Telegram

Løkke skal stå skoleret for hovedbestyrelsen på tirsdag

Om en uge mødes Venstres hovedbestyrelsen for at diskutere partiets valgnederlag.
Telegram
26. maj 2014 kl. 15:13

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har en uge til at forberede sig på det kommende krisemøde i partiets hovedbestyrelse, hvor søndagens vælgerlussing ved valget til EU-Parlamentet skal diskuteres.

Det fremskyndede møde er således sat til tirsdag i næste uge, bekræfter Venstres pressetjeneste overfor Ritzau.

Det var søndagens nederlag ved valget, hvor Venstre blot nåede opbakning fra 16,7 procent af stemmerne og en halvering af antallet af mandater til to, der fik Løkke til at tromme hovedbestyrelsen sammen så hurtigt som muligt.

- Vi har brug for at slikke vores sår og tale med hinanden om, hvordan vi kommer videre.

- Derfor har jeg besluttet, at det er uholdbart, at vi i Venstres hovedbestyrelse først mødes i august. I morgen vil jeg sørge for at indkalde hovedbestyrelsen inden alt for længe, sagde Lars Løkke Rasmussen søndag aften, da han påtog sig ansvaret for valgnederlaget.

Løkke har gennem flere uger været genstand for kritik, efter at det er kommet frem, at partiet har købt tøj til ham for 152.000 kroner og betalt for, at han har røget på hotelværelser, hvor man ikke må ryge, samt en partibetalt ferie for hans kone og søn.

I sidste uge stod han skoleret overfor de 23 øvrige medlemmer i partiets forretningsudvalg, men han fik efterfølgende fuld opbakning fra det magtfulde udvalg efter at have fremlagt sin version af de omdiskuterede sager.

Dog fortsatte de kritiske dele af baglandet, der ikke følte, at de havde fået svar på sagernes rette sammenhæng, ud over at Løkke har bedyret, at der ikke er noget at komme efter.

Hovedbestyrelsen er øverste enhed i Venstres organisation og består af en bredere kreds af folkevalgte samt andre personer fra de mere fremtrædende tillidsposter.

/ritzau/