Telegram

Udenrigsminister advarer Rusland mod hjælp

Rusland skal ikke sende nødhjælp ensidigt over grænsen til Ukraine, siger udenrigsminister Martin Lidegaard
Telegram
12. august 2014 kl. 10:40

Ruslands præsident, Vladimir Putin, skal ikke sende en russisk konvoj med 280 lastbiler over grænsen i det østlige Ukraine, men aflevere nødhjælpen ved grænsen.

Det siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R) om Ruslands aktion. Den har fået Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, til at advare mod, at det kan være et skalkeskjul, som "et dække for russerne til at installere sig nær Lugansk og Donetsk".

- Hvis der er tale om en eller anden form for "coverup" som dække for en militær invasion, så er vi i en helt anden situation. Jeg frygter det sidste. Grunden til den store mistillid til Putin er selvfølgelig, at dette startede meget pludseligt, siger Martin Lidegaard.

- Rusland sagde ensidigt, at man ville køre frem uden en aftale med Røde Kors eller Ukraine. Det er muligt, at det er humanitær hjælp og et pr-stunt fra Putins side. Hvis man ville afhjælpe den humanitære krise i Ukraine, skulle man måske stoppe med at sende tunge våben og militærrådgivere.

USA har advaret Rusland om flere sanktioner, hvis russerne ensidigt sender humanitær hjælp over grænsen uden aftale med Røde Kors eller Ukraine. Røde Kors har krævet en aftale med Rusland og Ukraine for at deltage i aktionen. Så bør EU følge efter, mener Martin Lidegaard.

- Hvis der er tale om en skjult militær invasion, så vil EU helt sikkert kende sin besøgelsestid i forhold til sanktioner. Det kan også være, at det er nødhjælp, og Putin vælger at køre ind, men dropper alle internationale regler for at levere nødhjælp, siger udenrigsministeren.

Krisen i Ukraine har én klar løsning, siger han.

- Der er kun én udvej af krisen. Den er til gengæld krystalklar for alle: At der forhandles en aftale mellem regeringen i Kijev og de østlige regioner, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/

Opdateret 12. august 2014 kl. 11:11

Niels Engelsted

Hvad blev der af R2P-doktrinen, når civile bringes i dødelig fare, men det er måske et NATO-patent?

Dennis Berg, arne poulsen, Lars Lund, Christian Harder, Martin Andersen, Torben Nielsen, Anne Eriksen, Andreas Konggård-Andersen, Claus Oreskov, Rune Petersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Nielsen

Det er egentlig ret uhyggeligt, at katastrofer, sult, ødelæggelser og massemord kun er interessant, hvis det passer ind i en magtpolitisk dagsorden.
Om man redder menneskeliv ved at sende nødhjælp, er helt uden interesse.

Rent moralsk er Lidegaard storkriminelmog medløber.

Filo Butcher, arne poulsen, Jacob Jensen, Lars Lund, Claus Jørgensen, Martin Andersen, Torben Nielsen, Anne Eriksen, Ib Hansen, Holger Madsen, Andreas Konggård-Andersen, morten Hansen, Rune Petersen, Niels Duus Nielsen, Stig Bøg, Dagmar Christiandottir og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar
Bjarne Nielsen

Rent moralsk er Lidegaard storkriminel og medløber. Skulle der stå.

Claus Jørgensen, lars abildgaard, Martin Andersen, Holger Madsen og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar
Claus Oreskov

”Det er muligt, at det er humanitær hjælp og et pr-stunt fra Putins side.” Ak ja de russere har også en gusten moral. I stedet for at straffe frihedskæmperne i øst Ukraine, som udenrigsministeren gentagende gange har opfordret til, sender man nødhjælp til de mange nødlidte, sårede og sultne som vesten skider på.

Brian Larsen, Filo Butcher, Martin Andersen, Bo Carlsen, Torben Nielsen, Anne Eriksen, Holger Madsen, Rune Petersen og Stig Bøg anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Bjarne og andre.
Fejl er uundgåelige i et hurtigt medie, men de betyder forbavsende lidt for forståelsen. Det klogeste, syntes jeg derfor, er bare at lade dem være.

arne poulsen, Martin Andersen, Torben Nielsen og Dagmar Christiandottir anbefalede denne kommentar
Henrik Christensen

Tænker på hvad ML mon tror han kan påvirke i den sammenhæng....

