Telegram

Forældre smitter spædbørn med MRSA

I 10 tilfælde er nyfødte blevet smittet med MRSA af deres forældre, som alle er ansat i svineproduktioner.
Telegram
18. september 2014 kl. 11:25

I mindst 10 tilfælde er nyfødte spædbørn blevet smittet med svine-MRSA af deres forældre, som alle er ansat i svineproduktioner i Nordjylland.

Det fortæller hygiejnesygeplejerske Tinna Urth fra Region Nordjylland til Ingeniøren. Hun er en del af regionens MRSA-enhed og samtidig ansat af Statens Serum Institut til at holde foredrag og vejlede om svine-MRSA.

- Jeg har set tilfælde, hvor nyfødte har haft tegn på betændelse i form af for eksempel gule skorper under øjnene. Ved podning har vi fundet ud af, at MRSA 398 (svine-MRSA, red.) var årsag til infektionen, siger hun til Ingeniøren.

Forældrene har selv været bærere af MRSA-bakterien og er blevet smittet, fordi de er ansat i svineproduktioner.

- Hvis moderen er smittet med MRSA, er der en stor sandsynlighed for, at barnet også får det på grund af den naturligt tætte kontakt, siger Robert Skov, der er overlæge hos Statens Serum Institut, til Ingeniøren.

Sundhedsstyrelsen har tidligere konkluderet, at der ikke er nogen idé i at fjerne MRSA-smitte fra folk, der arbejder på svinefarme, fordi smitten bare vil komme igen.

Hos 3F mener man dog, at der skal ske til at handling fra myndighedernes side.

- Men nu må alvoren snart gå op for myndighederne, siger formand for den Grønne Gruppe i 3F, Arne Grevsen, der repræsenterer ansatte i landbruget.

På Christiansborg har Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, kaldt fødevareminister Dan Jørgensen (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd, fordi han mener, smitten med MRSA er ude af kontrol.

- Tiden nu inde til, at fødevare- og sundhedsministeren erkender, at den hidtidige strategi med at stoppe spredningen fra svineproduktionen til mennesker er slået fejl, siger Per Clausen i en skriftlig kommentar.

- Der må gribes direkte ind overfor smittespredningen i svineproduktionen, sådan at stalde renses efter MRSA-inficerede svin, og at der bliver sikkerhed for, at kød fra danske svinestalde ikke indeholder MRSA, der kan smitte mennesker, siger Clausen,

/ritzau/

Det drejer sig stadig om penge...Danish Crown vil gå væk fra andelstanken til fordel for aktiver og der med muligheden for at få flere svin?
I 2014 er foreløbigt 23 børn smittede og en stigning 41% tilbage fra 2011 til 2012?
Øh, samtidig postulerer nogle læger at hele familier bliver behandlet (hvor man lige siger spildt arbejde for landbrugsarbejdere?)
Er der nogen forvirring her?
Overlæge Robert Skov fra Statens Serum Institut, er fortaler for at spise svinekød og at smitten forøvrigt ikke ses i storbyer. Endnu da :-)

Flemming Scheel Andersen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

aktier i svineproduktionen - skulle det være...

Flemming Scheel Andersen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Skandalen omkring brugen af antibiotika i landbruget, er snart fuldendt, når resistente bakteriers , som MRSA, evner afkodes af mereskadelige livstruende bakterier, evt luftbårne.