Separatister skyder fly ned: 49 ukrainske soldater dræbt

Ukrainsk militærtalsmand bekræfter, at 49 soldater er blevet dræbt ved nedskydning af militærfly.
14. juni 2014 kl. 07:40Opdateret 14. juni 2014 kl. 10:10

Prorussiske separatister har natten til lørdag skudt et ukrainsk militærfly ned i det østlige Ukraine og dræbt 49 soldater, bekræfter en talsmand for den ukrainske hær.

Nedskydningen er sket nær en lufthavn i den oprørskontrollerede region Lugansk dagen efter, at de ukrainske sikkerhedsstyrker havde held til at generobre den strategisk vigtige havneby Marjupol.

- Terroristerne har på kynisk og forræderisk vis ramt en Ilyusjin-76 (et militært transportfly, red.) fra det ukrainske luftvåben, som transporterede styrker og forsyninger, og som var ved at lande i lufthavnen i Lugansk, lyder det fra Ukraines forsvarsministerium.

Flyet er blevet skudt ned med et tungt våben, fortæller ministeriet. Der var ud over tropper også militært udstyr i transportflyet.

Ifølge en talsmand for den ukrainske militæroperation i øst var der 40 faldskærmstropper og ni besætningsmedlemmer om bord på flyet.

- De er alle døde, siger Vladyslav Selesnjov.

Tv-stationen CNN kunne tidligere lørdag melde, at der var mindst 49 personer om bord på transportflyet. Tv-stationens oplysninger stammede fra en ukrainsk sikkerhedskilde.

Der har været flere kampe mellem prorussiske separatister og Ukraines militær i den østlige del af landet de seneste måneder. USA og Ukraines regering beskylder Rusland for at støtte oprørerne, men det afviser russerne.

Ifølge USA's udenrigsministerium har Rusland i løbet af de seneste tre dage sendt kampvogne, tunge våben og raketudstyr ind i Ukraine for at støtte prorussiske separatister.

Ubekræftede videooptagelser, som er delt på sociale netværk, viser en voldsom eksplosion fra lufthavnen midt på natten mellem fredag og lørdag.

AFP's korrespondent i området beretter om kraftige eksplosioner i Lugansk, før transportflyet blev skudt ned.

Nedskydningen skete i lufthavnen 25 kilometer fra regionshovedstaden Lugansk.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Nielsen

- Terroristerne har på kynisk og forræderisk vis ramt en Ilyusjin-76

Men ædelt og modigt er det, at dræbe børn med artilleri. Hvordan kan Kiev forvente fred, så længe de selv bruger våben? Og hvordan kan de forvente millioner af mennesker bare ruller bøjer over og tager imod, hvis det faktisk lykkedes Kiev et slå separatisterne?

Jeg ville personligt have det svært med en præsident, hvis TV kanal går imod OSCE og siger, at det skam var separatister, der dræbte civile i bombningen af Luhansk. Det giver ikke rigtig indtryk, af det er en mand, der viser interesse for at beskytte ALLE borgere, og ikke bare vesten.

Rune Petersen, Ljudmila Trojanova, Heinrich R. Jørgensen og Ture Nilsson anbefalede denne kommentar