Løkke: Løgnere kan ikke være ministre i min regering

Blå blok savner svar fra statsministeren i sagen om Bødskovs afgang: Hvorfor fyrede hun ham ikke som minister?
6. maj 2014 kl. 15:10Opdateret 5. april 2017 kl. 12:12

OBS: Denne nyhed er begyndt at blive delt igen i 2017. Bemærk at den er fra 2014.

Skulle Lars Løkke Rasmussen (V) blive statsminister efter næste valg, så står én ting klart. Hvis en minister bevist konstruerer en løgn over for Folketinget, så er det ud af klappen øjeblikkeligt.

Det siger Venstres formand efter tirsdagens spørgetime i Folketinget, hvor blå blok jagtede svar fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om, hvorvidt Bødskov kunne have været fortsat som justitsminister, hvis ikke der havde tegnet sig et flertal imod ham.

Læs også: Enig opposition føler sig taget ved næsen af Eva Kjer

- Hvis man bevist sidder og konstruerer løgnehistorier, der vildleder Folketinget, så kan man selvfølgelig ikke have et ministeransvar, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg synes, at det er meget, meget underligt, at statsministeren ikke er i stand til at svare klart på, at ministre, der lyver i hendes regering, ikke er velkommen, siger han.

Morten Bødskov valgte at trække sig som justitsminister, efter at der tegnede sig et flertal imod ham, efter at han havde givet Folketingets Retsudvalg en forkert begrundelse for, hvorfor man havde valgt at aflyse et besøg på Christiania.

Læs også: Rød blok skærper ministerkritik: Kræver åben hastehøring

Helle Thorning-Schmidt fik besked om, at Bødskov havde talt usandt overfor retsudvalget, allerede dagen før han gik i samråd om sagen for at forklare sig - et samråd, der endte med at trække tæppet væk under ham.

Thorning forklarede undervejs i spørgetimen, at man ikke må lyve overfor Folketinget, og at hun mente, at Bødskov skulle have lov til at forklare sagen for retsudvalget.

Men det er langt fra svar nok, siger leder for Liberal Alliance, Anders Samuelsen.

- Når Thorning står nede i salen og påstår, at man ikke må lyve, så er konsekvensen, at så skal man fyres.

Læs også: Leder: I lommen på landbrugslobbyen

- Men der gik mindst 12 timer, hvor hun kendte til sagen, men hvor hun ikke fyrede ham. Hun skulle have stoppet Bødskov med det samme.

- Man må konkludere, at hun ville have ladet Bødskov overleve, hvis ikke Folketinget havde grebet ind og sendt ham på porten, siger han.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Ib Christensen
  • Martin Madsen
  • Niels Duus Nielsen
  • Allan Ⓐ Anarchos
Ib Christensen, Martin Madsen, Niels Duus Nielsen og Allan Ⓐ Anarchos anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Petersen

Da jeg læste overskriften, tænkte jeg straks: "Jamen, så har han jo afskrevet sig selv som minister". Længere nede står så: "Hvis en minister bevist konstruerer en løgn overfor Folketinget, så er det ud af klappen øjeblikkeligt." Betyder det, at det er i orden hvis en minister lyver (eller har løjet) overfor befolkningen? Prøv i øvrigt at "google" følgende: lars løkke løj

Jan Pedersen, Niels Duus Nielsen, Søren Bro, Espen Bøgh, kjeld jensen, Vibeke Hansen, Jette M. Abildgaard, erik mørk thomsen, Wilhelm May, Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Anne Eriksen, morten Hansen, Gert Romme, Ib Christensen, Eva eldrup, Torben Nielsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
lars abildgaard

Og det skulle komme fra Lars Løkke!!!

Jan Pedersen, Espen Bøgh, kjeld jensen, Jette M. Abildgaard, Wilhelm May, Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Einar Carstensen, Anne Eriksen, morten Hansen, Gert Romme, Ib Christensen, Torben Nielsen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Niels Kondrup

Lars Løkke forfremmede en minister, der havde en lettere lemfældig omgang med sandheden. Afdækningen af det gav endda en Cavlingpris. http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE902957/hvorfor-er-claus-hjort-stad...

