Telegram

Kendte danskere politianmelder Aller Media

Seks kendte danskere er gået sammen om at melde Aller Media til politiet.
Telegram
2. maj 2014 kl. 16:00

Seks kendte danskere - heriblandt komikeren Casper Christensen og skuespilleren Mads Mikkelsen - politianmelder Aller Media i kølvandet på sagen om Se og Hørs ulovlige overvågning.

Det oplyser de kendtes advokat, Brian Larsen fra Lex Advokater, til Ritzau.

Ud over Casper Christensen og Mads Mikkelsen drejer det sig om skuespilleren Iben Hjejle, tv-vært Pelle Hvenegaard, erhvervskvinde og advokat Rigmor Zobel og hendes mand, Jesper Ravn.

De er angiveligt på den liste over kendte, som har fået deres kreditkort overvåget af en ansat ved PBS, nu Nets, som er blevet betalt af ugebladet Se og Hør.

- Jeg mener, at der efterhånden er tilstrækkeligt for politiet at arbejde videre med.

- Anmeldelsen går på de forhold, vi umiddelbart kan se er lovbrydende, siger Brian Larsen og nævner, at sagen blandt andet overtræder medieansvarsloven, persondataloven og straffeloven.

Sagen om den ulovlige overvågning af kendte danskeres kreditkortaktiviteter er eskaleret nærmest time for time, siden BT mandag - på baggrund af roman skrevet af en tidligere Se og Hør-ansat - afslørede ulovlighederne.

Torsdag aften nåede sagen helt op til justitsminister Karen Hækkerup (S), der nu vil kigge på lovgivningen i forhold til beskyttelsen af danskeres oplysninger om elektroniske betalinger.

Politiet, Nets og Aller har alle iværksat undersøgelser af, hvordan overvågning, der foregik i perioden 2008-2012, har kunnet lade sig gøre, og hvem de ansvarlige er.

Og fredag henvendte Se og Hørs Nets-kilde - den såkaldte tys-tys-kilde - sig til Vestegnens Politi og aftalte et møde i næste uge, oplyser kildens advokat, Michael Juul Eriksen.

- For os er det vigtigt, at politiet har et retvisende grundlag at arbejde ud fra, når de foretager deres undersøgelser, siger Michael Juul Eriksen.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup sagde tirsdag sin stilling som politisk kommentator på TV2 op som en konsekvens af sagen.

/ritzau/

Opdateret 2. maj 2014 kl. 18:35

Dan Johannesson

Loven om karma virker tydeligvis til sidst. Også for Se & Hør. Det er dejligt at vide.

Grethe Preisler

Stor opstandelse i nonneklosteret: En af "nonnerne" glemte at slå brættet ned efter et besøg på det lille hus, og nu er skandalen ude over hele kirkesognet.