IS halshugger endnu et amerikansk gidsel

IS hævder at have halshugget det amerikanske gidsel Steven Sotloff og truer nu et britisk gidsel
2. september 2014 kl. 19:25Opdateret 2. september 2014 kl. 21:59

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har offentliggjort en video, der angiveligt viser det amerikanske gidsel Steven Sotloff blive halshugget.

Det rapporterer Site, (Search for International Terrorist Entities), som er en gruppe, der sporer terrororganisationers aktiviteter på internettet.

En maskeret person truer på videoen også et britisk gidsel, David Haines, med halshugning. Den maskerede mand advarer alle regeringer mod at støtte »Amerikas onde alliance mod Islamisk Stat.«

»Jeg er tilbage, Obama, og jeg er tilbage på grund af din arrogante udenrigspolitik mod Islamisk Stat,« siger den militante efter halshugningen af Sotloff, der var klædt i orange og lå på knæ i et ørkenlandskab.

Journalist Steven Sotloff.

Arkivfoto

Manden, der står for henrettelsen, synes at være den samme mand med britisk accent, som optræder i videoen fra den 19. august, hvor den amerikanske journalist James Foley bliver halshugget.

»Så lige som dine missiler fortsætter med at ramme vores folk, sådan vil vores knive blive ved med at ramme halsen på dine folk,« siger han.

På videoen med Foley blev der vist billeder af Steven Sotloff, og det blev sagt, at præsident Barack Obama kunne afgøre dennes skæbne.

»Denne amerikanske statsborgers liv, Obama, afhænger af din næste beslutning,« siger en maskeret mand i videoen med Foley.

Den 31-årige Sotloff blev bortført i Aleppo i det nordlige Syrien sidste år. Familien valgte at holde kidnapningen hemmelig for offentligheden.

Sotloff har arbejdet for en række amerikanske medier, blandt andet Time, og har rapporteret fra Libyen efter diktator Muammar Gaddafis fald samt fra den syriske borgerkrig.

NBC News beskriver Steven Sotloff som journalist i flere af verdens brændpunkter og som en glødende fan af basketballklubben Miami Heat. Sotloff voksede op i Miami i Florida og har studeret på University of Central Florida.

Det sidste livstegn offentligheden har fået fra Sotloff er på det sociale medie Twitter, hvor amerikaneren senest skrev noget 3. august sidste år.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

georg christensen

Hvad er det, disse " IS " tosser har gang i?. Er det i grunden, bare det samme som tyskernes Hitler for mange år siden forsøgte, med sit eget "ego" trips "magtbegærd", Lighederne er mange, om hovederne bliver hugget af, eller annonyme granat splinter eller geværkugler destruerer "LIVET" myrder er ligegyltigt, resultatet er det samme. Utilfredsheden med det eksisterende forsøger at mannifestere sig, enten religøs eller politisk, med "Magtbegærd", ud over alle grænser.

NB: Når "systemer" går i opløsning, er det "systemet´s " egen fejl. Der gider ikke tage "enkelt individet" alvorligt længere, og ødelægger derfor sig selv.

Lars Kristensen

Jeg synes det mere ligner rædselsregimet under den franske revolution.

IS vil som alle andre rædselsregimer gå sin undergang i møde.

Ingen magt kan vedblive at terrorisere en hel befolkning, uden at der opstår modsætninger og modstand.

Det er kun beklageligt, at Danmark har været med til at gøre jorden frugtbar for noget sådan, ved at have været med i krigen mod Saddam Husein, som jo netop var af samme religiøse/politiske retning som IS.

Bjørn Pedersen

@Lars Kristensen
Saddam Hussein var Baathist, en politisk bevægelse, der på ingen måder tilhøre den samme politiske retning som IS. Og eftersom det var en aldeles sekulær, modernistisk og nationalsocialistisk bevægelse, peger den naturligvis heller ikke i den samme religiøse retning. Det er som at sammenligne Dansk Folkeparti med Vatikanet.

Men hvorom alting er, så har IS erhvervet sig en hulens masse kapital, erobret artilleri og endda kampvogne og får stadig frivillige tilrejsende. Man kan sagtens holde et rædselsregime i live i adskillige år, hvis man har magten, brutaliteten og teknologien til det. Irakere, kurdere, og de iranske allierede (ja, det er jo altså nu engang hvad de er lige nu) kan vi prøve at hjælpe så godt vi kan, men hvem ved... det står jo ikke ligefrem i stjernerne at de "de gode" altid vinder, og de onde (ingen gåseøjne her, for IS kvalificerer sig så rigeligt til det mærkat) som "alle andre" vil gå deres undergang i møde.

ISIS er under den islamiske hjelm støttet op af eks-baathister, "min fjendes fjende er min ven" gør sig gældende her, men eks-baathisterne lider sandsynligvis samme skæbne som Tudeh medlemmerne efter den islamiske revolution i Iran.

Er der nogle der har en ide til hvad vi kan kalde denne henrettelsesmetode ?

Der er jo på ingen måde tale om halshugning, men om at hovedet bliver skåret/savet af med en kniv.

Niels Ivar Larsen

De franske jakobinere brugte i det mindste guillotine, ikke en kniv for at gøre seancen mere langtrukken og smertelig for offeret.

De mest gruopvækkende ved alt dette er måske, at en bevægelse, der ligefrem praler med at udpensle sin egen bestialitet, alligevel er i stand til at tiltrække sympatisører i titusindvis. Fra Europas demokratier.