Telegram

Jensen's Bøfhus: Vi sælger normalt under shitstorm

En bølge af utilfredshed på grund af en navnestrid i Højesteret har ikke ramt salget, siger ejeren af bøfhus.
Telegram
21. september 2014 kl. 10:25

Røde bøffer og softice fortæres ufortrødent på landets 34 Jensen's Bøfhus-restauranter, oplyser Jensen's Bøfhus, efter at kæden er havnet i en bølge af utilfredshed på sociale medier - en såkaldt shitstorm.

Restauranten vandt en strid i Højesteret fredag om retten til navnet Jensen's mod en ejer af Jensens Fiskerestaurant. Det har skabt stor utilfredshed blandt flere danskere, og protesterne på internettet går ofte på, at den "store kæde tramper på den lille mand".

- Vi er utrolig kede af den her sag, og det gør ondt og et stort indtryk, fordi vi hele tiden har ønsket at lave en folkelig restaurant. Men det har ikke haft nogen påvirkning på omsætningen, siger Palle Skov Jensen, indehaver af Jensen's Bøfhus, til Ritzau.

Knap 90.000 danskere har frem til søndag formiddag udtrykt støtte til facebooksiden "Boykot Jensen's Bøfhus", og siden har nu flere "likes" end Jensen's Bøfhus' egen side på Facebook. Men protesterne går ifølge indehaveren ikke ud over salget.

- Jeg har set salgstallene fra fredag aften, lørdag middag og tidligt lørdag aften, og der er tallene helt normale, så siderne på Facebook har indtil videre ikke påvirket os, siger Palle Skov Jensen.

Højesteret vurderede, at brugen af navnet "Jensens Fiskerestaurant" inden for samme branche som bøfkæden indebar "en utilbørlig udnyttelse af Jensen's Bøfhus' varemærkes særpræg og renommé".

- Vi har fra start sagt, at vi ikke havde nogen problemer med, at Jacob Jensen kunne drive Jensens Fiskerestaurant i Sæby under det navn. Men det hele startede med, at han åbnede restauranter i Kerteminde og Faaborg, fortæller Palle Skov Jensen.

Sæby Fiskehal skal betale et vederlag på 200.000 kroner for at have krænket Jensen's Bøfhus' rettigheder og for brug af et logo, som Sø- og Handelsretten gjorde forbudt.

Jensen's Bøfhus har på nuværende tidspunkt omkring 48 restauranter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Sidste år havde restaurantkæden en omsætning på næsten en halv milliard kroner.

Tidligere har kæden accepteret, at en pølsevogn bærer navnet " Jensens Pølse- og Bøfhus".

/ritzau/

Opdateret 21. september 2014 kl. 13:55

Det mindste, de kunne gøre var at eftergive de 200.000 - nu de mærkværdigvis fik ret.
Forøvrigt er jeg ikke imponeret over deres bøffer, som faktisk tidligere har givet ældre mennesker store problemer af fysisk art.
Jeg har valgt firmaet fra for år tilbage, altså ikke på grund af denne sag...

Jens Jørn Pedersen

Hvis det var mig, så ville jeg også sige, at det ingen indflydelse har på omsætningen.

Hvis jeg før har syntes, at Jensen's Bøfhus var ulækker, så har det taget til.

Jensen er McDonnalds i forklædning.

Store firmaer er altid onde selvom de jo alle er startet som smaa firmaer - der altid er gode. Det skyldes den megen lidelse i vaekstperioden hvor indehaveren saetter hele sit liv og levned inklusive hus og familie paa spil for at skabe det store firma. Staten burde give psykologhjaelp til disse mennesker - kirkens troest er aabenbart ikke nok.

- "Gæsterne i Jensen's Bøfhus på Kongensgade i Odense spiste fredag aften foran liget af en midaldrende mand."

Ja, man syntes jo nok, man havde hørt om stedet før:

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-44240230:b%C3%B8fhusg%C3%A6ster-s...

Jens Jørn Pedersen

Forskellen på Jensen's Bøfhus og Jensens Fiskerestaurant er, at Bøfhuset arbejder for penge, hvorimod Fiskerestauranten laver mad til mennesker.

Anders Sørensen

Hold kæft, en gang selvsving.

Ses på Jensens Bøfhus til frokost!

Jensen's Bøfhus har naturligvis ret til at forsvare sig.

- Det ændre dog intet på, at den mad de servere er af dårlig kvalitet og ikke pengene værd.