Claus Oreskov

Spis brød til Martin Lidegaard – missionen sker i samarbejde med Ukraine og røde kors så hvad er problemet?
http://rt.com/news/179632-russia-humanitarian-aid-ukraine/

lars abildgaard, Martin Andersen, Holger Madsen, Rune Petersen og Stig Bøg anbefalede denne kommentar

@ Niels
Lidegaard ønsker en militær løsning, for det siger høvdingen i USA. Et helt og udelt Ukraine er betingelsen for, at landet kan få de nødvendige lån fra bl.a. IMF. Hvad der derefter skal ske, ved vores udenrigsminister ikke.
Derfor kunne jeg for et par dage siden bl.a. skrive;
EU/USA/NATO har snakket sanktioner, sanktioner og atter sanktioner. Som Kissinger siger: ”Sanktioner er et udtryk for mangel på strategi.” Vi kan så tilføje og mangel på politik, for hvad er plan B? Vores egen udenrigsminister siger sanktioner, sanktioner og atter sanktioner og så skal Rusland lade være med at støtte separatisterne. Hvad er der sket?
Derfor har Claus ret, når han bl.a. skrev:
” Flygtningene strømmer til Rusland, men hvad er det i realiteten de flygter fra? De flygter fra EU, US, NATO og med andre ord de flygter fra os. Er der bare en dansk politiker der har samvittighed nok til at tage det emne alvorligt –
Her er så et lille uddrag af Informations leder 1.3. 2014:
Danmark og EU har derfor et stort medansvar for at presse på, så den søde sejr over Janukovitj og hans oligarker udvikler sig til et reelt demokrati, der omfatter hele den ukrainske befolkning. Et demokrati skal jo bl.a. kendes på, hvordan det behandler sine mindretal. Herunder viljen til at finde en forhandlingsløsning på spørgsmålet om Krim-halvøens fremtidige tilhørsforhold.”
Nu er der andre oligarker, der sidder på ledelsen og nogle har deres egen hær og landet er stort set fallit.
Hvis Lidegaard tror, at det vestlige og østlige Ukraine kan snakke sammen , så er manden naiv og det tror jeg ikke han er. Derfor giver hans henholdende svar kun mening, hvis han ønsker en militær løsning:
”Krisen i Ukraine har én klar løsning, siger han.- Der er kun én udvej af krisen. Den er til gengæld krystalklar for alle: At der forhandles en aftale mellem regeringen i Kijev og de østlige regioner, siger Martin Lidegaard.”

Claus Jørgensen, lars abildgaard, Martin Andersen, Holger Madsen, Rune Petersen og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar
Claus Oreskov

Nu hedder det at OSCE eskortere nødhjælps konvojen. Se: http://www.b.dk/globalt/rusland-osce-vil-eskortere-hjaelpe-konvoj

Henrik Leffers

Martin Lidegaard er den mest inkompetente udenrigsminister DK har haft i meget lang tid! -Hvis han havde fået sin vilje havde "vi" udstyret "prodemokratiske" grupper i Syrien, som kun fandtes i hans og andre inkompetente politikeres hoveder, med antiluft missiler! -Nu viser det sig så, at alle de våben, der nåede at blive givet til dem, er endt hos Islamisk Stat! Hans (og regeringens) optræden i GASA-Israel konflikten viser klart, at han er revnende ligeglad med overgreb mod civile, hvis bare det støtter hans fantasier om, hvad der sker. Men han fortsætter bare og vi kan i høj grad takke Tyskland for, at vi (endnu) ikke er endt i krig med et af vores nabolande (Rusland). Jeg tør næsten ikke nævne Skåne, for så risikerer vi, at han erklærer krig mod Sverige for at "rede den dansk-sindede befolkning i Skåne" fra den svenske undertrykkelse...

arne poulsen, Thomas Petersen, Niels Mosbak, Niels Engelsted, John T. Jensen, Claus Jørgensen, Bo Carlsen, lars abildgaard, Mads Kjærgård, Martin Andersen, Torben Nielsen, Anne Eriksen, Holger Madsen, Rune Petersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
morten Hansen

Man må sige at de radikale har ændret deres forsvarspolitik - i hvert fald i retorikken.
Førhen var vi nogle der havde respekt for deres afstandtagen til oprustning og konfliktoptrapning. Om det skyldes at de er hoppet på højrebølgen eller de bare er uselvstændigt tænkende eller "betalte" kan Martin måske snart fortælle.

Claus Jørgensen, Claus Oreskov, lars abildgaard, Martin Andersen, Holger Madsen og Stig Bøg anbefalede denne kommentar
Lotte Jørgensen

Gad vide hvorfor alle i vensten mener der er krigsmateriel i den russiske konvoj - er det fordi det er sådan "vi selv" gør?

