner og el-net, der har aktiviteter for omkring 70 milliarder kroner.

- Set fra Frankrig er Siemens det, der gør mindst ondt, hvis vi ser på de to muligheder, siger franske kilder tæt på forhandlingerne.

/ritzau/Reuters