Telegram

FN: Israels angreb på skoler er ikke tilfældige

FN's menneskerettighedschef mener, at Israel bevidst trodser international ret i offensiven mod Gaza.
Telegram
31. juli 2014 kl. 12:00

FN's menneskerettighedschef, Navi Pillay, kritiserer i kraftige vendinger Israels angreb på civile hjem, skoler, hospitaler og FN-faciliteter i Gazastriben.

- Intet af dette forekommer mig at være tilfældigt. Der synes at være en bevidst modstand mod de forpligtelser, international folkeret pålægger Israel, siger hun ifølge AFP.

Hendes udtalelse kommer dagen efter, et israelsk angreb ramte en FN-skole i flygtningelejren Jabalia, som huser omkring 3300 palæstinensere. 16 blev dræbt.

Israel beskylder Hamas og andre militante for at gemme sig blandt civile palæstinensere og bruge dem som menneskeligt skjold.

Navi Pillay understreger, at civile huse mister deres særlige status, hvis de bruges til militære formål - men at de selv da skal have en advarsel før et angreb, så civile kan nå at blive evakueret.

Den 23. juli vedtog FN's Menneskerettighedsråd at iværksætte en international undersøgelse, der skal belyse, om der er begået humanitære krænkelser i forbindelse med Israels seneste militære offensiv i Gazastriben.

Tidligere samme dag sagde Navi Pillay i en FN-debat, at der er "en stor mulighed for", at Israel bryder folkeretten i Gaza og måske begår krigsforbrydelser.

Menneskerettighedschefen sagde, at drabene på civile i Gaza - og navnligt drab på børn - vækker bekymring og sår tvivl om de forholdsregler israelerne hævder at tage for at skåne civile liv i konflikten.

Han tilføjede samtidig, at der mangler proportionalitet i de israelske reaktioner på palæstinensiske militantes affyringer af raketter ind over Israel - en udtalelse, som også EU er kommet med.

Den væbnede konflikt mellem Israel og Hama-bevægelsens militære gren i Gaza har stået på siden 8. juli. 1364 palæstinensere er blevet dræbt under urolighederne - hvoraf cirka tre fjerdele er civile, mens 59 personer er blevet dræbt på israelsk side - heraf tre civile.

/ritzau/AFP

Opdateret 31. juli 2014 kl. 13:05

Bjørn Pedersen

Ih ja, Søren Blaabjerg. Den bedste løsning på en konflikt mellem to parter, er jo egentlig blot at den ene part i konflikten simpelthen helt ophører med at eksistere. Glimrende løsning. Fabelagtig ide. Vi kunne have undgået hele to verdenskrige, ved at have udslettet den spirende tyske stat i årene op til 1871. Men hvis vi ville have været helt sikre, skulle man vel gøre med tyske nationalister dengang som du ønsker man skulle gøre med zionister i Israel. Få dem "væk".

Preben Haagensen, Jette Andersen og Jesper Bunk Jessen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Henry Siegman, former executive director of the American Jewish Congress, gives his view on the war on Gaza (see from min. 18).

http://www.democracynow.org/2014/7/30/henry_siegman_leading_voice_of_us

erling jensen, Niels Jespersen, Benjamin Bach, Daniel Hansen, Søren Blaabjerg og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
georg christensen

Israel har allerede tabt kampen mod deres egne i deres magtbegærlighed og deres selvforherligelse overfor andre. Små slag kan vindes i "egoet´s selvforherligelse", krige derimod, kan kun vindes, hvis "alle" følger med.
Her står jøderne sammen med deres så lige så utroværdige brødre islamisterne og kristne på den samlede front i en kamp for at bevare en tusind årig gammel tradition. Så primitiv de er, var, og nok også i fremtiden vil være, så har de allerede "i nuet", tabt kampen.

Et sidste ord til Jøderne: Det var jer, som startede kampen i Romertiden , og det var også værdifuldt, men utilpasset nutiden. Kun noget at lære af, men betydningsløst i nutiden.

Vibeke Rasmussen

Rettelse næstsidste afsnit:
"Han tilføjede samtidig …"
skal være:
Hun tilføjede samtidig …

randi christiansen

At disse mennesker, israelerne, som hævder at være et højt udviklet folkefærd, ikke formår at leve i fred med deres omgivelser, diskvalificerer deres projekt. Det er nemlig sandt, som s.b. peger på, at staten israel blev oprettet på et yderst tvivlsomt mandat. Det er holocaust' frygtelige arv, verdenssamfundet stadig ikke har håndteret. Arvesynden er den største dræber, og pt er det palæstinensiske civile på offerbænken.

Issa Chaaban, erling jensen, Rune Petersen, lars abildgaard, Søren Blaabjerg og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

For mig er det ufatteligt, at der er nogen der vil retfærdigøre staten Israels handlinger i disse blodige uger i Gaza.

Issa Chaaban, erling jensen, Rune Petersen, lars abildgaard og Søren Blaabjerg anbefalede denne kommentar

Bolivien har erklæret Israel til en terrorist-stat and vil søge sagsmål imod det for "forbrydelser imod menneskeheden".

Issa Chaaban, Rune Petersen, Benjamin Bach, Søren Blaabjerg og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Det er en dame med vægt i sit ord, der har kritiseret Israel.
Kritikken vil snart tvinge Israel til at moderere sig, som de burde have gjort fra starten af.
Vi skal alle, ikke bare Israel, vær fra troen på ar våbenmagt kan løse konflikter, ellers vil disse "evighedskonflikter" til stadighed opstå som en gangbar metode.

Dan Johannesson

Thomas Holm, tak for info. Jeg har sendt kildeeksempel og opfordring til redaktionen på TV2 Nyheder, til at dække sagen. Det forventer jeg de vil enten ignorere eller undlade.
Jeg håber derfor at du og andre engagerede læsere, vil skrive til TV2 Nyheder via deres FB profils "Beskeder" / Indbakke, og opfordre dem til det samme.

Vi er nødt til at begynde og lære at lægge pres på vores korrupte presse og politikere, så de mærker at vi ser deres udeladelser og biased journalistik.

TV2 Nyheder, kan kontaktes via deres "Besked" / indbakke her: https://www.facebook.com/tv2nyhederne

Dan Johannesson

Eller skriv til deres "tip redaktionen" mail: 1234@tv2.dk

@Dan,
Det ser da også ud som om det er Syd- og Mellemamerika der ikkelægger fingrene imellem med deres reaktion på krigen. Flere af landene har tilbagekaldt deres ambassadøre fra Israel.

Dan Johannesson, Rune Petersen, lars abildgaard og Søren Blaabjerg anbefalede denne kommentar
Claus Jensen

Er der nogen, gerne blandt de israeltro, der kan forklare den med, at Hamas bruger civile som skjold i et tilfælde som dette. Hvad foregik der i de par klasseværelser, der gjorde dem så vigtige at bombe?

Og hvor synes Israel Hamas skal opholde sig til daglig? Man udpeger huse, hvor der bor Hamas-medlemmer til bombning, betyder det at Hamas i modsætning til regulært militærpersonnel er tvunget til at blive på kasernen hele livet, hvis de vil undgå, at civile hjem bliver angrebet?

Flemming Scheel Andersen, erling jensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Benjamin Bach

Morales explained that Operation Protective edge clearly shows that “Israel is not a guarantor of the principles of respect for life and the elementary precepts of rights that govern the peaceful and harmonious coexistence of our international community.”

Morales, han er sit navn værdigt.