Brian Larsen, arne poulsen, Thomas Petersen, Henrik Leffers, Claus Jørgensen, Dagmar Christiandottir, Claus Oreskov, lars abildgaard, Rune Petersen, Torben Nielsen, Martin Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

De radikale er nøjagtig som altid.
Lidegaards partifælle og forgænger på posten Erik Scavenius har helt sikkert også været utilfreds med, at de forbandede russere lå og kørte lastbiler med forsyninger hen over isen til det belejrede Leningrad og ødelagde alle de smukke planer for et forenet Europa.

Brian Larsen, Niels Duus Nielsen, Claus Oreskov, lars abildgaard, Rune Petersen, Torben Nielsen, Martin Andersen og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar
Karsten Kølliker

Hvorfor skal vores politikere dog være så ubegribeligt fantasiløse? Den eneste fornuftige reaktion er sq da at melde ud, at EU også gerne vil bidrage til den humanitære konvoj, og vi stiller med X antal køretøjer lastet diverse fornødenheder. Krigen er et idiotisk skuespil, men lidelserne er reelle. Og borgerne i EU har intet ønske om at de belejrede østukrainere skal gennemleve disse lidelser.

arne poulsen, Henrik Christensen, Uret Nilsson, Thomas Petersen, Niels Engelsted, Henrik Leffers, Martin Andersen, lars abildgaard, Claus Oreskov, Bo Carlsen, Holger Madsen, Stig Bøg, Claus Jørgensen, Dagmar Christiandottir og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Ja, Lidegaard slægter sin radikale forbillede Erik Scavenius på. Begge tjener de det yderste sorte højres interesser.
At dansk landbrug, industri og borgere snart mærker følgerne når Putin svarer igen er manden ligeglad med.

Rune Petersen, Dagmar Christiandottir, Martin Andersen og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar

Det ville være rimeligt, hvis Danmark sendte nødhjælp til krigsofrene i både Østukraine og Gaza.
Men den radikale godhed er åbenbart opbrugt, når det gælder de to områder.

Vesten fører sig igen og fortsat frem med gammeldags koldkrigsretorik overfor Rusland, og denne gang er det mistænkeliggørelsen af nødhjælp, til de mange flygtninge fra krigen, og som har russisk som modersmål i generationer, og vesten ser åbenbart ikke med den mindste bekymring på Kievs militære fremmarch, som et problem uanset antallet af flygtende og døde.

- Hvor ligger vesten humanisme heri?

Hvor bliver fredeligheden af efter Rusands sammenbrud, og Warszawa-pagtens opløsning med frie stater, som vi tidligere kaldte vasalstater til Rusland, - men i stedet nu er blevet vasalstater i NATO for Amerikansk globalpolitik, og fortsat koldkrigsretorik og mistænkeliggørelse!

Er vesten og Amerika overhovedet så fredeligt som politikerne giver udtryk for?

Når Nato vil opstille raketter ved den polske grænse til Rusland med det "formål", at være et skjold der lettere kan skyde raketter fra Iran ned, er det en vanvidsforklaring der kræver psykologisk hjælp til de personer der har fundet på den.

Enhver kan ved selvsyn på et verdenskort se, at den bedste placering af disse raketter vil være i Tyrkiet ved den østlige grænse, så raketterne kan skydes ned langt hurtigere og tidligere, så de end ikke kommer ind over Europa.

Vesten koldkrigsretorik med konstant mistænkelighedsgørelse af Rusland er galimatias, er direkte imod fred som hensigt, så sigtet må være den endelige udslettelse af det russiske system og dets ledere.

Brian Larsen, Rune Petersen, Andreas Konggård-Andersen, Martin Andersen og Thomas Petersen anbefalede denne kommentar

Jeg tror også, at de HAR gennemskuet "sigtet" i Rusland, Esben!?

Rune Petersen, Martin Andersen og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar
Thomas Petersen

http://www.counterpunch.org/2014/08/12/my-moneys-on-putin/

Mike Whitney mener USA er parat til en ny krig i Europa for at redde dollaren. Det ville forklare den uhørt aggresive retorik fra den frie verden.

Marina Kasimova, Jacob Jensen, arne poulsen, Rune Petersen, Martin Andersen, Dagmar Christiandottir, Claus Oreskov og Nic Pedersen anbefalede denne kommentar

Thomas P.

ja, det er en glimrende artikel af Whitney. (kommer selv lige fra den)
Og artiklens afsluttede linjer om, hvad moderne krig egentlig er, synes mere relevante for hver dag, hvor tabstallene i tabte milliarder og arbejdspladser begynder at komme.