Jan Pedersen, Niels Duus Nielsen, kjeld jensen, Vibeke Hansen, Wilhelm May, Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Einar Carstensen, Anne Eriksen, Lars Peter Simonsen, morten Hansen, lars abildgaard, Gert Romme, Ib Christensen, Tue Romanow og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
lars abildgaard

" Lars Løkke Rasmussen har ved flere lejligheder hårdnakket påstået – senest for åben skærm i torsdags – at den danske udviklingsminister Christian Friis Bach og den danske regering har kendt alt til hans ekstremt dyre flyrejser på first class til 64.000 kroner i gennemsnit.

Men det var løgn, og det indrømmer Lars Løkke nu også selv i sit brev til Venstres medlemmer. "

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2121775.ece

Niels Duus Nielsen, kjeld jensen, Vibeke Hansen, Einar Carstensen, Dorte Sørensen, Anne Eriksen, morten Hansen, Ib Christensen og Eva eldrup anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Men Anders, Lars og Niels, Lars Løkke har da ret. Man bør ikke kunne sidde som minister, hvis man har løjet for Folketinget. I lutter venlighed over for deres egen stand---hvorfor ødelægge de unge djøf-talenters ellers lovende karriere---har de her højesteretsdommere vist gjort folkestyret en bjørnetjeneste.

Grethe Preisler

Det var da en nyhed, der vil noget. En sand kioskbasker ;-)

Heinrich R. Jørgensen, Eva eldrup, Anders Petersen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Det viser jo kun med al tydelighed, at LLR ikke blot er en løgner, men sandsynligvis en uforbedrelig af slagsen.
Den type, der ikke blot benægter, at de lyver - men også bebrejder andre, at de gør det.

Kan det blive mere psykopatisk?

/O

Jan Pedersen, Espen Bøgh, kjeld jensen, Jette M. Abildgaard, Carsten Mortensen, Einar Carstensen, Anne Eriksen, Colin Bradley, morten Hansen, Ib Christensen, Anders Petersen, Torben Nielsen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

Det er sandelig MEGET MODIGT af Lars Løkke - mon han har tænkt sig om inden han erklærede sin intense modvilje mod løgnagtighed. ????

I øvrigt er det noget hykleri politikerne har gang i - hvis en løgnhals har 90 mandater bag sig i Folketinget , så er han/hun "usårlig"uanset løgnene og hvad der i øvrigt måtte være laver af snusk. (EL holdt f eks hånden under en SF minister med en spøjs undskyldning om, at der er forskel på løgn og usandhed !!!)

Flemming Berger og Jørgen M. Mollerup anbefalede denne kommentar
Egon Maltzon

HAHA.
Den bemærkning skal den lille fede nok komme til at fortryde.

kjeld jensen, Einar Carstensen, morten Hansen, lars abildgaard og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Peter Taitto

Gid Information ville pinne denne notits til forsiden indtil næste valg er overstået!

kjeld jensen, Vibeke Hansen, Anne Eriksen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

- Den bemærkning skal den lille fede nok komme til at fortryde.

Næppe. Han har en næsten samlet presse bag sig.

kjeld jensen, lars abildgaard, Holger Madsen og Anders Petersen anbefalede denne kommentar
Tom Paamand

Vel står der i Ministeransvarsloven, at ministre straffes for at give Folketinget urigtige eller vildledende oplysninger - men loven får kun kraft hvis regeringen får et flertal imod sig. Uanset om en samlet befolkning så stod med høtyve og fakler foran Christiansborg, kunne Lars Løkkes vildledende regering derfor ustraffet fortsætte - og Helle Thornings med. Og sådan er det...

Disse dages stålsatte erklæringer om, at ministre altid skal tale sandhed fra Folketingets talerstol, er noget historieløst hykleri - som virkeligheden modsiger på daglig basis. Og uanset hvor meget jeg som journalist vil kæmpe for åbenhed, har jeg intet problem med diverse nødløgne fra en regering.

Det sædvanlige eksempel er, at statsministeren ikke behøver svare ærligt om en internt planlagt valgdato, og at finansministeren må benægte en kommende devaluering. Jeg har heller ikke problemer med meningsløse bagateller, som når en minister på diverse kreative måder undlader at annoncere et kontroversielt besøg, før det sker.