Sabine Behrmann

Claus Jensen,

Der findes en manual vedr. officiel israelsk sprogbrug: http://www.docstoc.com/docs/8303274/The-Israel-Projects-2009-Global-Lang.... Læs den, og bliv klogere.

ellen nielsen

FN Menneskerettighedsråd
er desværre en skamplet på FN og de mange FN-orginasationer
og utroværdig, da der er et flertal af nationer, som slet ikke praktiserer menneskerettigheder i deres egne lande!
Hvis man har fulgt med i bl.a. Durban I og II, hvor rådet kupagtigt var ved at få gennemført forbud mod religionskritik ( eneste religion, som ikke tolererer kritik er Islam),
kender man lidt til rådets troværdighed, partiskhed og motiver!
Det er vigtigt, at FN er ind over situationen i Gaza-Israel konflikten/krigen,
men må vi be' om seriøse, objektive og troværdige organisationer.

Levi Jahnsen, Preben Haagensen og Jette Andersen anbefalede denne kommentar
Claus Jensen

ellen nielsen:

Måske et par citater og forslag til hvilke organisationer, der er lige så objektive og troværdige, som du uden tvivl selv er?

ellen nielsen

Claus Jensen....
Jeg tvivler ikke på, at de fleste organisationer under FN er både troværdige og neutrale,
dog mener jeg, at FN Menneskerettighedsråd ikke er det.
Dét viser dets gøremål ( bl.a. Durban I og II, læs selv om dem) siden dets oprettelse og antallet af nationer, for hvem menneskerettigheder praktiseres meget lidt!

Preben Haagensen

Helt enig i at FN's menneskerettighedsråd er en skamplet på FN. Det blev vist nedlagt en gang, da det var for meget med alle de diktaturlande, der jonglerede med menneskerettighederne. Det nye der trådte i stedet har desværre vist sig, at være endnu værre med det automatiske flertal af Rusland, Kina, muslimske lande og tredjeverdens lande og så en notorisk anti-semit Navi Pillay som formand.

Nå, så kom antisemitkortet endelig.

Gab.

Søren Roepstorff

I to kommentarer henvises der til en kommentar af Søren Blaabjerg, som tilsyneladende er "modereret". Kan nogen løfte sløret for hvorfor?

Niels Jespersen

@Britta Hansen

Der er to udsendelser (med transcripts) med Henry Siegman, hvor du referer til det første .

Her er link et til den følgende "part two"

http://www.democracynow.org/2014/7/31/us_jewish_leader_henry_siegman_to

Henry Siegman - leder af to af de vigtigste zionistiske organisationer i USA (fhv. director of American Jewish Congress og the Synagogue Council of America)
"discusses the assault on Gaza, Hamas’ rocket attacks on Israel, and how peace could be attainable if the Obama administration reverse decades-long support for the Israeli occupation. Born in 1930 in Germany, Siegman fled as the Nazis came to power, eventually arriving in the United States. His father was a leader of the European Zionist movement pushing for the creation of a Jewish state. In New York, Siegman studied and was ordained as an Orthodox rabbi by Yeshiva Torah Vodaas. He now serves as president of the U.S./Middle East Project. Commenting on the Hamas charter that calls for Israel’s destruction, Siegman says: "The difference between Hamas and Israel is that Israel is actually implementing [a destruction policy] — actually preventing a Palestinian state which doesn’t exist. Millions of Palestinians live in this subservient position without rights, without security, without hope, and without a future." Commenting on Israeli justifications for killing Palestinians in the name of self-defense from 1948 through today, Siegman responds: "If you don’t want to kill Palestinians, if that’s what pains you so much, you don’t have to kill them. You can give them their rights, and you can end the occupation. And to put the blame for the occupation and for the killing of innocents that we are seeing in Gaza now on the Palestinians — why? Because they want a state of their own? They want what Jews wanted and achieved? This is a great moral insult."

Niels Jespersen

Den kendte israelske historiker, Ilan Pappe, som har studeret Israels historie og skrevet mange bøger og artikler om emnet, har et interview om Gaza (med transcript):

http://www.democracynow.org/2014/7/28/professor_ilan_pappe_israel_has_ch...

