Mindst 18 flygtninge er døde efter to skibsforlis

Både med flygtninge er kæntret ud for Grækenlands kyst. 18 er omkommet, og flere savnes, oplyser kystvagt.
5. maj 2014 kl. 09:55Opdateret 5. maj 2014 kl. 15:20

Endnu en dødsulykke har fundet sted i Det Ægæiske Hav, som tusindvis af flygtninge forsøger at krydse hvert år i håb om et bedre liv i Europa.

Mandag er to både kæntret ud for den græske ø Samos, meddeler den græske kystvagt.

Mindst 18 mennesker har ifølge nyhedsbureauet AFP mistet livet, mens flere personer stadig er savnet. 14 af de døde blev fundet om bord på en 10 meter lang yacht, efter at den blev fragtet i land. Fire lig er blevet fundet i vandet.

Der er tale om flygtninge, men det er endnu usikkert, hvor passagerne oprindeligt kommer fra.

Forlisene skete tæt på den tyrkiske kyst, og to helikoptere leder sammen med to kystbevogtningsfartøjer, et krigsskib og et krydstogtskib efter de savnede.

Ifølge den græske kystvagt har hundredvis af flygtninge mistet livet bare i år i forsøget på at nå Europa i ofte usikre både.

Indvandrerne kommer hovedsageligt fra afrikanske og mellemøstlige lande og har kurs mod Italien, Malta, Grækenland og andre europæiske kystlande.

Antallet af flygtninge, der begiver sig ud på de farlige ture, er steget efter den syriske borgerkrig og Det Arabiske Forår, som udløste voldsom uro på tværs af Nordafrika.

Grækenland, Italien og Malta har gentagne gange forsøgt at presse EU til at gøre mere for at hjælpe landene med at håndtere det store antal flygtninge.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu