V og DF er imod regeringens forbud mod nettohusleje

Boligkøbere skal stadigt kunne se brutto- og nettoudgifter ved et boligkøb, mener Venstre og Dansk Folkeparti.
5. maj 2014 kl. 10:15

Både Venstre og Dansk Folkeparti er modstandere af regeringens forslag om at forbyde ejendomsmæglernes oplysninger om brutto- og nettoydelse i salgsopstillinger.

Forslaget er et led i en samlet regelforenkling om ejendomssalg, som forhandles i Folketinget i øjeblikket. Men det får i mandagens Politiken hård kritik fra både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Ejendomsmæglerforening.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er imod forslaget, der er led i et samlet lovforslag, som skal skabe større klarhed og regelforenkling på ejendomsmarkedet.

- Jeg deler Forbrugerrådets bekymring over, at man vil forbyde brutto-nettoberegningerne af huslejen, som er den bedste måde at give forbrugerne et overblik over økonomien i en ny bolig, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti til Ritzau.

Derfor krævede han allerede ved førstebehandlingen af lovforslaget forbuddet mod brutto-netto-beregninger pillet ud.

- Ellers siger vi nej. Det vil ikke gavne, men bare forvirre forbrugerne. Som minimum bør det være en frivillig ordning, så ejendomsmæglerne selv kan afgøre, om de vil gøre det eller ej, siger han.

Venstre er også imod et forbud.

- Hidtil har det været et krav, at mæglerne skulle lave en brutto-netto-opstilling. Regeringen vil have det forbudt. Men i stedet bør det være op til ejendomsmæglerne selv.

- Jeg tror, de fleste vil gøre det, da det jo er et vigtigt parameter for køberne, siger Venstres ordfører på sagen, Preben Bang Henriksen, til Ritzau.

Han mener i stedet, at Erhvervsministeriet kan fastlægge en standardskabelon for at sikre en ensartethed i salgsopstillingerne, så de kan sammenlignes.

Forslaget er led i en regelforenkling. Men det harmonerer ifølge Preben Bang Henriksen dårligt med, at potentielle huskøbere skal til at løbe i banken efter beregninger, hver gang de vil have en fornemmelse af den månedlige økonomi ved køb af en ny bolig.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu