Dansk Islamisk Center: Demonstration mod IS er vigtig

Demonstrationer mod den militante bevægelse Islamisk Stat er vigtig og længe ventet, lyder det fra formand.
13. september 2014 kl. 18:00

Tidligere lørdag demonstrerede århusianerne mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), og snart kommer turen til københavnerne.

Demonstrationerne mod IS' brutale gerninger har opbakning hos Dansk Islamisk Center.

- Jeg er så uenig med den kapring af min religion, at jeg simpelthen er nødt til at manifestere over for det samfund, som jeg lever i, at det, som IS påstår er islam, ikke er islam. Det er en meget klar misforståelse, siger formanden for Dansk Islamisk Center, Fatih Alev.

Formanden har længe ønsket, at der skulle være en demonstration mod IS og bifalder initiativet.

- Der er opstået så stor en misforståelse i samfundet om, at det her muligvis har noget med islam at gøre, efter at Islamisk Stat har haft så meget succes og tilslutning fra eksempelvis unge mennesker.

- Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at det ikke er tilfældet, siger han og påpeger, at han ikke mener, at der mangler opbakning til, at IS er på det forkerte spor og skal fordømmes.

Ud over Dansk Islamisk Center støtter blandt andet Muslimernes fællesråd og Dansk Islamisk Råd også officielt demonstrationen, fortæller formanden.

I Aarhus begyndte demonstrationen klokken 14 på Rådhuspladsen, hvor arrangøren, Mohammad Sabah Ahmad, der er muslimsk debattør, især håbede på at se muslimer og gerne de unge af slagsen.

- Vi vil opnå, at muslimer især og generelt borgerne i Danmark støtter op om samme projekt og mål: At bekæmpe terror og sige nej til, at der er nogen, der skal tage patent på andre religioner via terrorhandlinger, siger han.

- Vi vil gerne have så mange som muligt med, men især de unge muslimer. Det er ikke nogen hemmelighed, at man i medierne ofte hører nogen negative historier om muslimer og indvandrere generelt, og det håber jeg blandt andet, at den her demonstration kan være med til at ændre.

Demonstrationen i København begynder klokken 18 ved Den Sorte Plads på Nørrebro.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg ser ingen grund til at tage afstand fra noget, man aldrig har billiget. Det er jo ikke Muslimers skyld, rundt omkring i verden, hvis danskere ikke kan sortere tingene.

"V: Danmark er i krig"

Sludder og vrøvl. Danmark har ikke erklæret krig mod IS. Traktor Troels er selvfølgelig mere end velkommen til, at drage af sted mod mellem østen med hele Venstre teamet. Men fordi USA erklære IS krig er Danmark altså ikke automatisk med. Det stikker langt ud over musketer eden Nato bygger på i relation til at forsvare Europa.

Hold kæft, hvor er danske politikere ved at være egoistiske tåber.

- Hvilken international post er det mund lige traktor Trols stikler efter?

Selvfølgelig bør islamiske foreninger tage afstand fra grupperinger der agerer som vanvittige i religionens navn.
Enkeltpersoner må selv vælge om de vil deltage eller ej.

Hvad mener Islamisk trossamfund om IS og hvad mener Hitzb-Ut-Tahrir.

Bekend kulør eller udsæt jeres foreninger for spekulationer.

Medierne fostår som sædvanligt, at overbyde hinanden. Gad vist om en 3. verdenskrig bliver udløst af politikerne eller et reality show.

- Nå ja, det er vel også ligegyldigt. Resultatet bliver det samme.