Telegram

EU siger god for at sende våben til Iraks kurdere

EU's udenrigsministre mener, at det er en god idé at støtte de kurdiske tropper med våben.
Telegram
15. august 2014 kl. 16:50

EU's udenrigsministre er fredag blevet enige om, at det står medlemslandene frit for at sende våben til den kurdiske hær, der kæmper mod sunnimuslimske ekstremister fra gruppen Islamisk Stat (IS) i det nordlige Irak.

Det er konklusionen på et hasteindkaldt møde i Bruxelles, hvor det ikke kom til en samlet beslutning om at bevæbne kurderne.

Allerede onsdag meddelte Frankrig, at landet senere samme dag ville begynde at levere våben til den kurdiske hær. Det skete på baggrund af, at kurdernes leder, Massoud Barzani, søndag bad det internationale samfund om at sende våben.

Også USA er begyndt at forsyne kurderne med våben.

I fredagens udtalelse siger EU-landene desuden, at de nu vil se nærmere på, hvordan det kan undgås, at Islamisk Stat har held til at have held til at sælge olie.

Gruppen har indtaget flere oliefelter i både Syrien og Irak.

/ritzau/Reuters

Opdateret 15. august 2014 kl. 17:15

Hvad gør vesten og ikke for verdensfreden, ih hvor har vi rigtig god grund til at bryste os af vores frelserrolle med frisk våben til de trængende.

- De trænende er ikke Østukrainere, hvis tilhørsforhold mest ligger sprogligt og kulturelt til Rusland, så deres modstand mod Kiev regeringen skal selvfølgelig bekæmpes med en våbensending fra vesten, så Kiev kan nedkæmpe Østukrainerne, og de har selvfølgelig ikke ret til at modtage våben fra Rusland som modsvar.

Hooligan regeringen i Kiev, som fra gaden gjorde oprør mod den valgte regering og præsident, og nu består af yderligtgående grupperinger fra hooligandagene, kommer fra det ekstreme højre, "Svoboda" osv., samt disse hætteklædte hooligans.

Nu opfylder vesten virkelig Julia Timosjenkos drøm om udryddelsen af russerne i Østukraine, med undtagelse af det ikke sker med atombomber sådan som Julia Timosjenko(bloddronningen) ønskede sig det.

- Var hendes ønske gået i opfyldelse, ville der rigtignok være tale om en "orange"-revolution!

Carsten Straarup

Hmmm Esben ... artiklen handlede vist egentligt om kurderne og deres rolle i kampen mod IS ... :)