Cubanske læger sendes ind i kampen mod ebola

Flere hundrede cubanske sundhedsarbejdere skal udstationeres i Vestafrika og være med til at bekæmpe ebola.
27. september 2014 kl. 05:20

Cuba vil sende yderligere cirka 300 læger og sygeplejersker til de vestafrikanske lande, som hærges af den værste ebola-epidemi nogensinde.

I forvejen ventes 162 cubanske læger og sygeplejersker i begyndelsen af oktober at ankomme til Sierra Leone, der sammen med Guinea og Liberia er hårdest ramt af ebola.

Det første hold af sundhedsarbejdere er under vejledning af internationale eksperter ved at forberede sig på deres mission på et hospital i Havana, der er kendt for sin ekspertise i behandling af tropesygdomme.

Den øvrige gruppe på 296 læger og sygeplejersker skal udstationeres i Liberia og Guinea, skriver det officielle cubanske nyhedsbureau Prensa Latina fredag.

Trods sin dårlige økonomi er Cuba berømt for at have et sundhedsvæsen af høj kvalitet efter latinamerikansk målestok. Flere tusinde cubanske læger har således i årevis været udsendt til andre lande som for eksempel Venezuela.

I alt er over 50.000 læger og sygeplejersker fra Cuba udsendt på hospitaler og klinikker i 66 lande rundt om i verden. Deriblandt over 4000 i 32 afrikanske lande.

Cubas oversøiske indsats er del af et "medicinsk" diplomati og en vigtig indtægtskilde for det kommunistiske styre i landet. Cuba uddanner også mange udenlandske medicinstuderende.

Ebola-epidemien, der begyndte i en afsidesliggende del af Guinea i marts, har siden spredt sig til Liberia, Sierra Leone, Senegal og Nigeria.

Verdenssundhedsorganisationen WHO meddelte fredag, at dødstallet fra udbruddet nu er på mindst 3091.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

  • lars abildgaard
  • Claus Oreskov
  • Bill Atkins
  • Rasmus Kongshøj
  • Holger Madsen
  • Rune Petersen
lars abildgaard, Claus Oreskov, Bill Atkins, Rasmus Kongshøj, Holger Madsen og Rune Petersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, hvilken forskel der dog er, - på de lande der fører aktiv udenrigspolitik.

Claus Jensen, Rune Petersen, lars abildgaard, Torben Nielsen, Bill Atkins og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

" er Cuba berømt for at have et sundhedsvæsen af høj kvalitet efter latinamerikansk målestok."

Cuba har det højeste antal læger pr. 1000 indbyggere - på hele det amerikanske kontinent - incl. USA og Canada...

Lasse

Hvis du er ved at dø, tror jeg du vil foretrække, at der er en læge der eventuelt kan redde dig - frem for at der ikke er nogen læge til rådighed.

Forudsat jeg leve, Mosbak, så ja.

Men hvis jeg har en alvorlig sygdom (og en god sundhedsforsikring eller bare ved muffen) så er det amerikanske sundhedsvæsen (eller skal vi kalde det sundhedbranchen) langt at foretrække forudsat man ønsker den bedst mulige behandling lægevidenskaben kan tilbyde.

@ Lasse Johansen

Kender du noget til kvaliteten af sundhedssystemet på Cuba, - eller er din kommentar blot en automat reaktion mod et system, du ikke bifalder.?

@ Lasse Johansen

Hvis man er ved muffen i denne verden, så kan man købe sig til den dyreste behandling i det amerikanske sundhedsvæsen.
Hvis ikke du er ved muffen, så har du et problem i USA, - men ikke på Cuba.

I kølvandet på Moores fiktionsfilm var der en række artikler og debatter om emnet - det primært herfra min opfattelse finder næring - men selvfølgelig også det åbenlyse forhold, at Cuba er et lille fattigt land, hvis universiteter ikke har en høj rating.

En doktorgrad er ikke en doktorgrad - og en lægeuddannelse ikke en lægeuddannelse - der er kvalitative forskelle mellem landes sundhedssystemer og universiteter.

Men i stedet for at gøre det til endnu en debat om det kommunistiske systems overlegenhed - så kan vi vel nøjes med at hilse den cubanske bistand velkommen.