Telegram

Kristian Jensen: Jeg udfordrer ikke Løkke

Venstres gruppeformand Kristian Jensen freder Lars Løkke Rasmussen som formand sammen med flere gruppefæller
Telegram
26. maj 2014 kl. 11:40

Venstres næstformand, Kristian Jensen, udfordrer ikke Lars Løkke Rasmussen efter partiets overraskende store nederlag ved valget til EU-Parlamentet.

Det fastslår han mandag før et møde i Venstres folketingsgruppe, som Lars Løkke Rasmussen ikke deltager i.

- Lars Løkke Rasmussen er formand for Venstre. Det ser jeg ingen grund at ændre på. Jeg udfordrer ikke Lars Løkke, siger Kristian Jensen, der også er partiets gruppeformand i Folketinget, og fortsætter:

- Løkke er Venstres formand, og det vedbliver han at være i mine øjne.

Efter den syngende lussing til Venstre kræver flere i baglandet, at Lars Løkke Rasmussen bør trække sig, fordi hans tre bilagssager på seks år er blevet for stor en belastning for partiet. Det afviser gruppeformanden.

- Lars holdt en god tale i går. Han markerede klart, at han tager ansvar for det. Vi skal i fællesskab bringe os videre, siger Kristian Jensen.

I folketingsgruppen forsvarer politisk ordfører Inger Støjberg og andre gruppemedlemmer også den pressede partiformand.

- Lars Løkke har min fulde opbakning. Lars Løkke er en formidabelt dygtig politisk håndværker. Det hører jeg ingen betvivle. Lars Løkke er den rigtige formand for Venstre, siger Inger Støjberg.

Forsvarsordfører Troels Lund Poulsen ser ikke andre muligheder end at gå til valg med Lars Løkke Rasmussen som formand.

- Vælgerne har sendt et signal. Det skal man vist ikke være professor i politik for at konstatere. Selvfølgelig har nogle valgt Venstre fra, og Lars Løkke Rasmussen har meget fint og fornuftigt sagt klart, at det har han også et ansvar for, siger Troels Lund Poulsen.

Gruppesekretær Lars Christian Lilleholt forklarer delvis Venstres nedtur med tre spidskandidater. Først blev Jens Rohde gået, så trak den gravide Ellen Trane Nørby sig til fordel for Ulla Tørnæs.

- Jeg er helt overbevist om, at der i Venstre er bred opbakning til, at Lars fortsætter som formand, siger Lars Christian Lilleholt.

/ritzau/

Opdateret 26. maj 2014 kl. 13:34

Niels Engelsted

Efter sin optræden i Vild med Dans har Kristian Jensen mistet viljen til sejr, og det forstår man jo godt.

Per Jongberg

Hvorlaenge mon de kan holde haenderne oppe ?

Fint nok, at HAN tager ansvaret ... men hvad goer han saa med DET ?

Anne Eriksen

At ansvaret er kun en strategi som alle de andre udgydelser.
Hvorfor blev jeg ikke overrasket over, at Løkke ikke mødte op?

Bjarne Falk Rangård

Nej selvfølgelig ikke. Som skatteminister evnede han ikke at administrere efter gældende lovgivning med hensyn til ejendomsvurderinger. Og Inger Støjbjerg gentager selvfølgelig sin udenadlærte sætning om hvor dygtig Lars Løkke er. Akkurat som Ellen Trane Nørby gjorde da hun påstod sammen med Søren Pind at Lars Løkke ikke kunne holde det pressemøde om GGGI han selv havde indkaldt til. Jo disciplinen i Venstre toppen fejler ikke noget. Det er mere moral, troværdighed og kompetence det kniber med.
Og så det med Ulla Tørnæs som tredjevalg!!
Hun har da ellers personlig ekspertice med hensyn til anvendelse af udenlandsk arbejdskraft, såvel lovlig som illegal, så hvorfor ikke sende hende ned til EU, der gør hun nok mindre skade.
Så må vi håbe hun ikke tror alle hendes kolleger er danskere selv om de ikke kan tale dansk !!
Talentmassen er ekstremt begrænset i Venstre med Lars Løkke som bedste bud.
Skal han nu have æren for at Helle Thorning evner at skabe brede forlig, en egenskab som Lars Løkke totalt manglede mens han var indsat, ikke valgt, som statsminister

Sascha Olinsson og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er fint nok, at Løkke møder op, så folk får fred til at diskutere ham uden hans sure miner og hånske blikke.
Men spørgsmålet er, om Kristian Jensen her ikke endegyldigt får sendt det signal, at han slet ikke egner sig som formand i et parti, der står for at gå efter struben.

Lasse Damgaard

Kristian Jensen er en politisk letvægter. Han kan ikke udfordre nogen.

Kristian Løwenstein

Folkens, folkens. I er alt alt for naive og kyniske på samme tid. I skal jo blot læse alt det ind der ikke bliver sagt :)

"Løkke er Venstres formand, og det vedbliver han at være i mine øjne."

...Mellem linjerne: Men hvis der er nogle i "fællesskabet" der skulle finde "grund" til at fjerne ham mens mine øjne vender den anden vej, så er det en helt anden sag. Bare send mig en sms den dag det sker, så jeg kan sikre mig et troværdigt politisk alibi.

"Lars Løkke har min fulde opbakning. Lars Løkke er en formidabelt dygtig politisk håndværker. Det hører jeg ingen betvivle. Lars Løkke er den rigtige formand for Venstre, siger Inger Støjberg."

...Mellem linjerne: Jeg er alt for tæt på til at tænke lige. Til dem med kup planer, hold mig udenfor for guds skyld.

"Vælgerne har sendt et signal. Det skal man vist ikke være professor i politik for at konstatere. Selvfølgelig har nogle valgt Venstre fra, og Lars Løkke Rasmussen har meget fint og fornuftigt sagt klart, at det har han også et ansvar for, siger Troels Lund Poulsen."

...Mellem linjerne: Lars og jeg har efterhånden så mange spændende ting på hinanden at vores politiske skæbner for længst er blevet fælles forseglet.

"Jeg er helt overbevist om, at der i Venstre er bred opbakning til, at Lars fortsætter som formand, siger Lars Christian Lilleholt."

...Mellem linjerne: Jeg arbejder her bare, så I kan ikke forvente at jeg skal sige noget der giver mening. Til dem der vil af med ham, I må gøre som I vil.

Tænk på prof. fodbold. Hvad sker der som regel med træneren for sæsonens bundskraber efter klubbens ledelse har sagt at de stadig har fuld tillid til vedkommende?

Jeg kan dog også tage fejl. Det sker en gang imellem, cirka 50/50, ligesom de professionelle kommentatorer.

lars abildgaard, Lars Hansen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar