Telegram

Politiske redaktører tror på Løkkes afgang

Flere medier forventer nu, at Lars Løkke Rasmussen vil trække sig på tirsdagens hovedbestyrelsesmøde.
Telegram
3. juni 2014 kl. 13:45

Utilfredsheden med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er blevet så stor, at han ender med at trække sig på tirsdagens hovedbestyrelsesmøde i Venstre, der starter klokken 17.30 i Odense Congress Center.

Det er formodningen fra politiske redaktører på en stribe medier, efter at flere folketingsmedlemmer har kastet sig ind i oprøret mod partiformanden siden 2009.

Fyens Stiftstidendes politiske redaktør, Elisabet Svane, erfarer fra kilder tæt på Venstre-formanden, at han, som situationen er tirsdag middag, vil trække sig på eller efter hovedbestyrelsesmødet tirsdag aften.

- Det er beslutningen, som jeg hører det lige nu. Han vil dog først forklare sig over for hovedbestyrelsen, og andet ville også være mærkeligt, siger Elisabet Svane til fyens.dk.

Elisabet Svane mener, at flere folketingsmedlemmer har været presset af deres baglande, hvor en række kommuneforeninger allerede har trukket deres støtte til Lars Løkke.

Samtidig begynder Venstre-folkene ifølge Elisabet Svane at orientere sig i en politisk virkelighed, hvor den tidligere statsminister ikke længere er Venstres formand.

Også Jyllands-Postens politiske redaktør, Christine Cordsen, vurderer, at opbakningen til Løkke fra baglandet og folketingsgruppen i de seneste dage er smuldret i en grad, så Løkke vil stå med udsigt til et egentligt formandsopgør, hvis han forsøger at kæmpe sig til at blive på posten.

Hun peger på, at den eneste sandsynlige kandidat til at tage over efter Løkke er Venstres næstformand og gruppeformand Kristian Jensen, som store dele af baglandet har fremhævet som deres bud på en ny formand og statsministerkandidat.

Mette Østergaard, politisk redaktør på Politiken, og Børsens politiske redaktør, Mads Brandstrup, vurderer også, at Lars Løkke Rasmussen tirsdag aften vil trække sig som formand for Venstre.

/ritzau/

Opdateret 3. juni 2014 kl. 13:49