"I think Israel in 2014 made a decision that it prefers to be a racist apartheid state and not a democracy," Pappé says. "It still hopes that the United States will license this decision and provide it with the immunity to continue, with the necessary implication of such a policy vis-à-vis the Palestinians wherever they are." A professor of history and the director of the European Centre for Palestine Studies at the University of Exeter, Pappé is the author of several books, including most recently, "The Idea of Israel: A History of Power and Knowledge."

Issa Chaaban, Søren Roepstorff og erling jensen anbefalede denne kommentar

Handelsmæssige, magtpolitiske og energipolitiske hensyn tilsiger kynisk set, at "man" dropper Israel og satser på de arabiske lande - det er der "pengene ligger".

Men hvis man vil have lidt god samvittighed og er bare en lille smule "retfærdighedssøgende", så må man også tage Israels legitime interesser i betragtning.

Jørgen Zachariassen

Hamas: ”Hvad er 200 martyrer mod en hævelse af blokaden”. Over radio opfordring til civile om ikke at forlade deres boliger efter israelske flyveblade har meldt at der kommer bomber. Brug af børn som selvmordsbombere. FN-melding om 3 skoler brugt som våbenlager (20 dræbe er 20 for mange, men når der sov 3300 i skolen her sidste gang en skole blev bombet, viser det israelernes fantastiske hensyntagen til civilbefolkningen i denne krig). Hamas-raketter ind over Israel med det formål at dræbe så mange civile som muligt. Osv.

Niels Jespersen

Et par myter som man hører tit bliver her dekonstrueret af Peter Beinart. Gad vide om nogle af de ovenstående kommentatorer har hørt det her om Gaza?

http://peter-beinart.com/israel/haaretz-what-american-jews-havent-been-t...

Vibeke Rasmussen

@ Preben Haagensen

Det er en ret alvorlig anklage, du der kommer med, at Navi Pillay skulle være "notorisk anti-semit". Hvilke eksempler på eller beviser for din påstand kan du henvise til?

For … din anklage bunder forhåbentlig ikke kun i, at hun kritiserer Israel?

Niels Jespersen

De referater man ser af FNs folk er dæmpet og forvredet til ukendelighed.

FNs udsending har på twitter sagt at dette blodbad som israelerne foranstalter på steder helt blottet for militær er gjort med hensigt og at det må stoppes. FN har mange gange gjort opmærksom på koordinater og civiles tilstedeværelse. FN siger ingen militærfolk har været på disse steder.

Flemming Scheel Andersen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

"20 dræbe er 20 for mange, men når der sov 3300 i skolen her sidste gang en skole blev bombet, viser det israelernes fantastiske hensyntagen til civilbefolkningen i denne krig"

Det er værd at fremhæve denne variant af et af de mere bemærkelsesværdige, men ret populære argumenter fra folkedrabs-apologisterne. Tankegang er både så ekstrem og så udbredt, at den i sig selv afslører noget om zionismen. Den går i grundformen ud på, at Israel opfører sig prisværdigt, sålænge de ikke udsletter hele Gazas civile befolkning på stedet, bare fordi de kan.

Man kan selv applikere logikken på det indlysende eksempel fra omkring 75 år siden.

Jørgen Zachariassen, Søren Roepstorff, randi christiansen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Jespersen

Ingen vestlige medier har denne beretning fra to læger (den ene norsk, den anden fransk )som arbejder på det israelske hospital som Israel bombede med hensigt.

På baggrund af lægernes rapporter og andre vidnesbyrd er Israel nu indstævnet for den internationale krigsforbryderdomstol i Haag. det er da en nyhed, som man skulle bringe! Hvorfor hører vi ikke om det?

http://www.kuna.net.kw/ArticleDetails.aspx?id=2389979&language=en

170 internationale jurister støtter anklagerne.