Steen Sohn - Præcist, det var en stk bøf i den gale hals og det er hændt et par gange siden, dog ikke med døden til følge.
Discount mad er efterhånden så udbredt, ganske som "spis hvad de kan for 69,-". Man kan ikke sige
at danskerne er særligt kræsne.

"Folk spiste i en fyldt restaurant, mens manden lå død på gulvet i 20 minutter og personalet tog imod nye gæster, fortæller den 18-årige gymnasieelev ..."

Nej, nej, Anne Eriksen. Danskerne er ikke kræsne.

Tja, som man kan se findes der også ÆGTE problemer i denne verden, ikke kun sådan noget plat som klimakriser, borgerkrige, naturkatastrofer, sult, civilisationers sammenstød o.l.

Filo, et eller andet sted skal frustrationerne jo ledes hen. De færreste kan gøre noget mod klimakatastrofer ;-)

Og du hedder måske Steen, Ole?

Hvem folk er har kun ringe betydning. Det er det folk skriver og føler, som har betydning...

Jeg protesterer mod den afgørelse. Dommen underminerer selve beskrivelsesfriheden i det danske sprog og indfødsretten til samme.
Traditionen er at Jensens restaurant må kalde sig "Jensens restaurant" fordi man kan henvise til at det netop er Jensens restaurant og der er derfor tale om en sand beskrivelse.
Afgørelsen kan derfor umuligt betyde at Jensens Bøfhus fra nu af, har fået eneret på alle mulige beskrivelser med Jensens dit og dat. Det må derfor fastholdes, at dommen højst kan putte restriktioner på restaurantens officielle navn, og altså ikke på, hvad der står på facaden, som jo bare er en beskrivelse, f.eks. "Jensens fiskerestaurant".
Det er jo Jensens fiskerestaurant, uanset hvad Jensen nu bliver nødt til officielt at kalde den, og dermed er facadeteksten en beskrivelse, - ikke nødvendigvis et navn. Jeg synes bestemt at Jensen har ret til at give alle sine kunder den vigtige information at fiskerestauranten er Jensens fiskerestaurant

Jensen's Bøfhus har jo selv taget et navn, der ligner en almindelig beskrivelse.
Men der er sjovt nok en slash i varemærket "Jensen's Bøfhus". Hvis det netop ikke var et firmanavn ville det være ukorrekt stavemåde, ifølge danske retsskrivningsregler.
Det gør det endnu sværere at argumentere for at en restaurantejer Jensen ikke må kalde sin restaurant for Jensens restaurant.

Jens Jørn Pedersen

Jeg har lig set et dobbeltinterview med Jacob Jensen og Palle Jensen.
Palle Jensen er meget langt ude. Og ja, jeg sætter ikke mine ben i nogen Jensen's Bøfhus nogenside!

Jens Jørn Pedersen

Jeg tror da ikke, at dommerne har modtaget noget udenom.

Mit rigtige navn er Kjeld Hansen, men jeg skriver under det falske navn Kjeld Hansen :-)

I øvrigt, var det ikke ham bøf Palle's meget gode ven tidligere økonomi- og erhvervsminister og nuværende medlem af europa parlamentet Bendt Bendtsen, som indstillede ham til elefantordenen eller noget lignende, som den allerførste borger nogensinde?

- De konservative er nu noget helt særligt.

Desuden, man kan umuligt have ene rettigheder over navnet Jensen. Det er vel det mest almindelige efternavn i Danmark og nærmest synonym for alt dansk.

- Det er ikke uden grund vendingen Hr. og Fru Jensen anvendes om noget typisk dansk.

I øvrigt indgår navnet Jensen i mange firmanavne før Jensens bøfhus åbnede sine døre. I 60'erne og 70'erne var der sågar et automobil mærke med navnet Jensen.

Jacob Jensen, måske du kan kalde din restaurant for "Fru Jensens Fiskerestaurant"

Jo, jo - Bendt Betjentsen sikrede sin nære ven Jensen en orden:

- B.T. er i besidelse af indstillingen til Kongehuset, som Bendt Bendtsens departementchef skrev 20. februar 2007 om, hvorfor Bendt Bendtsens ven, Palle Skov Jensen, bør have en orden på brystkassen. Her står, at han bør have ridderkorset, fordi han har skabt Jensen’s Bøfhus, sidder i bestyrelsen i Odense Zoo og er med i Odense Skyttelaug.

http://www.bt.dk/nyheder/bendt-bendtsen-gav-sin-ven-ridderkorset