Jens Rohde kræver Lars Løkkes afgang som formand

Det er tydeligt, at folket har mistet tilliden til Lars Løkke, lyder det fra EU-parlamentsmedlem Jens Rohde
30. maj 2014 kl. 21:25Opdateret 31. maj 2014 kl. 13:53

Det netop genvalgte Venstre-medlem af EU-Parlamentet Jens Rohde kræver, at Lars Løkke Rasmussen trækker sig som partiformand, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Rohde er også medlem af Venstres forretningsudvalg, der er den øverste myndighed i partiet, samt af partiets hovedbestyrelse, som Løkke selv har indkaldt til krisemøde på tirsdag.

Og hans formandstid i Venstre må og skal være slut, lyder meldingen fra Rohde, der også er medlem af byrådet i hjembyen Viborg.

- Det her er en historie, der bare bliver ved og ved og ved med at gentage sig, siger han til Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi kan ikke gå til et folketingsvalg med en konstant angst for, hvad der kommer i morgen, siger Jens Rohde med henvisning til, at Lars Løkke Rasmussen har være igennem flere politiske kriser.

Flere i Venstres bagland har åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

Den tidligere politiske ordfører er den hidtil mest fremtrædende Venstre-mand, der vil af med formanden.

- Det, jeg siger nu, er bygget op over længere tid. Det er tydeligt, at folket har mistet tilliden til Lars Løkke Rasmussen, og det har jeg også.

- Det er tydeligt, at der er meget stor frustration internt i Venstre, og det er tydeligt, at mange går og holder på, hvad de rent faktisk mener. Det er en uholdbar situation, siger Jens Rohde til avisen.

Tirsdag mødes hovedbestyrelsen, inklusive Jens Rohde, for at afgøre partiformandens skæbne. Det var Løkke selv, der indkaldte til krisemødet, efter at Venstre ved søndagens valg havde mistet et af sine hidtil tre mandater i EU-Parlamentet.

Venstre har allerede den oplagte afløser for Lars Løkke Rasmussen klar, mener Jens Rohde og Anders Jensen, der er formand for partiet i Viborg Kommune og også medlem af hovedbestyrelsen. De ser gerne, at næstformand Kristian Jensen overtager Løkkes plads.

Jens Rohde ønsker ikke at svare på, om han kan se sig selv fortsætte i Venstre, hvis Lars Løkke Rasmussen alligevel bliver siddende som formand.

I november 2012 blev han vraget som spidskandidat til EU-parlamentsvalget af partitoppen efter i en kronik at have opfordret til mere vidtrækkende EU-reformer.

Ritzau forsøgte fredag aften at fange Jens Rohde til en kommentar, men det var ikke muligt:

- Det er Jens Rohdes mobilsvar. Ringer du angående artiklen lørdag i Viborg Stifts Folkeblad, henviser jeg til samme og har ikke yderligere kommentarer.

LÆS: Inger Støjberg efter Rohde-bombe: Appellerer til ro i V

LÆS: Løkkes pinlige pengesager

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tonny Helleskov

Det er en modig udmelding, Jens Rohde - tak for den - du er et ægte missil, som måske kan bidrage til en afklaring.

Torben Nielsen

Anarkister er altid en trussel. Ikke for deres holdninger, men fordi de ikke kan styres af systemerne.

Holger Madsen

Jeg håber at Venstres "magtfulde" hovedbestyrelse bakker deres formand op på tirsdag, for så er Venstres indflydelse på dansk politik stækket for en tid. :-)

Hans Hansen, Jesper Frandsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kjeld Hansen

Et være Rohderi der herske i Danmarks selvudnævnte "ansvarligheds" elite. Det er vist kun Venstre og de Konservative, som tror de er bedre end alle andre.

- Men lad dem dog bare blive i barne troen :o)

Carsten Hansen

Mange af informations debatdeltagere med sympati for Enhedslisten skriver jævnligt, at Ø burde vælte regeringen pr- omgående.
Men så ønsker selvsamme debattører vel ikke et svækket Venstre eller at regeringen overlever det næste valg !

Eller hvordan hænger argumentationen egenlig sammen ?

Hans Hansen

Hvad skulle argumentet i Venstre være for at beholde Løkke? Vane? Gamle venner? Bedragerisk retorik - jv hans forklaring om sin tøjsag, hvor han sagde: "kan det forklares, så kan det også forsvares."
Mord kan også forklares, men det betyder ikke at det kan forsvares. Faktisk annullerer Løkke med den sammenstilling hele det juridiske system. Ingen grund til at have et - alle der begår lovovertrædelser kan jo forklare det og i følge Løkke er de så forsvaret. Følgen er, at der ikke er brug for noget juridisk system.

Hvad skulle argumentet være for at finde en anden formand? Stærkt reduceret fare for, at der dukker nye sager op under en valgkamp! At der dukker sager op overhovedet (Løkke har de sidste 30 år gjort som han gør og det ændre han nok ikke på)! Venstres vælgertilslutning er faldet markant.
Og så endelig tre afgørende spørgsmål: Har han skabt fremgang for Venstre? Har han skabt stabilitet? Har han skabt en klar profil af Venstre?

Søren Kristensen

Jens Rhode lyder som en der har stor tillid til at Lars Løkke fortsætter, som han plejer. Altså kan det ikke være tillid der er problemet.

Fraus Dolus

Rohde bidrager til "mordet på kongen" - indtil han selv skal hjem og køre(s)/køre sig selv i stilling som kommende formand om x antal år efter det samme "stærk mand styrer partiet"-princip, som Venstre har hyldet siden Uffe.
Men behold blot Løkke - jeg noterer med glæde, at V bløder vælgeropbakning og diskussioner om moral endelig begynder at fylde i medierne frem for ren kassetænkning i de ledige...

Anne Eriksen

Rohde kan ikke være alt for klarsynet, nå han anbefaler en tidligere skatteminister, som lavede noget slemt rod både med skat og ejendomsvurderingerne - Kristian Jensen.
Han smuttede og blev afløst af den dygtige Troels Lund Poulsen!

Er det sådan at man vælger noget uegnet for selv at komme til/ blive ved?

Det løsgående missil har åbenbart ikke nemt ved at glemme et gammelt nag - de er også noget af det vanskeligste at komme af med - som Hans Scherfig engang kunne afsløre ...

Egentlig er det vel kun en sag for Venstre, hvem de ønsker at vælge/vrage som formand.
Men en statsminister skal være statsminister for hele folket - og en statsminister af Løkkes
kaliber, vil jeg ganske enkelt ikke finde mig i.