Telegram

Politikere: Bagmandspolitiet ligner noget fra Olsen-Banden

Venstre og SF vil have justitsministeren til at stramme op hos det økonomiske politi efter kritisk rapport
Telegram
28. august 2014 kl. 12:45

En ny konsulentrapport, som DR har fået aktindsigt i, tegner et skidt billede af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet.

Det mener retsordførerne fra Venstre og SF efter at have læst, hvordan det økonomiske politi kritiseres for en uambitiøs kultur.

- Det ligner det system, Axel Strøbye praktiserede i Olsen-Banden, hvor han forklarede den unge betjent, at han endelig ikke måtte tage fat på Høje Nord-sagen, men i stedet skulle tage ham, der kørte uden cykellygter, siger Preben Bang Henriksen, som er den ene af Venstres to retsordførere, til Ritzau.

Onsdag beskrev DR, hvordan Finanstilsynet i rapporten kritiserer Bagmandspolitiet for at tage de lette løsninger i retsopgøret med bankcheferne efter finanskrisen, og torsdag er det så det uambitiøse arbejdsmiljø, der beskrives.

Ifølge rapporten, som konsulentfirmaet McKinsey har lavet på opfordring fra Rigsadvokaten, oplever de ansatte, at de kan lave meget lidt, uden at det får konsekvenser, og det vurderes, at en effektivisering kan frigive 29 fuldtidsstillinger ud af en bemanding, som ved årsskiftet var på cirka 125.

Det springer i øjnene på SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Det er jo mildest talt nedslående, når vi samtidig kan konstatere, at man end ikke har gjort et forsøg på at stille en eneste bankdirektør til regnskab for uansvarlig bankdrift. Det er da en hån mod ofrene for bankernes uansvarlige kurs før finanskrisen, skriver hun i en mail til Ritzau.

Begge ordførere opfordrer til, at den nye ledelse i Bagmandspolitiet realiserer de effektiviseringer, rapporten peger på.

Preben Bang Henriksen vil desuden have justitsminister Karen Hækkerup (S) til at forholde sig til rapporten.

- Jeg vil have en redegørelse fra ministeren om, hvor mange sager der ligger og venter hos Bagmandspolitiet, og hvad fremdriften i dem er. Det tyder på, at der er et ledelsesmæssigt problem, hvis der kan findes 29 mennesker i det system, siger han.

/ritzau/

Opdateret 28. august 2014 kl. 13:16

Har Christiansborg udliciteret alle undersøgelser, rapporter etc. til McKinsey? Synes snart ikke, at der går en uge uden, at vi hører om en McKinsey-rapport der konkluderer dette og hint.

Rune Petersen, Per Larsen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Jesper Wendt og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

Imponerende som SF, kan profilere sig på deres egen inkompetence, de sad da trods alt med ved det runde bord - indtil for ganske nylig.

Rune Petersen, lars abildgaard og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Ligner...?

Rune Petersen, Rasmus Kongshøj og Benny Jensen anbefalede denne kommentar

Folkene fra McKinsey er ubegribeligt kloge. Vi fik en rapport, der godtgjorde vi ville kæmpe i 7 år efter y2k med IT problemer. Tja...

Rune Petersen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Bagmandspolitiet ER noget fra Olsen banden.

Dyrk lige navnet!

Men det gør vores folketing efterhånden også....

Torben Nielsen, Rune Petersen, Henrik Christensen, lars abildgaard, Peter Hansen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Jeg troede da, at manuskriptforfatterne til Olsen Banden havde været i praktik hos bagmandspolitiet.
Er det hele da bare opdigtet ?

Rasmus Kongshøj
Rune Petersen, Benny Jensen, Claus Jensen og Jakob Lilliendahl anbefalede denne kommentar

Nu er Mckinsey ikke oraklet, hverken i Delphi eller i Denmark, men at der nok er problemer i bagmandspolitiet, er vist hævet over tvivlens grænse.

Det er hvad der kommer ud af DJØF'iseringen i det offentlige, andre må gå ledige først på dagpenge, og siden på bistandshjælp, men for DJØF'er gælder en helt anden virkelighed, der til forveksling minder om DDR's måde at gøre tingene på, men med en særlig krølle på halen.

Først fordeler vi arbejdet på flest mulige hænder, siden erkender vi det ikke er nok, men så antager vi alligevel flere, for ingen DJØF'er skal være på dagpenge, sår vi opfinder en ny arbejdsplads på skatteydernes regning, så vedkommende kan få fuld løn og pension fordi vedkommende er DJØF'er.

georg christensen

Det er nok ikke kun hos bagmandspolitiet der er rod på grund af inkompetent politisk ledelse, det samme gælder for justits, skatte, finans, økonomi ministerierne, hvor alle topledere samt deres uvidende politiske ledere i grunden bare burde fyres, og sendes til arbejdsformidlingen,

Rune Petersen, Per Jongberg, Espen Bøgh og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Lidt ligesom retsopgøret efter krigen - en masse småfisk, ingen hajer.

Men sådan er det jo, når logebrødre er i fedtfadet - man hjælper da hinanden :-)

Rune Petersen, Per Jongberg, Rasmus Kongshøj og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar

Lige dette har nok ikke så meget specifikt med bagmandspolitiets, eller andre særskilte myndigheders kompetencer at gøre. Straffriheden - såvel som den fortsatte økonomiske kriminalitet på topplan - er verdensomspændende. At det også er straffrit i Danmark kan kun glæde dem af os, der godt kan lide ideen om, at vi skal være med med blandt de store i krig og kriminalitet. Vores bankfolk er bevisligt store nok til stort set at være untouchable.

Kristoffer Larsen

Danmark ligner noget fra Olsen Banden.....

Gad vide om Mckinsey så smider PM kortet (Performance Management) ? - så skal de lige have et par millioner ekstra for at finde hvad man kan vride ud som kan vejes og måles, og så skal de ansatte motiveres med lidt konkurrencer inden, man lige sætter nogle mål, som de laveste ledere så kan sættes til at kræve opfyldt - måske ekstra motiveret af lidt bonus ordninger på det ? Og for hjem ? (udover Mckinsey) --- Pyramidens top - nogle få topledere og så lidt dernedad?, Som så så har noget operrativt at "skrue på" og få rapporteringer fra? Eller er Mckinsey klogere (og vil de så dele det i sådan en "opgave") og ved, at ikke alt kan vejes og måles, og i de her videnstunge opgaver, da skal man hellere frisætte (og anspore til interesse, begejstring og den "selvkørende og iderige") og så fyre nogle ledere da, de så er overflødige? (de selvmotiverende og begejstrede vidensarbejdere ved af indsigt, hvor de selv måtte have behov at VÆLGE en leder i et givet projekt! Ugh!

McKinsey er et brand. Det er et, "If you're in our league you will get away with it" stempel.

"McKinsey's fingerprints can be found at the scene of some of the most spectacular corporate and financial debacles of recent decades. "

Læs selv derfra og se, hvorfor det er åbenlyst at store danske (wannabe) kanoner fra Corydon og op er vilde med at spise kirsebær med McKinsey.

http://www.independent.co.uk/news/business/analysis-and-features/mckinse...