Two Americans with Ebola to be brought home Ban condemns Hamas violation of ceasefire Qatari Amir, Saudi King discuss issues of mutual interests Opening gates before planes not responsibility of airport security - MoI UN ceasefire broken in Gaza, 50 Palestinians die Blasts in Baghdad kill 16 people -- police Quake in Algeria panic residents

Politics

Norwegian doctor: Gaza is Israeli warfare against Palestinian people
30/07/2014 | 04:28 PM | World News

تصغير الخطالشكل الأساسيتكبير الخط
BRUSSELS, July 30 (KUNA) - A Norwegian doctor who has just returned from Gaza Strip narrated in a press conference in Brussels Wednesday his personal account of the horrific suffering of the Palestinian people in Gaza due to the Israeli military aggression.
"My main message is that this is an all out warfare against the Palestinian people," said Mads Gilbert who had been working in the Al Shifa hospital in Gaza.
He was speaking at a press conference organised by Palestinian doctors Association in Europe (PALMED Europe) to inform the European public about the recent deadly events in the Gaza Strip.
Gilbert, who has been working with the Palestinians in the medical sector since 1981, showed pictures that he had himself taken in the Shifa hospital of the many Palestinians killed and injured.
He noted that the numbers of Palestinian civilians killed till Tuesday night reached 1210, including 287 children, and 7000 injured, including 2164 children.
"Pose yourself one question," he told the journalists," What would the world, what would Mr.Obama, what would the President in Belgium or France say, if Palestinian militants had killed 287 Israeli children and injured 2164 Israeli children in three weeks. What would their reaction have been. You know the answer," he said.
"This is a very concrete way of illustrating the apartheid system that we see in front of us," said the Norwegian doctor.
He said the Al Shifa hospital, the largest in Gaza, has been totally drained of medical equipment and medicine due to seven years of Israeli siege. For the last four months the staff has not been paid their salaries.
Gilbert denied Israeli accusations that Hamas' military headquarters was based in Al Shifa hospital.
"We stress that what we see in Shifa' hospital are not part of any military defence of Gaza. It is only civilians," he stressed.
Gilbert clarified that he did not support Hamas, PLO or any other Palestinian faction.
"It is not Hamas against Israel. It is the Palestinian people standing together against a military attack, siege and occupation. We support the Palestinian people and their right to resist occupation and their right to survive the hardest of all times," he said.
" I salute the Palestinian people from the depth of my heart.I have never seen so much civilian courage and so much blood in my life," he added..
Christophe Oberlin, a French medical school professor and surgeon, said he has visited Gaza 40 times, the last time was a few weeks ago.
He said that he and others like himself received a mandate from the Palestinian justice ministry to deliver a complaint against Israel to the prosecutor in the International Criminal Court Fatou Bensouda, last Friday.
This complaint is in accordance with the international law and the statute of ICC and is supported by more than 130 law professors all around the world and many international NGOs like Amnesty international, he said.
The ICC prosecutor now has to transfer the complaint to the pre-trial chamber of the court to organise a debate between the different parties.
"With this complaint we have made a small crack in the window of the ICC fortress. This is the best complaint that we can imagine and completely acceptable from the legal point of view," stressed Oberlin.

http://www.kuna.net.kw/ArticleDetails.aspx?id=2389979&language=en

Søren Roepstorff og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Jørgen Zachariassen

@ Claus Jensen 1.8. 14:32
Du skrev, at jeg mener, at "Israel opfører sig prisværdigt, sålænge de ikke udsletter hele Gazas civile befolkning på stedet, bare fordi de kan".
Øh ja, det mener jeg da sandelig, og det håber jeg også, at du mener?
Jeg mener, det er godt, at kun 20 blev dræbt, når der kunne være dræbt 3300. Jeg vil endda gå så langt som til at sige, at tab af menneskeliv mindre end her 3300 er at foretrække, når alle 3300 i værste fald kunne være dræbt. Så hvad er din pointe egentlig ud over denne forhåbentlige selvklarhed?

Sider