Der er nu kun milliardærer blandt Danmarks rigeste

Skal du følge med de rigeste danskere, skal du være milliardær, viser ny liste over landets mest velhavende.
26. september 2014 kl. 03:50Opdateret 26. september 2014 kl. 07:20

De rige er blevet endnu rigere.

De 100 rigeste danskeres samlede formue er det seneste år steget med 18 procent, og vil man på listen, skal bankbogen nu runde en milliard kroner, viser Berlingskes nyeste liste over Danmarks rigeste.

På rigmandslistens førsteplads sidder Lego-familien Kirk Kristiansen sikkert med en formue på knap 100 milliarder kroner, mens familien Louis-Hansen, der står bag Coloplast, ryger ind på en andenplads med en formue i 2014 på 35,3 milliarder kroner.

Familien efter Mærsk Mc-Kinney Møller indtager en sjetteplads med 13,5 milliarder på kontoen.

Sidste år kunne en formue på 800 millioner kroner sikre dig en plads blandt de 100 rigeste danskere, men i år skal der en milliard til.

At de riges formue vokser, kommer dog ikke bag på direktør i investerings- og rådgivningsvirksomheden Formuepleje, Henrik Franck. Det er blandt andet sket som konsekvens af, at aktiekurserne globalt er steget markant i løbet af det seneste år.

En række nye navne har i år indfundet sig på listen, og det glæder erhvervshistoriker Kenn Tarbensen, seniorforsker ved Erhvervsarkivet i Aarhus. Han forudser, at der vil ske markante ændringer på velhavernes liste i løbet af de kommende år.

- Om de (virksomheder på listen drevet af førstegeneration, red.) kan udvikle sig med succes og forstår at give handsken videre i familiens eje, må tiden vise. For 200 år siden var samfundets rigeste især godsejere, der gennem en århundredelang indgroet adfærd og gunstige arveregler gav herregården videre til næste mand i geleddet, som dog af og til var en umulius, der satte hele godset til.

- At være rigmand i nutidens erhvervsliv er jo lidt det samme, i hvert fald hvis man vil beholde virksomheden på familiens hænder. Men jeg tør godt æde min gamle hat på, at om 10 år vil listen se helt anderledes ud, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alan Strandbygaard

Og hvor mange flere arbejdspladser er der fremkommet ved at de rige er blevet endnu rigere?

Er det ikke det der hele tiden har været argumentet?

Ifølge terminologien skulle vi jo efterhånden kunne vælte os i nyskabte job?

Jan Hansen, Gert Selmer Jensen, randi christiansen, Per Jongberg, Dennis Berg, Tue Romanow, Rune Petersen og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar

Der er én enorm grund til at glæde sig over, at de rige er blevet rigere: det udstiller simpelthen deres angreb på den danske skat og velfærdssystemet som den løgn, det er.
En af dem, der har gjort det allerbedst, Lars Seier med sin Saxo Bank, forsøger også at sværte det system, uden hvilket han stadig han drevet strandbar på Mallorca og nix weiter.

Jan Hansen, randi christiansen, Per Jongberg, Tue Romanow, Rune Petersen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Egon Maltzon, 26. september, 2014 - 08:26:

"Jeg kender ingen som venstreorienterede der er besat af penge."

Jeg tror begge lejre er optaget af penge.

De venstreorienterede har ingen. Det er deres argument.
De højreorienterede vil gerne have endnu flere.

Hvor er forskellen?

Jo, det skal jeg sige dig. Meget enkelt og forståeligt:

De venstreorienterede har den idé, at pengene skal returneres til fællesskabet igen.
De højreorienterede mener de selv skal beholde dem.