Thorning vil bruge milliarder på forskning

Regeringen vil skyde tre milliarder kroner i Danmarks Grundforskningsfond for at styrke forskningen.
5. maj 2014 kl. 09:50Opdateret 5. maj 2014 kl. 10:00

Danmark skal satse på større forskningscentre for at skabe vækst. Derfor er regeringen klar med tre milliarder kroner til Danmarks Grundforskningsfond. Det er en del af regeringens vækstinitiativer, erfarer Ritzau.

Udmeldingen kommer samme dag, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) besøger DTU i Lyngby.

Formålet med besøget er at få indblik i, hvordan nye lovende teknologier i praksis kan være med til at forme fremtidens produktion og bidrage til at fastholde og tiltrække nye videns- og produktionsarbejdspladser i Danmark.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hanne Koplev

Det er glædeligt, hvis der igen kommer reel grundforskning i sygdomsårsager.
Som det er nu, kommer hovedparten af de økonomiske midler til forskning i sygdomme fra medicinalindustrien, og så er det ikke underligt, at der forskes i udvikling af nye symptomdæmpende behandlingsmetoder, som kan patenteres, frem for forskning i behandling af årsagerne til sygdomme.