Når justitsministeren fortæller at en truet person har overvågning 24 timer i døgnet, er det som oftest "løgn". Denne usandhed er som en del af beskyttelsen til at skræmme med, for virkeligheden er oftest blot en mobil akuttelefon hos de truede, og løfte om hurtig udrykning. Disse detaljer rager kun de indblandede.

Som i ethvert godt ven- eller fjendskab er der sandheder, som vi ikke rutter med til hinanden. Og Løkkes plathed er blot bragesnak, der uden konsekvens jævnligt vil bide ham i numsen, hvis oh skræk at manden får magt igen. Ordene er blot hul valgkampsretorik.

"Venstre ved man, hvor man har"!
- Men ved Venstre det, for Lars Løkke ved tilsyneladende ikke engang, hvor han har sig selv.

Jette M. Abildgaard, Anne Eriksen og Anders Petersen anbefalede denne kommentar
Heinrich R. Jørgensen

Alt er løgn; bedraget er totalt; arrogancen og foragten kender ingen grænser.

Givetvis ved størstedelen af befolkningen instinktivt, at det forholder sig sådan. Det er næppe en nyhed for de fleste. Men den mestendels ryggesløse befolkning finder sig ikke blot i at blive holdt som husdyr, men også i at blive spyttet og sparket på, at forvaltere og ridefogeder.

Jeg ved snart ikke, hvilken gruppe jeg nærer den største foragt overfor. De brovtende undertrykkere eller deres defaitistiske og tandløse ofre.

Jan Pedersen, kjeld jensen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Niels Duus Nielsen, Per Jongberg, Flemming Berger, lars abildgaard, Anders Petersen, Holger Madsen og Peter Ole Kvint anbefalede denne kommentar
Peter Ole Kvint

Det lyder som om det bliver umuligt at lave en ny regering. Men mon ikke dette bare er en ny løgn?

Holger Madsen

Lars Løkke ved hvor han har det danske pressekorps og de borgerlige vælgere, - ellers ville han aldrig turde komme med en sådan bemærkning.

Egon Stich, kjeld jensen, lars abildgaard og Anders Petersen anbefalede denne kommentar

Nu har den lille mand chancen for at vise, hvor ordholden han er ... fnis, fnis hold ikke vejret.

Vibeke Hansen, kjeld jensen, Einar Carstensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Almindeligt at fylde folketinget med løgn,
hvis alternativt er at indrømme alvorlige lovbrud.
Dette viser fakta på fakta desværre i 2 tilfælde.

peter fonnesbech

Lars løkke er skam på helt sikker grund her, fordi der jo findes så mange omskrivninger i sproget af ordet løgn, og bruger en af hans ministre en sådan omskrivning, ja så er det jo ingen løgn.

Min egen ynglings omskrivning er af begrebet, er ordet erindringsforskydning.
Jeg har endnu ikke hørt nogen bruge den variant, men det skyldes nok, at de ikke kender den.
De gør de desværre nu, så den komme vi nok til at høre snart.

Carsten Svendsen

Venstre har vel bare et liberalt forhold til sandheden ... :o)

Alan Strandbygaard, Per Jongberg, Jens Kofoed, Niels Duus Nielsen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

"Den her hykleri af værste skuffe må da føre til endnu mere politikerlede."

Er der ikke snarere tale om tiltagende Politikerhad?
Man forstår jo efterhånden godt deres store forbrug af sikkerhedsfolk--

Jens Erik Starup

At løgnere ikke kan være ministre i Løkkes regering, undrer mig. Til i dag troede jeg, at det var en væsentlig kvalifikation.

Jan Pedersen, Anne Eriksen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Et kort øjeblik troede, at regeringen var ramt af selvindsigt og ville gå af.

"Hvis en minister bevist konstruerer en løgn over for Folketinget, så er det ud af klappen øjeblikkeligt. Det siger Venstres formand..."

Det var så bare løgn.

Rent teknisk er det dog ikke en løgn over for Folketinget, men over for pressen og befolkningen, udtalt efter spørgetimens ophør. Så er det bare business as usual, og så gør det jo ikke så meget.

Sider