Jacob Jensen, Thomas Petersen, Martin Andersen og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar

Ok, men kan Martin Lidegaard udtrykke sig anderledes, dvs. oprigtigt ?
Hvis Lidegaard dristede sig til at udvise politisk-moralsk integritet, ville Thorning, EU, USA/Nato hurtigt få ham afsat af finurlige veje. Havde Lidegaard ikke forlængst tilpasset sig denne politiske "disciplinerings-proces"ud i uhæderlighed var han ikke blevet udenrigsminister i DK!
Så ligesom i Syrien kritiserer Lidegaard Rusland for ikke at ville forhandle om Ukraine. Men Rusland har jo hele tiden (naivt) søgt det diplomatiske forhandlingsspor i disse to brændpunkter. Men Rusland´s (og Assad´s) forhandlingsvilje er hver gang blevet fordrejet og afvist af USA/Nato, og af deres redskab i FN. Og dét ved politisk orienterede og bevidste mennesker godt. Og det ved Lidegaard såmænd også godt. Men Lidegaard og Co spiller kynisk på, at opinionen langt overvejende er naiv, politisk apatisk, og i bedste fald kun er overfladisk informeret om udenrigspolitik.
USA og EU vil ikke forhandle, for dem er forhandling udtryk for svaghed. De har kun respekt for realistisk militær magt, som USSR mere eksplicit repræsenterede end Rusland gør. Så når USA, EU og Lidegaard siger, at Rusland ikke vil forhandle, mener de, at Rusland stritter imod at ville underkaste sig (deres direktiver.)
Lidegaard og Co ved således godt, at Rusland i Syrien og Ukraine hele tiden har været naivt diplomatisk og militært forsigtig, og at det derfor forekommer utænkeligt, at Rusland bruger humanitær nødhjælp til Øst-Ukraine som militær kamuflage.
USA/Nato brugte jo selv falsificeret R2P-doktrinen i eks-Jugoslavien, Libyen, (Irak), og nu i Syrien til at retfærdiggøre over for den vestlige opinion, at de greb ind (og ødelagde de pågældende lande).
Men når Rusland bruger den samme R2P-doktrin, og efter alt at dømme betydeligt mere humanitært konstruktivt, projicerer Nato-banden straks deres egen misbrug af denne doktrin som decideret militær kamuflage over på Rusland!

Bo Carlsen, Jacob Jensen, Claus Oreskov, Rune Petersen og Martin Andersen anbefalede denne kommentar

angående missilforsvar ved grænsen til Rusland til beskyttelse mod iranske raketter, er her vist den eneste kommentar nødvendig...

Jacob Jensen, Filo Butcher, arne poulsen, Claus Oreskov, Rune Petersen, Martin Andersen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Klap i, sig til, studer
professorat i gøglershow
bliv til, hover
som diplomat som Anders Fogh

I wannabe Darth Vader !!

Thomas Petersen

Min favorit republikaner mener ikke et af de sædvanlige regimeskifter i Washington kan stoppe krigstrommerne. Det sker først med en statsbankerot:
http://www.moneyandmarkets.com/podcasts/hey-obama-leave-ukraine-alone

Hvilke fordele ser europæiske regeringer i fortsat at satse på frihedens bomber leveret af et amerikansk konkursbo?

Irak, Libyen, Syrien og nu Ukraine. Hvorfor bliver de ved med at hoppe på det næste katastrofale krigseventyr når det forrige begynder at gå helt skævt.

Hvad skal der til før Danmark skifter samarbejdspolitikken ud og vender tilbage til reelt humanitære indsatser istedet for vanvittigt medløberi, med Lidegaard og AFR som frontløbere.

Claus Oreskov

@Uret Nilsson. Tak den er et stort grin værdigt!

For mit indre øje ser jeg en bævrende Putin ryste i buskerne over Lidegaards advarsel.

Thomas P. (og andre)

din "favoritrepublikaner" Ron Paul er desværre ikke præsident, men til gengæld værd at lytte til:

Hans emne er reelt, hvad op til flere krige m.m. i vor tid i virkeligheden handler om.
De døde og sårede er desværre en biting, set fra Washington (og af sammes tjenere).

http://townhall.com/columnists/ronpaul/2014/08/12/us-sanctions-on-russia...